Naujienos kraunasi...

14-ajame ČLKL sezone triumfavo čempionais pirmąkart tapęs "MB Global - Švyturys"

14-ajame ČLKL sezone triumfavo čempionais pirmąkart tapęs "MB Global - Švyturys"
14-ojo Čikagos lietuvių krepšinio lygos (ČLKL) čempionato nugalėtojais pirmąkart tapo savo svajonę antruoju bandymu žaisdami finale įgyvendinę “MB Global – Švyturio” krepšininkai, kurie trykštant šampano purslams itin džiaugsmingai į viršų iškėlė čempionų taurę.

Velykų išvakarėse, balandžio 15 d. vykusiose lemiamose finalo rungtynėse “Švyturys”, po labai įtemptos kovos ir pratęsimo, rezultatu 97:83 (12:22, 24:17, 21:17, 22:23, 18:4) nugalėjo dviejų pastarųjų ČLKL sezonų (2015 ir 2016 metų) laimėtojus “Juodkrantės” krepšininkus ir pirmąkart pasidabino ilgai lauktais auksiniais apdovanojimais. Ši itin audringai su savo gausiais sirgaliais sutikta pergalė, kartu buvo ir puikus “Švyturio” komandos revanšas už praėjusių metų ČLKL finale patirtą nesėkmę (65:70).

Šiame sezone 19 pergalių iškovojusi ir 5 nesėkmes patyrusi ir čempione tapusi “Švyturio” komanda prisijungė prie kitų penkių “auksinių” komandų, triumfavusių ČLKL čempionate, grupės: per 14 ČLKL sezonų didžiausios išeivijoje lietuvių krepšinio lygos čempionais tapo “Radviliškio” (4 kartus), “Alytaus”, “Kunigaikščių” (po 3), “Juodktantės” (2) ir “Lituanicos” (1) komandos.

Finalinių rungtynių pradžia “Švyturio” komandai nieko gero nežadėjo: po pirmųjų 10 žaidimo minučių čempionų titulą ginantys “Juodkrantės” krepšininkai turėjo 10-ies taškų persvarą, kurią antrojo kėlinio pradžioje padidino iki 15-os. Tačiau tai neišmušė iš vėžių “Švyturio” krepšininkų, kurie po didžiosios pertraukos ne tik pavijo varžovus, bet ir šoktelėjo į priekį. Įsismarkavusius varžovus pristabdė “Juodkrantės” krepšininkai, kurie sugebėjo išlyginti rezultatą ir rungtynes nukelti į pirmą kartą per visą ČLKL finalų istoriją vykusį pratęsimą. Čia žymiai solidžiau atrodė daugiau patirties sukaupę “MB Global – Švyturio” krepšininkai, kurie per papildomas penkias žaidimo minutes sugebėjo pelnyti net 18 taškų, o sugniuždytiems varžovams leido įmesti vos 4.

Po dviejų “auksinių” sezonų iš eilės ČLKL vadovo ir “Juodkrantės” trenerio Aurimo Matulevičiaus auklėtiniams šįkart teko nuryti karčią piliulę ir iš šalies stebėti pergalingą “Švyturio” komandos šokį. Iškovoti trečiojo iš eilės titulo “Juodkrantei” nepadėjo ir šią komandą aktyviai palaikęs ČLKL varžybose apsilankę NBA Bruklino “Nets” komandai priklausantis, geriausias 2015/2016 m.sezono NCAA studentų krepšinio lygos kovotojas dėl kamuolių – Egidijus Mockevičius.

“Švyturio” komandai finale taškus rinko tik šeši krepšininkai – geriausiu finalinių rungtynių žaidėju (MVP) pripažintas Lukas Žebrauskas (pelnė 22 taškus), Julius Staišiūnas (21), komandos legionieriai – Julian Scott (19), Deon Thomas (17) bei Andrius Šimulis (10) ir Rimas Barškėtis (8). Be šių minėtų krepšininkų ČLKL čempionais tapo: Giedrius Bauža, Steve Vodička, Lukas Razny, Derek Ciezczak, Irmantas Gradzevičius ir Edvinas Presniakovas.

ČLKL bronzos medaliais pasidabino ČLKL senbuviai “Lituanicos” krepšininkai. Skaudų smūgį nuo “Švyturio” pusfinalyje patyrusi “Lituanicos” komanda į rungtynes dėl 3-iosios vietos susirinko tik penkiese, tačiau tokio jėgų arsenalo jai užteko minimalia persvara – 68:67 – patiesti tituluočiausią visų laikų ČLKL komandą – “Radviliškį”. Šios ekipos lyderis, 20 taškų paskutinėse sezono rungtynėse surinkęs Andrius Petkūnas, paskutinę sekundę turėjo puikią progą išplėšti iš varžovų rankų pergalę ir medalius, tačiau jo mestas kamuolys, didžiam radviliškiečių nusivylimui, atsitrenkė į lanką.

Rekordinis komandų skaičius

Primename, kad ČLKL “B” komandų grupės nugalėtojais tapo ir “Iššūkio” taurę gan netikėtai laimėjo jaunieji “Jaunimo” komandos krepšininkai. Vos aštuntąją vietą po reguliaraus sezono rungtynių iškovoję “Lituanicos” krepšinio Akademijos auklėtiniai “B” grupės finale 69:58 palaužė “Lietavos” krepšininkus. Antrosios pagal pajėgumą ČLKL komandų grupės bronzos medalius iškovojo praėjusio sezono “Iššūkio” taurę laimėjusi “Lietkabelio” komanda, kuri rezultatu 50:43 nugalėjo “Stumbro” krepšininkus.

Iš viso 14-ajame ČLKL sezone dalyvavo rekordinis skaičius komandų – net 19. ČLKL varžybose, kartu su mėgėjais rungtyniavo ir 7 senjorų komandos. Jų grupėje čempionais antrus metus iš eilės tapo “Alytaus” krepšininkai, kurie finale rezultatu 55:51 nugalėjo “Arkos” komandą.

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
Vilniaus miesto sporto šventė sugrįžta atsinaujinusi
Vilniaus miesto sporto šventė sugrįžta atsinaujinusi
Nors daugelio galvose dar vasara, tačiau sportinę formą palaikyti tikrai verta, nes jau rugpjūčio 20 dieną, atnaujintame Justiniškių krepšinio aikštyne vyks antrasis Rool-Vilniaus
Panevėžyje bus siekiama baudų mėtymo Gineso rekordo
Panevėžyje bus siekiama baudų mėtymo Gineso rekordo
Daugiausia mestų ir pataikytų krepšinio baudų per 12 valandų bei masiškiausias baudų metimas – mažiausiai į du Gineso įrašus nusitaikė panevėžiečiai, organizuojantys
"Atnaujink lentą" konkurso nugalėtojai – iš visos Lietuvos 2016-07-06
"Atnaujink lentą" konkurso nugalėtojai – iš visos Lietuvos 2016-07-06
Gegužės 1 – liepos 1 dienomis Lietuvos krepšinio federacija kartu su „Sprite” vykdė socialinę akciją „Atnaujink lentą”.Projekto metu visuomenė buvo skatinama
    
Baigėsi ČLKL sezonas, apdovanoti geriausieji, himną Čikagoje giedojo V.Baumila
Baigėsi ČLKL sezonas, apdovanoti geriausieji, himną Čikagoje giedojo V.Baumila
13-ojo Čikagos lietuvių krepšinio lygos (ČLKL) sezono nugalėtojais vėlgi tapo “Juodkrantės” krepšininkai. Gegužės 14 d. vykusiose itin atkakliose rungtynėse “Juodkrantė”
Įvyko trečiasis Lietuvos sodininkų krepšinio turnyras
Įvyko trečiasis Lietuvos sodininkų krepšinio turnyras
Trečius metus Vakarų Lietuvoje vykęs sodininkų bendrijų krepšinio turnyras sudomino ir Vilniaus bei Kauno sodininkus. Tikimasi, kad kitąmet jau bus organizuojamas Lietuvos sodininkų krepšinio
Po chuliganų antpuolio "Euros" krepšininkai atsidūrė ligoninėje
Po chuliganų antpuolio "Euros" krepšininkai atsidūrė ligoninėje
Penktadienio vakarą jurbarkiečių komanda "Eura" Kaune iškovojo auksą. Kauno krepšinių mėgėjų "Savaitgalio" lygos finale ekipa susirėmė su idėjiniais savo priešais

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime