Naujienos kraunasi...

"Lietuvos rytas" pralaimėjo ir Sankt Peterburge bei atsisveikina su turnyru

"Lietuvos rytas" pralaimėjo ir Sankt Peterburge bei atsisveikina su turnyru
Vilniaus „Lietuvos rytas“ buvo įgijęs dviženklę persvarą, tačiau nesugebėjo jos išsaugoti ir 84:92 (25:27, 19:12, 23:22, 17:31) pralaimėjo Sankt Peterburge bei prarado net teorinius šansus patekti į kitą Europos taurės etapą.

Abi ekipos mačą pradėjo atviru puolimu – tritaškiais apsikeitė Ryanas Toolsonas ir Gediminas Orelikas, dar du taškus pridėjo Deividas Gailius, tačiau rusai greitai lygino rezultatą (5:5). Rusų klubas iš patogių padėčių rinko taškus - 7:13. Arvydas Gronskis buvo priverstas prašyti minutės pertraukėlės – 19:12. Po kelių minučių jau „Zenit“ prašė minutės pertraukėlės – vilniečiai, vedami Mariaus Runkausko surengė spurtą ir išlygino rezultatą – 21:21. Žygimantas Janavičius sėkmingu prasiveržimu pabaigė pirmą kėlinį taškai – po pirmųjų dešimties minučių vilniečiai atsiliko 25:27.

Abi ekipos antrąjį kėlinį pradėjo kiek mažesniu tempu ir sunkiau rinko taškus – sužaidus tris minutes rezultatas išliko lygus – 29:29. Po įspūdingo Deivido Gailiaus dėjimo vilniečiai pirmavo 34:31. Po Ado Juškevičiaus tritaškio vilniečiai įgijo šešių taškų pranašumą – 39:33. Po dviejų kėlinių švieslentėje degė skaičiai 44:39.

Svečiai sėkmingai pradėjo antrąją rungtynių pusę ir po keturių taškų iš eilės pirmavo 48:39. Po M.Runkausko tolimo metimo „Lietuvos rytas“ pirmą kartą įgijo dviženklę persvarą – 53:43. Netrukus A.Gronskis buvo priverstas prašyti minutės pertraukėlės – rusai spurtavo, o po Janio Timmos dvitaškio ekipas teskyrė du taškai – 55:53. Rusai toliau strigo vilniečių gynyboje, o Kšyštofo Lavrinovičiaus penki taškai iš eilės ir vėl leido lengviau kvėpuoti – 62:56. Tokią persvarą „Lietuvos rytas“ išsaugojo ir po trijų kėlinių – 67:61.

Persvara sostinės klubas džiaugėsi neilgai – 72:72, o po R.Toolsono metimo iš toli „Zenit“ jau pirmavo 74:75. „Lietuvos rytas“ sunkiai rinko taškus, o rusams įsiveržus į priekį 77:74, A.Gronskis priverstinai prašė minutės pertraukėlės. Rusai, vedami J.Timmos, susikūrė palankią persvarą – 76:83. Vilniečiai pradėjo pažeisti taisykles prieš „Zenit“, tačiau tai vaisių nedavė – „Lietuvos rytas“ neužpuolė, o „Zenit“ taikliai metė baudų metimus. Rusai laimėjo 92:84.

Salonikuose vietos PAOK įveikė Saratovo „Avtodor“ ir paliko vilniečius be Europos taurės turnyro. Paskutinis grupės mačas Vilniuje su PAOK jau nieko nelems.

„Lietuvos rytas“: K.Lavrinovičius 16, M.Runkauskas 14, G.Orelikas 13, A.Kavaliauskas 11, D.Gailius ir A.Juškevičius po 8, R.Giedraitis 6, Ž.Janavičius ir N.Laprovittola po 4, A.Gudaitis ir M.Lukauskis taškais nepasižymėjo.

„Zenit“: R.Toolsonas 22, J.Timma 18, K.Landry 13.

Komentuoti
Analitikas142015-12-10 13:36:57 Cituoti
Tai as netikiu, kad Vilnius liktu be jokios komandos. Nors Vilniuje krepsinis niekada nebuvo labai populiarus (neskaitant pora sezonu, kai buvo surinkta tikrai stipri, konkurencinga komanda, kuomet skyne pergales. Bet tu keliu sezonu neskaitau, nes cia yra laikinas populiarumas, kuri issaukia gera, stipri komanda, tokio populiarumo sulauktu bet kuri gera sudeti surinkusi komanda, kaip ir tada atstiko Ryto atveju, bet pastovaus populiarumo ir susidomejimu krepsiniu prie Ryto tikrai nebuvo ir nebus). Bet nepaisant to, Vilnius privalo tureti ir tikiu, kad tikrai tures savo krepsinio komanda, tik jei sugrizti ar patekti i Lietuvos krepsinio elita bus labai sunku ir prireiks daug metu tam. Klaipeda ir Neptunas turi zymiai geresnius sansus ir perspektyvas tapti antra Lietuvos krepsinio elitine komanda. Kuo noreciau, kad ir taptu. Ir tikrai visi dziaugtusi ir palaikytu Neptuna tarptautinese kovose, o vat stai Ryto man niekada nepavyko ir jau nepavyks palaikyti net tarptautinese dvikovose, matyt visas tas kontekstas apie kuri kalba >> antasulc: neleidzia niekada Ryto palaikyti. Ir siaip sakykit ka norit, bet ziurint i Neptuno kovas matosi atsidavimas, matosi, ugnele, matosi patriotizmas, matosi, kad ten zaidziantiems krepsininkams Neptunas daugiau nei tiesiog paprasta komanda, kaip ir zalgirieciams Zalgiris. Kitaip ir buti negali, nes abejose komandose zaidzia savi zmones, kurie jaucia meile savo klubams. O stai Ryto komamda tai tarpine stotele, VABANK - arba suzibesiu ir dingsiu is cia, arba sumalsiu suda ir baigsis mano svajos apie aukstumas krepsini, tai tiesiog eiline laikina darboviete. Nuo Jomos ir Stelmacherio laiku Rytas neturi patriotu, neturi klubui ir komandai atsidavusiu zmoniu, jei ir tuos pacius taip ivardinti butu galima, nes man jie ne kaip patriotai ar komandai atsidave, o tiesiog vienodai,,kulturiskai purvini" kaip ir visa sita organizacija pavadinimu BC Lietuvos Rytas...
MrVycka2015-12-10 10:30:39 Cituoti
jo klaipėda kaip tik ir parodo, kad susidomėjimas kašiu didesnis nei vilniuje, kažkaip reikia jiems rimčiau rėmėjų poritraukti, savo kašio mokyklą klaipėda nuo seno stiprią turi, išlaikant geriausius iš krašto bei pasipildant pajėgiais legionieriais galima suburti nuolat antrą Lietuvos komandą...bet gaila būtų, jei vilniuje niekas n esusiburtų, galėtų kokia vilniaus priekyba sukurti pvz statyba- VP ar panašiai...
antasulc2015-12-10 10:29:12 Cituoti
>> Analitikas14: bent nemenkos dalies krepšinio mylėtojų akyse laikraščio klubas - neigiamas iki dugno. Kai prisimeni jo vadų elgesį konkuruojant su Žalgiriu, tai ir paties laikraščio spaudimas rėmėjams, ir straipsnių pasirodymas specialiai parinktu laiku, net Žalgirio rungtynių vaizdo įrašo įteikimas varžovams atvykus ir t.t. O kai dar prisimeni kas yra tas laikraštis, iš ko kilęs ir kieno įtakoje randasi, tai niekaip negali palaikyti jo komandos, nors žaidėjai čia niekuo dėti.
Sostinei reikia komandos atstovaujančios miestą.
Analitikas142015-12-10 02:07:07 Cituoti
Tai va, apie ka ir kalba eina. Mastant blaiviai ir ivertinus visa situacija, geriausia iseitis - naujo klubo formavimas (na arba Statybos atgaivinimas) Vilniuje. Nes sis klubas ne tik bukam aisku, kad yra agonijoje, vegetuoja ir tiek. Nes kaip ir minejai, dabar velkasi toks sleifas, kad baisu. Baisiausia ne tai, kad nusisuko daug sirgaliu, nusisuks ir paskutiniai, bet baisiausia, tai, kad klubo vadovai akivaizdziai ir labai demonstratyviai, tiesiog saiposi ir sirgaliu, ir is zaideju ir is klubo, kaip brendo. Jie viska daro, kad sio klubo neliktu, kitaip paaiskinimu kas siemet ten vyksta nerandu. Atgaivinti butu be galo sunku ir ilgo laiko tarpo prireiktu, nes net ir valdziai pasikeitus (kas egziztuojant BC Lietuvos Rytas, mano nuomone, yra sunkiai imanoma) yra sutrypta klubo garbe, ivaizdis ir prestizas, koks jis ten bebuvo, bet buvo, o dabar mano akimis - kai jo neliko. Ir butent tai atkurti ir susigrazinti butu sunku, net jei ir pasikeistu galvos komandoje. Tad paprasciau butu kurti nauja kluba, su naujais zmonemis ir nauju svariu popieriaus lapu, o ne sudinu, koks yra dabar. Sudus gali nuvalyti, bet kvapo niekaip neisnaikinsi.
Na, o Zalgiriiui, belieka tiketis, kad gero Neptuno zaidimo ir pergaliu tarptautinese arenose ikvepti Klaipedos ir pajurio verslininkai, prades dosniau remti savo krasto komanda ir Neptunas mes issiuki Zalgiriui ir taps antra komanda Lietuvoje. Potencialo si komanda turi daug ir investiciju pritraukt tikrai butu is ko (siaip ar taip juostas, laivai, dideli pinigai sukasi), tereikia sutelk verslininkus ir tiesiog iziebt meile krepsiniui ir tikejima savo krasto komanda, turetu padirbet tam tikri Neptuno zmones ties tuo ir viskas butu puiku.
MrVycka2015-12-10 00:44:37 Cituoti
>> Analitikas14:
kas čia žino, gal įvyks išpardavimas tokioje situacijoje, apie argentinietį ir antaną kalbos sklando, gal ir tas po traumų atsigavęs bus tinkamas parduoti...koks jiems dabar skirtumas jau, nemanau, kad tikisi ir vadovai lkl laimėti...aišku, jei sugebėtų net į finalą nepadėti, tai išvis ateičiai jau ir rėmėjams, ir gerbėjams nebeliks ir to patrauklumo, koks ir taip senokai išblėsęs...
Analitikas142015-12-09 23:28:53 Cituoti
Nesupykite Ryto fanai, bet manau geriausias kelias - uzraukti visus reikalus ir kurti kazkoki nauja kluba Vilniuje, taip bus visam Lietuvos krepsiniui geriau, nes sitas klubas jau neturi jokios perspektyvos. Gaila, tik Arturelio, visgi, kaip ne kaip perspektyvos buvo dideles, o dabar gavosi pats didziausias imanomas sudas is visu pusiu..
MrVycka2015-12-09 21:06:37 Cituoti
žiaurūs laikai rytfaniams, įdomu, kiek bus užpildytas siemensas rungtynėse su paok:) nors gal ir yra vienas kitas likęs, kuris ne tikisi fukso, o rimčiau tiki, kad lkl laimės?..
MrVycka2015-12-09 21:05:11 Cituoti
o pamenat prieš ištraukiant burtus spėliojimus, kas ims pirmą vietą grupėje - bešiktaš ar komjaunuoliai?:D pazorniau pasirodyti jau kaip ir negalėjo...paskutiniai ne kažkokioje monstriškoje grupėje ir ne eurolygoje, o kibiro taurėje...
antasulc2015-12-09 20:55:36 Cituoti
Nu, bl., šventinis vakaras! Visi kam reikėjo laimėjo, o kam nereikėjo - gavo. Įsipyliau Hennessy.:)
Puslapiai: 1
Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
Generolas grįžta. "Ryto" legendos Eidsono marškinėliai bus iškelti į arenos palubes
Generolas grįžta. "Ryto" legendos Eidsono marškinėliai bus iškelti į arenos palubes
Balandžio 18 d. Vilniaus „Rytas“ minės 15-ąsias triumfo Europos taurėje metines. Šią dieną, mačo su Šiaulių „Šiauliais“ ilgosios pertraukos metu savo
Ukrainos klubas krito Europos taurės ketvirtfinalyje
Ukrainos klubas krito Europos taurės ketvirtfinalyje
Ukrainos atstovams Europos taurėje Slobožanskės "Prometey" krepšininkams turnyras baigėsi ketvirtfinalio etape.Roneno Ginzburgo aklėtiniai Prancūzijoje po permainingos kovos 82:95
Savo karjeros kelią apžvelgęs Žemaitis – apie vaikiškią tatuiruotę bei Eurolygos svajonę
Savo karjeros kelią apžvelgęs Žemaitis – apie vaikiškią tatuiruotę bei Eurolygos svajonę
Nuo nežinios, kur reikės žaisti būsimą sezoną iki Europos čempionato vilkint nacionalinės rinktinės marškinėlius. Būtent toks sakinys tam tiktų labiausiai, jei reikėtų trumpai apibūdinti
Europos taurės ketvirtfinalyje Vilniuje – sirgalių iš Tel Avivo antplūdis
Europos taurės ketvirtfinalyje Vilniuje – sirgalių iš Tel Avivo antplūdis
Vilniaus „Avia Solutions Group“ arenoje trečiadienį vyks Europos taurės ketvirtfinalis tarp Tel Avivo „Hapoel“ ir Stambulo „Bešiktaš“ ekipų, kurį
Europos taurės stipriausių aštuonetas – be dramatiškai kritusių čempionų: į Vilnių keliaus turkai
Europos taurės stipriausių aštuonetas – be dramatiškai kritusių čempionų: į Vilnių keliaus turkai
Trečiadienį sužaisti likę Europos taurės aštuntfinaliai, po kurių paaiškėjo geriausių turnyro komandų aštuonetas.Tris lietuvius turintis Slobožanskės „Prometey“
Motiejūnas turėtų toliau vadovauti Eurolygai, du Europos turnyrai susijungs į vieną
Motiejūnas turėtų toliau vadovauti Eurolygai, du Europos turnyrai susijungs į vieną
Paulius Motiejūnas ir toliau turėtų vadovauti Eurolygai, o Europos krepšinio padangėje atsiras naujas turnyras, skelbia ispanų dienraščio AS žurnalistas Ricardo Gonzalecas.P. Motiejūnas
Izraelio klubas Vilniuje žais Europos taurės ketvirtfinalio rungtynes
Izraelio klubas Vilniuje žais Europos taurės ketvirtfinalio rungtynes
Vilniaus „Avia Solutions Group“ arena taps laikinais Tel Avivo „Hapoel“ krepšinio klubo namais. Kovo 13-ąją Izraelio klubas Vilniuje sužais Europos taurės ketvirtfinalio
Lietuvių bendruomenės Londone palaikomi "Wolves" sezoną Europoje uždarė pergalingai
Lietuvių bendruomenės Londone palaikomi "Wolves" sezoną Europoje uždarė pergalingai
Vilniaus „Wolves“ su Europos taurės („BKT EuroCup“) turnyru atsisveikino pergalingai Jungtinės Karalystės sostinėje. Fantastiškai palaikomi lietuvių bendruomenės Londone,
Duoklė žiūrovams: "Lietkabelis" pergalingai uždarė tarptautinį sezoną
Duoklė žiūrovams: "Lietkabelis" pergalingai uždarė tarptautinį sezoną
„Norime atsidėkoti žiūrovams“, – įpusėjus rungtynėms duodamas interviu televizijai, pabrėžė Panevėžio „Lietkabelio“ kapitonas Vytenis Lipkevičius, rašo
"Lietkabelio" gynėjų grandį sustiprino Vokietijoje žibėjęs amerikietis
"Lietkabelio" gynėjų grandį sustiprino Vokietijoje žibėjęs amerikietis
Panevėžio „7bet-Lietkabelio“ klubo gretas sustiprino amerikietis įžaidėjas Diante Baldwinas. Su krepšininku sudaryta sutartis iki sezono pabaigos.29-erių gynėjas šį sezoną
Visas rungtynes pirmavę "Wolves" nukovė Vokiečių klubą
Visas rungtynes pirmavę "Wolves" nukovė Vokiečių klubą
Po įvykdytų pokyčių trenerių štabe, Vilniaus „Wolves“ (7-10) dar nepatyrė nei vieno pralaimėjimo, rašo Krepšinis.lt.Šį kartą sostinės klubas Europos taurėje
Sirvydžio ir Bičkauskio vedami pnevėžiečiai neturėjo vargo su svečiais iš Lenkijos
Sirvydžio ir Bičkauskio vedami pnevėžiečiai neturėjo vargo su svečiais iš Lenkijos
Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ sužaidė priešpaskutines šio sezono Europos Taurės (BKT EuroCup) rungtynes – antradienio vakarą Nenado Čanako auklėtiniai namuose 91:75
"Wolves" įsikurs moderniame treiruočių centre
"Wolves" įsikurs moderniame treiruočių centre
Vilniaus „Wolves“ krepšinio klubas nuo kitų metų pavasario rungtynėms ruoštis galės naujutėlaičiame treniruočių centre, kuris iškils šalia sostinės oro
Įspūdingai ketvirtą kėlinį sužaidę "Wolves" laimėjo Italijoje
Įspūdingai ketvirtą kėlinį sužaidę "Wolves" laimėjo Italijoje
Iš tolesnės kovos Europos taurės turnyre jau eliminuoti Vilniaus „Wolves“ (6-10) krepšininkai rado motyvacijos garbingai tęsti savo pasirodymą, rašo Krepšinis.lt.Jokių
"Lietkabelis" patyrė nesėkmę Turkijoje
"Lietkabelis" patyrė nesėkmę Turkijoje
Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ sužaidė dar vienerias Europos Taurės (BKT EuroCup) rungtynes – trečiadienio vakarą Nenado Čanako auklėtiniai Turkijoje, sostinėje Ankaroje 88:73
"Woves" gretose nepritapęs Gagičius palieka komandą
"Woves" gretose nepritapęs Gagičius palieka komandą
Legionierius iš Serbijos Džordže Gagičius Vilniaus „Wolves“ komandos marškinėlių nebevilkės. Iki 2024 m. vasaros turėjusi galioti sutartis buvo nutraukta abipusiu
"Lietkabelis" Prancūzijoje nusileido grupės lyderiams
"Lietkabelis" Prancūzijoje nusileido grupės lyderiams
Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ sužaidė dar vienerias Europos Taurės (BKT EuroCup) rungtynes – trečiadienio vakarą Nenado Čanako auklėtiniai Breso Burgo mieste Prancūzijoje 104:71
Žvejyba Europos taurėje baigta – "Vilkai" prišalo uodegas Rygoje
Žvejyba Europos taurėje baigta – "Vilkai" prišalo uodegas Rygoje
Vilniaus „Wolves“ (5-10) krepšininkai trečiadienio vakarą Rygoje stojo į išlikimo rungtynes Europos taurės A grupėje, rašo Krepšinis.lt.„Vilkams“
Kemzūra prieš dvikovą Rygoje su Ukrainos klubu: svarbiausia esame mes patys
Kemzūra prieš dvikovą Rygoje su Ukrainos klubu: svarbiausia esame mes patys
Vilniaus „Wolves“ trečiadienį Rygoje žais bene svarbiausias šio sezono rungtynes Europos taurės („BKT EuroCup“) turnyre prieš Slobožanskės „Prometey“,
Puikaus Sirvydžio žaidimo pergalei prieš svečius iš Kanarų nepakako
Puikaus Sirvydžio žaidimo pergalei prieš svečius iš Kanarų nepakako
Nors Deividas Sirvydis lemiamame kėlinyje sušveitė net 19 taškų, Panevėžio "7bet-Lietkabelis" patyrė nesėkmę Europos taurės varžybose.Nenado Čanako auklėtiniai namie
"Wolves" iškovojo dramatišką pergalę Europos taurėje
"Wolves" iškovojo dramatišką pergalę Europos taurėje
Iškovojusi pergalę šalies čempionate Vilniaus „Wolves“ (5-9) sėkmingai pasirodė ir Europos taurės („BKT EuroCup“) varžybose. Lietuvos sostinės komanda „Avia
Nė karto nepirmavę "Wolves" patyrė šeštą iš eilės pralaimėjimą Europos taurėje
Nė karto nepirmavę "Wolves" patyrė šeštą iš eilės pralaimėjimą Europos taurėje
Vilniaus „Wolves“ (4-9) krizė vis labiau gilėja – Kęstučio Kemzūros auklėtiniai patyrė eilinį pralaimėjimą Europos taurėje, rašo Krepšinis.lt.„Wolves“
"Lietkabelis" krito Italijoje – nesustabdė latvio
"Lietkabelis" krito Italijoje – nesustabdė latvio
Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ (5-8) sužaidė dar vienerias Europos Taurės (BKT EuroCup) rungtynes – trečiadienio vakarą Nenado Čanako auklėtiniai Trento mieste Italijoje 76:70
Septynios nesėkmės paeiliui: "Wolves" neturėjo šansų Stambule
Septynios nesėkmės paeiliui: "Wolves" neturėjo šansų Stambule
Apgailėtinai pirmoje pusėje žaidę Vilniaus „Wolves“ neprilygo Stambulo „Bešiktaš“ krepšininkams – 59:72 (9:18, 14:25, 15:15, 14:21). Tai jau ketvirta
Ketvirta nesėkmė iš eilės: "Wolves" dar kartą suklupo Vilniuje
Ketvirta nesėkmė iš eilės: "Wolves" dar kartą suklupo Vilniuje
Ketvirtą nesėkmę iš eilės Europos taurės A grupėje patyrė Vilniaus „Wolves“ (4-7) krepšininkai, kurie namuose 79:94 (20:15, 23:26, 21:30, 15:23) neprilygo Badalonos „Joventut“
Valinsko benefisas pažymėtas "Lietkabelio" pergale prieš Vokietijos čempionus
Valinsko benefisas pažymėtas "Lietkabelio" pergale prieš Vokietijos čempionus
Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ sužaidė dar vienerias Europos Taurės (EuroCup BKT) rungtynes – antradienio vakarą Nenado Čanako auklėtiniai namuose 94:90 (18:19, 25:28, 25:18, 26:25)
Kemzūra prieš mūšį su "Joventut" priminė "Wolves" nuostolius bei varžovų sustiprėjimą
Kemzūra prieš mūšį su "Joventut" priminė "Wolves" nuostolius bei varžovų sustiprėjimą
Pirmajame Europos taurės („BKT EuroCup“) rate patyrusi apmaudžią nesėkmę po pratęsimo svečiuose (98:107) Vilniaus „Wolves“ trečiadienio vakarą savo namuose sieks revanšo
"Wolves" naujokas žurnalistui turėjo teisintis, kodėl nemėgsta kompiuterinių žaidimų (interviu)
"Wolves" naujokas žurnalistui turėjo teisintis, kodėl nemėgsta kompiuterinių žaidimų (interviu)
Prieš kelias savaites į Vilniaus „Wolves“ komandą atvykusiam Garrisonui Brooksui tai yra pirmasis kartas karjeroje, kai tenka valgyti legionieriaus duoną. Vos atvykęs amerikietis

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime