Naujienos kraunasi...

"Olimpinės taurės" nugalėtojai šį savaitgalį paaiškės Kėdainiuose

"Olimpinės taurės" nugalėtojai šį savaitgalį paaiškės Kėdainiuose
Jau šį savaitgalį paaiškės pirmieji Moksleivių krepšinio lygos „Perlas“ čempionai. Savo geriausias komandas išsiaiškins ir medalių komplektus išsidalins Jaunimo U19 vaikinų čempionato „Olimpinė taurė“ komandos.

„Olimpine taure“ pavadintame čempionate kaunasi aštuoniolikos-devyniolikos metų jaunieji krepšininkai, kurie anksčiau tokio amžiaus būdavo priversti baigti krepšinio mokyklas.

Jaunimo U19 vaikinų čempionato lemiamos kovos šį kartą vyks Kėdainiuose. Pusfinalyje savo sirgalių palaikoma Kėdainių sporto centro komanda „Daumantų“ rungtyniaus su Vilniaus krepšinio mokyklos ekipa, o kitame pusfinalyje, Biržų sporto mokykla mes iššūkį Rokiškio kūno kultūros ir sporto centro ekipai.

I pusfinalis:
Biržų sporto centras – Rokiškio kūno kultūros ir sporto centras

Algirdo Kriaučiūno treniruojami biržiečiai reguliaraus sezono kovas pradėjo B pogrupyje. Ten sužaidė 12 rungtynių, iškovojo 9 pergales ir patyrė 3 nesėkmes. Biržų sporto mokyklos ekipa turnyro lentelėje užėmė 3 vietą ir ketvirtfinalyje neturėdama savo aikštės pranašumo, iki dviejų pergalių, susikovė su Kauno krepšinio mokyklos „Aisčiai“ atstovais. Biržiečiai pirmame mače laikinojoje sostinėje 66:71 nusileido „Aisčiams“, tačiau namuose sugebėjo pasiekti revanšą 79:71, o lemiamame mače šventė antrąją pergalę – 83:77.

„Neturime jokių problemų, esame pasiruošę ir labai tikimės prizinių vietų“, – prieš lemiamas kovas nedaugžodžiavo Biržų SM treneris A.Kriaučiūnas. – Varžovai yra susižaidę, ta pati sudėtis rungtyniauja ir Regionų krepšinio lygoje, greiti, visi meta, turi savo žaidimo stilių ir sunkiai dirba. Gal kiek jiems trūksta ūgio… todėl vienas iš mūsų ginklų ir bus priekinė linija. Norėtųsi šiuos paskutinius metus užbaigti aukšta nata, visi sveiki ir pasiruošę, todėl labai stengsimės. Pirmiausiai, galvosime apie pergalę pusfinalyje, o toliau jau žiūrėsime“.

Europos vicečempiono Gvidono Markevičiaus treniruojama Rokiškio kūno kultūros ir sporto centro komanda reguliariame sezone iškovojo 10 pergalių, patyrė 2 nesėkmes ir užėmė 1-ąją vietą B pogrupyje. Ketvirtfinalyje rokiškiečiai gavo sąlygininai silpniausią A grupės komandą – Mažeikių sporto mokyklą, tačiau čia jiems teko pavargti. Pirmose ketvirtfinalio rungtynėse Rokiškio KKSC šventė pergalę 75:73, tačiau savo aikštėje Mažeikių SM pasiekė užtikrintą revanšą – 86:52. Viskas sprendėsi trečioje dvikovoje, kur aikštės šeimininkai pasiekė pergalę 86:70 ir žaidžia finalo ketverte.

„Turime nedaug žmonių ir tuos pačius dar kamuoja traumos bei ligos“, – sakė Rokiškio KSSC treneris G.Markevičius. – Tačiau nuotaikos tikrai geros, džiaugiamės, kad patekome į geriausiųjų ketvertą. Mūsų pusfinalio varžovai tikrai gera komanda, išvykoje pralaimėjome, o namuose pasiekėme pergalę, tiesa, jie nebuvo visos sudėties. Turi pajėgų įžaidėją, stipri priekinė linija. Pasikartosiu, kad tai gera komanda. Žinoma, patekome į finalo ketvertą ir norime kilti kuo aukščiau. Toks, manau, bus visų komandų tikslas. Kamuolys apvalus, kam tą dieną geriau seksis, tie ir nugalės. Vaikinai prieš pirmą mačą tikrai jaudinsis, juk krepšininkai pirmą kartą per savo karjerą pateko į tokį varžybų etapą, tačiau žiūrėsime. Nenorime būti tik dalyviais“.

Reguliariame sezone Biržų ir Rokiškio komandos tarpusavyje susikovė 2 sykius ir abi pasidalino po pergalę. Biržiečiai nugalėjo varžovus 74:59, o Rokiškio KKSC pasiekė revanšą 84:65.

II pusfinalis:
Kėdainių sporto centras „Daumantų“ – Vilniaus krepšinio mokykla

Kėdainių sporto centro auklėtiniai neveltui laikomi Jaunimo U19 čempionato favoritais. Kastyčio Kundroto auklėtiniai turės savo sirgalių palaikymą, žais puikiai pažįstamose salėse, o ir šio sezono rezultatai neleidžia suabejoti pajėgumu. Kėdainiškiai reguliarų sezoną pradėjo A pogrupyje ir ten šventė visas 12 pergalių bei užtikrintai karaliavo turnyro lentelės viršuje. Rimtesnio pasipriešinimo Kėdainių SC ekipa nesulaukė ir ketvirtfinalyje, kur 90:46 ir 72:63 eliminavo Panevėžio kūno kultūros ir sporto centro ekipą „TM Komanda“.

Kėdainių sporto centro komandos sudėtyje ir 2 Kėdainių „Nevėžio“ garbę Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) ginantys žaidėjai. Kėdainių SC paraiškoje 185 cm gynėjas Aldas Gedeika ir 192 cm ūgio puolėjas Domas Šelekas. Tiesa, šį sezoną jie abu sužaidė po vienas rungtynes ir kalnų nenuvertė. D.Šelekas mače su „Vytauto“ ekipa per 2 minutes kartą prasižengė, o A.Gedeika tame pačiame susitikime per pusę minutės pasižymėti nespėjo.

„Viskas gerai, visi žaidėjai atsigavę, neturime didelių problemų“, – sakė Kėdainių SC treneris K.Kundrotas. – Esame pasiruošę ir aš kaip treneris tikiu, kad galime sezoną baigti be pralaimėjimų. Aišku, tai reikės įrodyti aikštėje. Turime mažai žmonių, yra tik penki vaikinai, kurie gimę 1998 metais, kitą komandos dalį sudaro jaunesni. Tai bus svarbu, kaip atrodys mūsų vyriausi. Prieš vilniečius esame žaidę praėjusiais metais, tai informacijos turime. Žinau, kad sudėties kiek pakitusi, pasipildė žaidėjais iš kitų mokyklų, tačiau būsime pasiruošę. Gaila, tačiau negalės padėti A.Gedeika, tačiau turėsime D.Šeleką. Mūsų komandos stiprybė maži žaidėjai, o turime problemų su aukštais žmonėmis, esame mažesni už visas komandas. Tačiau esame ryžtingi, taip pasiekiame visas pergales. Norime namuose čempionatą baigti aukso medaliais. Tikimės, kad ir savos sienos padės“.

Vilniaus krepšinio mokykla sezoną pradėjo B pogrupyje ir ten, reguliariame sezone, iškovojo 10 pergalių, patyrė 2 nesėkmes ir užėmė 2-ąją vietą turnyro lentelėje. Onos Dindaitės-Mukienės treniruojami vilniečiai pirmame ketvirtfinalio mače 99:77 nepasigailėjo Kauno „Tornado“ krepšinio mokyklos komanda, tačiau jau po dienos „tornadukai“ namuose pasiekė revanšą – 70:61. Viskas sprendėsi trečiame mače, kur lyg ant sparnų žaidę vilniečiai šventė pergalę 108:70.

„Esame pasiruošę, praėjome visas ligas, nuotaikos puikios, o viską reikės įrodyti aikštėje, juk kamuolys apvalus“, – sakė Vilniaus KM trenerė O.Dindaitė-Mukienė. – Kėdainių SC sunkiai dirba, yra kovinga komanda. Tiesa, manau, kad gal mūsų pogrupis buvo kiek sunkesnis arba bent jau lygesnis, nes finalo ketverte turime net 3 komandos, o kėdainiečiai buvo vienvaldžiai lyderiai. Jie tikrai labai kovingi, turi aukštą žmogų po krepšiu. Žais namuose, o jau tokiame amžiuje tai didelis privalumas, nebeslegia psichologinė atsakomybė prieš savus žiūrovus. Žinoma, esame pasiruošę kautis ir važiuojame dėl aukščiausių apdovanojimų“.

Ar 14 pergalių iš eilės šiame sezone pasiekusiems Kėdainių SC auklėtiniams nepakiš kojos pasikėjimas savo jėgomis? Ar vilniečiai apgins prieš metus savo kolegų iškovotą titulą? Visi atsakymai jau „Olimpinės taurės“ pusfinaliuose!

Jaunimo U19 vaikinų krepšinio čempionatas „Olimpinė taurė“

Pusfinaliai:
(Parko g. 4, Vilainiai)

16:00 val. Biržų SM – Rokiškio KKSC
18:00 val. Kėdainių SC „Daumantų“ – Vilniaus KM

Finalai:
(Kėdainių arena, J.Basanavičiaus g. 1a)

12:00 val. rungtynės dėl 3 vietos
14:00 val. rungtynės dėl 1 vietos (tiesioginė transliacija DELFI TV)

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
Europos čempiono Žukausko sūnus – apie tėtį, debiutą LKL prieš "Žalgirį" bei siekį laimėti MKL
Europos čempiono Žukausko sūnus – apie tėtį, debiutą LKL prieš "Žalgirį" bei siekį laimėti MKL
Moksleivių krepšinio lyga („LIDL–MKL“) savo tinklalaidėje „MKL Inside“ vėl kviečia pažvelgti į būsimąsias Lietuvos krepšinio žvaigždes.Šįkart
MKL panaikinti ribojimai dėl užtvarų bei dvigubos gynybos elementų
MKL panaikinti ribojimai dėl užtvarų bei dvigubos gynybos elementų
Lietuvos moksleivių krepšinio lyga naująjį sezoną pasitinka su svarbiais pakeitimas taisyklėse, kurios 2016 metais buvo įvestos jauniausių dalyvių čempionatuose. Berniukų U12 „Pirmojo
MKL sezonas uždarytas iškilmingoje šventėje (apdovanojimų sąrašas)
MKL sezonas uždarytas iškilmingoje šventėje (apdovanojimų sąrašas)
Baigėsi Lietuvos Moksleivių krepšinio lygos (MKL) 2021-2022 metų sezonas. Birželio 16 dieną, VDU Didžiojoje auloje vykusioje moksleivių krepšinio lygos sezono uždarymo šventėje
Purlys: žiūrovams palinkėčiau suprasti, kad būna ne tik pergalės, bet ir pralaimėjimai
Purlys: žiūrovams palinkėčiau suprasti, kad būna ne tik pergalės, bet ir pralaimėjimai
Lietuvos krepšinio federacija (LKF) dar 2021 metų gruodžio mėnesį patvirtino Lietuvos jaunimo trenerius. Lietuvos U-16 jaunučių vaikinų rinktinės vyriausiuoju treneriu paskirtas Tomas Purlys,
Kaukėnas oficialiai stojo už atsinaujinusios MKL vairo
Kaukėnas oficialiai stojo už atsinaujinusios MKL vairo
Ketvirtadienio popietę „Krepšinio namuose“ įvyko atsinaujinusios Moksleivių krepšinio lygos (MKL) spaudos konferencija, kur oficialiai buvo pristatytas naujasis lygos prezidentas Rimantas
"Nevėžis" sudarė sutartį su talentu iš Sakartvelo – jauniausiu klubo istorijoje
"Nevėžis" sudarė sutartį su talentu iš Sakartvelo – jauniausiu klubo istorijoje
Kėdainių „Nevėžis-Optibet“ ilgam susiejo ateitį su 14-mečiu sakartveliečiu Avtandilu „Atuka“ Baktahdze. Su perspektyviu 204 cm ūgio jaunuoliu pasirašyta 7-erių metų
MKL varžybose nepadės ir "Galimybių pasai"
MKL varžybose nepadės ir "Galimybių pasai"
Artėjančiame LIDL – Lietuvos moksleivių krepšinio lygos (LIDL-MKL) sezone fanų skanduočių neišgirsime – praėjusią savaitę vykusiame MKL Mokyklų tarybos (MT) susirinkime
Optimistiškai dėl sezono nusiteikusi MKL pradeda registraciją
Optimistiškai dėl sezono nusiteikusi MKL pradeda registraciją
Artėjant naujiems mokslo metams, LIDL – Lietuvos moksleivių krepšinio lyga (MKL) pradeda pasiruošimą 2020-2021 m. krepšinio sezonui. Dėl pavasarį šalyje vyravusios
A.Čerškus: ko reikia, kad Lietuvos krepšinis vėl suklestėtų?
A.Čerškus: ko reikia, kad Lietuvos krepšinis vėl suklestėtų?
Pirmadienį oficialiai pranešta apie Eurolygos sezono pabaigą. Vienas pagrindinių argumentų – skirtinga padėtis Senojo žemyno valstybėse. Lietuvoje, skirtingai nei, pavyzdžiui, Rusijoje
Moksleivių lygos sezono likimas paaiškės po LKF Vykdomojo komiteto posėdžio
Moksleivių lygos sezono likimas paaiškės po LKF Vykdomojo komiteto posėdžio
Penktadienį, gegužės 15 dieną, vaizdo konferencijos būdu vyko Lietuvos krepšinio federacijos Meistriškumo komisijos posėdis, kuriame vėl buvo sprendžiamas Lietuvos moksleivių krepšinio
Prieš vasarą startuosiantį FIBA eSporto rinktinių čempionatą – parodomasis NBA 2K20 turnyras
Prieš vasarą startuosiantį FIBA eSporto rinktinių čempionatą – parodomasis NBA 2K20 turnyras
LIDL – Lietuvos moksleivių krepšinio lyga tęsia virtualaus krepšinio kovas ir plečia turnyro dalyvių gretas. Trečiajame – Super Star‘ų NBA 2K20 turnyre varžysis kviestiniai
LKF siūlo treniruotes su rinktinių treneriais ir viktoriną su žinomais krepšininkais (tvarkaraštis)
LKF siūlo treniruotes su rinktinių treneriais ir viktoriną su žinomais krepšininkais (tvarkaraštis)
Lietuvos krepšinio federacija, šalies rinktinių treneriai bei žaidėjai kviečia visus karantino metu elgtis atsakingai ir jungtis prie iniciatyvos #LikNamie.Kiekvieną darbo dieną, po
Pirmajame MKL esporto turnyre – Vilniaus krepšinio mokyklos auklėtinio triumfas
Pirmajame MKL esporto turnyre – Vilniaus krepšinio mokyklos auklėtinio triumfas
Kol dėl visuotinio karantino visas krepšinio batalijas aikštelėse tarp krepšinio mokyklų yra sustabdytos, LIDL – Lietuvos moksleivių krepšinio lyga pakvietė jaunuosius
Po LKF meistriškumo komisijos rekomendacijų MKL suspenduoja lygos kovas iki gegužės mėnesio vidurio
Po LKF meistriškumo komisijos rekomendacijų MKL suspenduoja lygos kovas iki gegužės mėnesio vidurio
Antradienį vaizdo konferencijos būdu vyko Lietuvos krepšinio federacijos Meistriškumo komisijos posėdis, kurio pagrindinė tema buvo Lietuvos moksleivių krepšinio lygos likusios
LIDL – MKL "Žvaigždžių diena" grįžta į Kėdainių areną
LIDL – MKL "Žvaigždžių diena" grįžta į Kėdainių areną
Kovo 1 dieną į Kėdainių areną rinksis geriausi LIDL – Moksleivių krepšinio lygos krepšininkės ir krepšininkai. Čia vyks tradicinė ir didžiausia sezono šventė
Kaune startavo dar vienas krepšinio projektas
Kaune startavo dar vienas krepšinio projektas
Savaitgalį Kaune startavo dar vienas Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) projektas skirtas mergaitėms – „Ateik, išmok, pranok!“. Jis skirtas U12 kategorijos mergaitėms,
MKL pasitinka 19-ąjį sezoną
MKL pasitinka 19-ąjį sezoną
Devynioliktuosius gyvavimo metus skaičiuojanti „LIDL – Lietuvos moksleivių krepšinio lyga“ (LIDL-MKL) pradeda dar vieną savo sezoną. Daugiau nei 6 tūkstančiai jaunųjų krepšininkų
LKF pradeda registraciją į naują projektą "Ateik, išmok, pranok!"
LKF pradeda registraciją į naują projektą "Ateik, išmok, pranok!"
Pirmadienį prasideda registracija į naują Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) projektą mergaitėms „Ateik, išmok, pranok!“. Į stovyklą kviečiamos visos MKL mergaičių
Vilniuje iškilmingai uždarytas LIDL-MKL 2018-2019 metų sezonas
Vilniuje iškilmingai uždarytas LIDL-MKL 2018-2019 metų sezonas
Vilniuje Lietuvos Respublikos Švietimo, mokslo ir sporto ministerijoje trečiadienį buvo iškilmingai nuleista 2018-2019 m. LIDL-MKL sezono uždanga.Renginys buvo pradėtas MKL sezono filmu,
Paskutinių minučių dramą išgyvenę žalgiriečiai - U14 čempionai
Paskutinių minučių dramą išgyvenę žalgiriečiai - U14 čempionai
Kaune pasibaigusio LIDL – MKL U14 berniukų finalo ketverto lemiama kova nepaliko abejingų, o 2018-2019 metų sezono nugalėtojais tapo šeimininkų KM Žalgirio I ekipa. Praėjusių metų
Fenomenas: dar vieną fantastinį pasirodymą surengusi J.Jocytė su Knašiaus KM iškovojo U14 auksą
Fenomenas: dar vieną fantastinį pasirodymą surengusi J.Jocytė su Knašiaus KM iškovojo U14 auksą
Kaune vykusiame LIDL – MKL U14 mergaičių čempionate šeimininkių KM Žalgirio I mergaitėms nepavyko iškovoti aukso medalių, kurių viltis pražudė dar vieną fenomenalų pasirodymą
Krepšinio visuomenės diskusija: ar mergaitės gali žaisti kartu su berniukais
Krepšinio visuomenės diskusija: ar mergaitės gali žaisti kartu su berniukais
Lietuvos krepšinio federacija (LKF) ir „LIDL Lietuvos moksleivių krepšinio lyga“ (MKL) jau ne vienerius metus stengiasi kuo daugiau dėmesio skirti mergaičių krepšiniui.
Finalas pateisino vardą: trilerį laimėję Knašiaus KM I krepšininkai tapo U16 čempionais
Finalas pateisino vardą: trilerį laimėję Knašiaus KM I krepšininkai tapo U16 čempionais
Klaipėdoje pasibaigė LIDL – MKL U16 finalo ketverto kovos, o paskutinė turnyro dvikova žiūrovams padovanojo fantastišką reginį.Didžiąją rungtynių dalį besivejančių vaidmenyje
Paskutinėmis minutėmis iniciatyvą perėmę Sostinės KM II - U13 čempionai
Paskutinėmis minutėmis iniciatyvą perėmę Sostinės KM II - U13 čempionai
Sostinėje lemiamos LIDL – MKL U13 berniukų čempionato kovos finišavo Vilniaus derbiu, kuris padovanojo įspūdingą reginį žiūrovams.Permainingose rungtynėse Sostinės KM II –
Įspūdingai žaidusių A.Marčiulionio ir Ą.Tubelio vedami vilniečiai triumfavo MKL finale
Įspūdingai žaidusių A.Marčiulionio ir Ą.Tubelio vedami vilniečiai triumfavo MKL finale
LIDL – MKL U17 vaikinų čempionato finale Vilniaus KM I – „Alpi Baltika“, vedama Augusto Marčiulionio ir Ąžuolo Tubelio, 69:60 (21:11, 23:19, 10:11, 15:19) susitvarkė su Klaipėdos
airBaltic taurė: kas laimės Kauno derbį? (komentarai)
airBaltic taurė: kas laimės Kauno derbį? (komentarai)
„Kovo beprotybė“ prasideda ne tik už Atlanto, bet ir LIDL – MKL krepšinio aikštelėse. Pirmasis finalo ketvertas įvyks jau artėjantį savaitgalį, kovo 9-10 dienomis
Jaunimo krepšinio fiesta atvyksta į Jonavą (balsavimas)
Jaunimo krepšinio fiesta atvyksta į Jonavą (balsavimas)
Didžiausia LIDL –  Lietuvos moksleivių krepšinio lygos (MKL) šventė – „Žvaigždių diena“, šiais metais vyks Jonavoje. Ant Jonavos arenos parketo išbėgs
Iškilmingai uždarytas MKL sezonas
Iškilmingai uždarytas MKL sezonas
Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerijoje buvo iškilmingai nuleista 2017-2018 metų „LIDL-MKL“ sezono uždanga.Į renginį susirinkę svečiai jo pradžioje išvydo

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime