Naujienos kraunasi...

Antras krepšinio šventės blynas privertė susimąstyti: nebeliks konkursų?

Autorius: Jaunius Sarapas, Krepšinis.lt.
Antras krepšinio šventės blynas privertė susimąstyti: nebeliks konkursų?
DELFI montažas
„Šiuo renginiu mums nebus lygių Europoje“, – prieš Karaliaus Mindaugo taurės turnyrą nė kiek nesikuklindamas pareiškė LKL komercijos direktorius Žygimantas Surintas.

Kaune praūžus šiai krepšinio šventei prieš organizatorius kepurę nulenkti tikrai verta, bet „geriausia Europoje“ ja pavadinti dar būtų ankstoka. „Mes labai didžiuojamės. Manau, kad po kelių metų Žygio žodžiai tikrai pasitvirtins“, – avansu kolegai pritarė lygos prezidentas Remigijus Milašius.

Geriausias Europoje? Dar ne šiemet

Antrus metus Karaliaus taurės turnyrą organizavę LKL vadovai sugebėjo pranokti savo pirmąjį blyną – įspūdingi garso ir šviesų efektai, sirgalius išjudinę muzikos pasirodymai ir žaidimų gausa, žiūrovams leidusi laimėti tiek atostogas tolimuose kraštuose, tiek piniginius prizus.

Visgi kai prieš renginį pareiškiama, kad jis bus geriausias Europoje, nenoromis imi žvalgytis mažų „kliurkų“. Pirmąją šventės dieną, šeštadienį, tokių buvo kelios: nesusikalbėjimas vykdant žaidimą pertraukėlės metu, kiek sustreikavęs marškinėlius šaudantis aparatas ir ant parketo atliktą interviu su žaidėju užgožęs atlikėjo pasirodymas.

Atrodė, kad kartelę itin aukštai išsikėlę organizatoriai slystelėjo menkiausiose vietose – net tas pats Ž. Surintas, pamatęs, kad ne viskas vyksta pagal scenarijų, nenustygo vietoje.

„Jis – viso renginio organizatorius, gerai žinantis kiekvieną detalę, tai galbūt kažkas ir buvo ne taip. Bet aš to nepastebiu, nes aš tik labiau kaip figūra esu – visą darbą nudirba jie. Bet jeigu aš to nemačiau, tai manau, kad ir žiūrovai nematė“, – nesikrimto R. Milašius.

Nors iki NBA rungtynių pertraukėlių metu atliekamo šou – dar tolokai (panašu, kad lygiuojamasi į tai), tačiau prieš finalą atliktas komandų pristatymas nė kiek nenusileido Lietuvos pop-muzikos žvaigždžių koncertams.

„Šis renginys tikrai populiarėja, bet kad jis būtų žinomas didžiuliu mastu, reikia kokių 3-4 metų, – pabrėžė R. Milašius. – Tačiau nors daugelis žiūri į komercinę pusę, aš žvelgiu ir į krepšinio.“

Noras išsipildė su kaupu

Didesnę intrigą į ketvirtfinalius įnešti norėję LKL vadovai veikiausiai ir patys nesitikėjo, kad jų troškimas išsipildys su tokiu kaupu: finalo ketverto nepasiekė nei 2016-ųjų čempionai, nei bronzos medalininkai.

Nusprendus imtis naujo formato, prieš KMT turnyrą buvo ištraukti burtai, kurie į vieną ketvirtfinalio porą suvedė Kauno „Žalgirį“ ir Klaipėdos „Neptūną“ bei Vilniaus „Lietuvos rytą“ ir Utenos „Juventus“ klubus.

Žalgiriečiai su nukraujavusiais klaipėdiečiais susitvarkė gana lengvai, o „Lietuvos rytas“ sensacingai krito Utenoje. Nors naujas formatas padėjo į ketvirtfinalius pritraukti daugiau nei dvigubai žiūrovų, tačiau dviejų galingų šalies komandų iškritimas kainavo bilietus į pusfinalio mūšius.

Tiesa, sekmadienio skaičiais renginys Kaune ir vėl pranoko Vilniuje surengtą turnyrą: tiek mažajame, tiek didžiajame finale susirinko daugiau žiūrovų nei pernai. Ir nors daugelis po Antano Sireikos auklėtinių pergalės prieš „Lietuvos rytą“ galvojo, kad šios rungtynės sugadino ilgai lauktą šventės kulminaciją su amžinų varžovų kaktomuša, tačiau viskas pasisuko netgi įdomesne linkme.

Žiūrovų lankomumas KMT turnyre:

Ketvirtfinaliai Pusfinaliai Finalai

2016 metai 2900 7750 11300

2017 metai 6974 6298 12812

Į „Žalgirio“ areną susirinkę daugiau nei 9 tūkst. sirgalių reginiu nusivilti neturėjo – daugkartiniams Lietuvos čempionais iššūkį metė vienintelė iki šiol juos vietiniame fronte nugalėjusi (dukart) „Lietkabelio“ komanda.

Techninės, nesportinės pražangos, per kraštus besiveržusios emocijos, kova aikštėje dėl kiekvieno centimetro ir šeimininkų pergalės triumfas. Krepšinio savaitgalis buvo vainikuotas tikromis fanfaromis.

„Šventė tikrai buvo puiki. Kai vyksta vienerios rungtynės, sunku kažką nuspėti, nes LKL per pastaruosius keletą metų vis kelia aukštyn kartelę. Dabar turime daugiau gerų ir apylygių komandų, todėl galbūt ir žmonės su laiku supras, kad baigėsi dviejų komandų dominavimas“, – krepšiniu nenusivylė LKL vadovas.

Bet ar šis naujasis formatas prigis ilgam?

„Kai pernai ketvirtfinalius žaisti pradėjome penktadienį nuo pietų, supratome, kad padarėme klaidą, nes darbo laiku žmonės tikrai neateis į krepšinį. Šiais metais bandėme ieškoti naujų variantų, tačiau atsirado priekaištų, kad dingsta sportinis principas, nors prieš metus vykusiame valdybos posėdyje balsų dauguma 6:4 perėjome prie naujo formato. Dėl ateities dar kalbėsimės su klubais, tačiau norime vieną kartą galutinai užtvirtinti formatą“, – aiškino R. Milašius.

Nebeliks konkursų?

Visgi pokyčių kitais metais turnyre tikrai gali įvykti. Ir gana rimtų. LKL perėmus LKF taurės varžybų organizavimą, Karaliaus Mindaugo taurėje matėme ir „Žvaigždžių dienos“ bruožų – tai rengiami „Oro karaliaus“ ir „Snaiperio“ konkursai. Tačiau juose jau antrus metus iš eilės žiūrovai neišvydo pačių geriausių krepšininkų.

Dėl medalių kovojantys klubai į taikliausio metiko konkursą delegavo savo jaunimą, todėl jo nugalėtoju tapo ne Artūras Milaknis, Jimmy Baronas ar Rokas Giedraitis, o 37-erių veteranas Arvydas Čepulis.

Tuo metu prieš pat dėjimų konkursą savo paraiškas atsiėmė traumas patyrę Drew Gordonas ir Isaiah Hartensteinas, todėl pamatę jaunųjų Martyno Echodo, Ryčio Pipiro ir Donato Tarolio pavardes, nei sirgaliai, nei žurnalistai nieko per daug nesitikėjo.

Tačiau renginys pranoko daugelio lūkesčius – per krepšininkus skrajojęs „Juventus“ kanadietis Aaronas Bestas buvo arti trofėjaus. Visgi jį vėl nugvelbė profesionalus dėjimų meistras. Pernai tai padarė lenkas Rafalas Lipinskis, o šiemet – 175 cm ūgio šoklusis Gediminas Žitlinskas.

Kai konkursą, kuris turėtų būti pats įdomiausias žiūrovams, gelbėja kviestiniai svečiai, kyla klausimas: galbūt dviejų švenčių sujungimas į vieną nėra pati geriausia idėja?

„Klubai, kurie siekia rezultato, nenori duoti savo geriausių žaidėjų, tada turime problemą. Kai „Žvaigždžių dienoje“ būdavo kamuolių pasimėtymas, tai jie leisdavo varžytis savo geriausiems. Galvoju, kad visi atsisėsime ir rimtai apgalvosime bei priimsime sprendimą. Jeigu klaustumėte manęs, tai sakyčiau, kad reikėtų atsisakyti ir tritaškių, ir dėjimų konkursų“, – svarstė R. Milašius.

Jis po pirmojo KMT blyno 2016-aisiais didžiuodamasis pareiškė, kad dabar visi miestai eilėje išsirikiavę laukia savo galimybės organizuoti turnyrą. Buvo Vilnius, buvo Kaunas: kitais metais – Klaipėdos eilė?

„Negaliu dar pasakyti, kur kitais metais važiuosime, bet aš širdyje jaučiu, kad reikėtų jau prie jūros: uostamiesčio sirgaliai tikrai nusipelno šio renginio. Dar reikia tartis, bet pagal planą turėtume važiuoti į Klaipėdą“, – užsiminė LKL prezidentas.

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
LKL Valdybos posėdis: pristatyta drausmės komisijos sudėtis
LKL Valdybos posėdis: pristatyta drausmės komisijos sudėtis
Liepos  27 d. Palangoje įvyko Lietuvos krepšinio lygos Valdybos posėdis bei Visuotinis narių susirinkimas.LKL Valdybą sudaro:• Paulius Jankūnas (Kauno „Žalgiris“)•
Dešimtmetį LKL prezidento poste apžvelgęs Milašius: dabar dirbdamas jaučiu malonumą
Dešimtmetį LKL prezidento poste apžvelgęs Milašius: dabar dirbdamas jaučiu malonumą
Balandžio 22 diena yra ypatinga data Lietuvos krepšinio bendruomenei, nes būtent šią dieną prieš lygiai 30 metų buvo įkurta Lietuvos krepšinio lyga, šalies klubinio
Sirgaliams – paskutinė galimybė įsigyti bilietus į Citadele KMT finalo ketvertą
Sirgaliams – paskutinė galimybė įsigyti bilietus į Citadele KMT finalo ketvertą
Citadele Karaliaus Mindaugo taurės (Citadele KMT) finalo ketvertas – jau čia pat, o visiems bilietų dar neįsigijusiems sirgaliams liko paskutinė galimybė pačiupti likusias vietas.Į vasario
Finalo ketvertą pasitinkantis Morrisas: nemanau, kad būtume patenkinti antra ar trečia vieta
Finalo ketvertą pasitinkantis Morrisas: nemanau, kad būtume patenkinti antra ar trečia vieta
Lietuvos krepšinyje – ypatinga savaitė. Jau vasario 18-19 dienomis Šiauliuose keturios geriausios Citadele Karaliaus Mindaugo taurės (Citadele KMT) ekipos susikaus dėl pirmojo sezono
Naujoko vedama "Cbet" KMT ketvirtfinalyje įgijo trapų pranašumą (komentarai)
Naujoko vedama "Cbet" KMT ketvirtfinalyje įgijo trapų pranašumą (komentarai)
Citadele Karaliaus Mindaugo taurės (Citadele KMT) ketvirtfinalio seriją trečiadienį pradėjo paskutinioji pora – Klaipėdos „Neptūnas“ ir Jonavos „CBet“.Virginijaus
Pavargti turėję panevėžiečiai KMT ketvirtfinalį pradėjo pergale
Pavargti turėję panevėžiečiai KMT ketvirtfinalį pradėjo pergale
Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ iškovojo pirmąją pergalę Citadele Karaliaus Mindaugo taurės (Citadele KMT) ketvirtfinalyje ir svečiuose 85:81 (15:19, 25:17, 21:20, 24:25) palaužė
KMT ketvirtfinalio poros: „Žalgiris“ dėl vietos finalo ketverte kovos su „Wolves“
KMT ketvirtfinalio poros: „Žalgiris“ dėl vietos finalo ketverte kovos su „Wolves“
Penktadienį kartu su Citadele banko valdybos nariu Vaidu Žagūniu ištraukus burtus, paaiškėjo visos keturios Citadele Karaliaus Mindaugo taurės (Citadele KMT) ketvirtfinalio etapo poros.Dėl
Šiauliečių nepasigailėję V. Šeškaus auklėtiniai – Citadele KMT ketvirtfinalyje
Šiauliečių nepasigailėję V. Šeškaus auklėtiniai – Citadele KMT ketvirtfinalyje
Citadele Karaliaus Mindaugo taurėje (Citadele KMT) baigėsi grupių etapas.Užtikrintą pergalę namuose pasiekė Jonavos „CBet“ (4-2), kuri 82:65 (27:16, 26:16, 21:17, 8:16) susitvarkė su
20 taškų persvarą išbarsčiusios "Pieno žvaigždės" iškovojo garbės pergalę
20 taškų persvarą išbarsčiusios "Pieno žvaigždės" iškovojo garbės pergalę
Citadele Karaliaus Mindaugo taurėje („Citadele KMT“) savo žygį baigė Pasvalio „Pieno žvaigždės“ (1-5). Ramūno Cvirkos ekipa savo arenoje 86:85 (20:14, 30:23, 27:24,
Uteniškius nugalėjęs "Neptūnas" - KMT A grupės nugalėtojas (komentarai)
Uteniškius nugalėjęs "Neptūnas" - KMT A grupės nugalėtojas (komentarai)
Klaipėdos „Neptūnas“ (5-1) pergale užbaigė Citadele Karaliaus Mindaugo taurės (Citadele KMT) grupių etapo kovas ir užsitikrino pirmąją vietą A grupėje.Mindaugo Brazio auklėtiniai
Prienuose triumfavusi "Wolves" - KMT ketvirtfinalyje (komentarai)
Prienuose triumfavusi "Wolves" - KMT ketvirtfinalyje (komentarai)
Trečiadienio vakarą itin svarbią pergalę Citadele Karaliaus Mindaugo taurės (Citadele KMT) turnyro grupių etape iškovojo Alytaus „Wolves“ (4-2) komanda. Rimo Kurtinaičio
Citadele KMT finalo ketvertas pirmą kartą istorijoje vyks Šiauliuose
Citadele KMT finalo ketvertas pirmą kartą istorijoje vyks Šiauliuose
Iki šio sezono Citadele Karaliaus Mindaugo taurės (Citadele KMT) finalo ketverto likus mažiau nei trims mėnesiams, paaiškėjo, kuriame mieste vasario 18-19 dienomis vyks lemiamos
Ištraukti pirmojo Citadele KMT etapo burtai
Ištraukti pirmojo Citadele KMT etapo burtai
Sekmadienį rungtynių tarp Kauno „Žalgirio“ ir „Šiaulių“ ilgosios pertraukos metu, tiesioginiame BTV eteryje įvyko Citadele Karaliaus Mindaugo taurės (Citadele KMT)
Citadele KMT pirmojo etapo burtai - sekmadienį tiesiogiai per BTV
Citadele KMT pirmojo etapo burtai - sekmadienį tiesiogiai per BTV
Spalio 2 d. (sekmadienį) rungtynių tarp Kauno „Žalgirio“ ir „Šiaulių“ ilgosios pertraukos metu, įvyks Citadele Karaliaus Mindaugo taurės (Citadele KMT) pirmojo
Milašius: šis sezonas bus ypatingas tuo, kad bus daugiau televizinių rungtynių
Milašius: šis sezonas bus ypatingas tuo, kad bus daugiau televizinių rungtynių
„Betsafe-LKL“ naujojo sezono kovos nenumaldomai artėja – pirmasis mačas vyks jau šį šeštadienį. Tačiau prieš tai sostinėje pirmadienį buvo surengta
LKL vadovas beginklis prieš "Ryto" norą
LKL vadovas beginklis prieš "Ryto" norą
Nepaisant pasigirdusių nuogąstavimų, jog perpildytoje „Jeep“ arenoje neįmanoma užtikrinti renginių dalyvių saugumo, Vilniaus „Rytas“ Lietuvos krepšinio lygos (LKL)
Vilniuje gimsta žvėris su itin solidžiu biudžetu: tikslas – nugalėti "Žalgirį" ir žaisti Eurolygoje
Vilniuje gimsta žvėris su itin solidžiu biudžetu: tikslas – nugalėti "Žalgirį" ir žaisti Eurolygoje
Lietuvos krepšinio lyga gyvena šeimos pagausėjimo nuotaikomis – į jos gretas netrukus veršis daug žadantis naujagimis iš Vilniaus.Apetito nestokosiantis kūdikis pasaulį
LKL patvirtino 2022 m. biudžetą bei prizinį fondą bei pakeitimą Valdybos sudėtyje
LKL patvirtino 2022 m. biudžetą bei prizinį fondą bei pakeitimą Valdybos sudėtyje
Gruodžio 14 d. įvyko Lietuvos krepšinio lygos Valdybos posėdis bei Visuotinis narių susirinkimas.LKL visuotiniame narių susirinkime buvo patvirtinta nauja LKL įstatų redakcija, kurios pagrindinis
Paaiškėjo KMT ketvirtfinalio tvarkaraštis
Paaiškėjo KMT ketvirtfinalio tvarkaraštis
Praėjusią savaitę pasibaigus Citadele Karaliaus Mindaugo taurės (Citadele KMT) antrajam etapui bei ištraukus ketvirtfinalio burtus, paaiškėjo šio etapo tvarkaraštis.Turnyro
Šeštadienį paaiškės KMT ketvirtfinalių poros
Šeštadienį paaiškės KMT ketvirtfinalių poros
Ketvirtadienio vakarą pasibaigus pirmajam Citadele Karaliaus Mindaugo taurės (Citadele KMT) etapui, paaiškėjo paskutinysis geriausiųjų aštuntuko nežinomasis.Juo tapo „Šiaulių-7bet“
Prienuose dominavę šiauliečiai iškovojo paskutinį KMT ketvirtfinalio kelialapį
Prienuose dominavę šiauliečiai iškovojo paskutinį KMT ketvirtfinalio kelialapį
Citadele Karaliaus Mindaugo taurėje (Citadele KMT) aiškios visos ketvirtfinalio dalyvės.Paskutinį bilietą pačiupo „Šiaulių-7bet“ ekipa, kuri atsakomosiose rungtynėse svečiuose
Dramą laimėjusi "Dzūkija" žengė į KMT ketvirtfinalį (komentarai)
Dramą laimėjusi "Dzūkija" žengė į KMT ketvirtfinalį (komentarai)
Citadele Karaliaus Mindaugo taurėje (Citadele KMT) paaiškėjo dar viena ketvirtfinalio dalyvė. Po įtemptos kovos kertinę pergalę pasiekė Alytaus „Dzūkija“ (3/3), kuri namuose
"Labas Gas" trijulė nukalė pergalę pirmoje KMT ketvirtfinalio bilieto kovoje (komentarai)
"Labas Gas" trijulė nukalė pergalę pirmoje KMT ketvirtfinalio bilieto kovoje (komentarai)
Citadele Karaliaus Mindaugo taurėje (Citadele KMT) komandos toliau aiškinasi, kas pateks į ketvirtfinalį. Dėl likusio bilieto kaunasi trečias vietas grupėse užėmusios ekipos – „Šiauliai-7bet“
Dėl COVID-19 atvejų nukeliamos Citadele KMT rungtynės
Dėl COVID-19 atvejų nukeliamos Citadele KMT rungtynės
Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ komandos trenerių štabe – teigiami koronaviruso atvejai.Dėl šios priežasties, kartu suderinus su Alytaus „Dzūkijos“
Kėdainių barjerą įveikęs "Neptūnas" KMT A grupėje finišavo pirmas (komentarai)
Kėdainių barjerą įveikęs "Neptūnas" KMT A grupėje finišavo pirmas (komentarai)
Trečiadienį Kėdainiuose Citadele Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) A grupės rungtynėse susitiko vietos „Nevėžio-Optibet“ ekipa ir Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkai.Tai
Jonavos klubas palaužė prieniškius ir žengė į KMT ketvirtfinalį
Jonavos klubas palaužė prieniškius ir žengė į KMT ketvirtfinalį
Citadele Karaliaus Mindaugo taurėje (Citadele KMT) paaiškėjo dar viena ketvirtfinalio dalyvė ir ja tapo Jonavos „CBet“ (3/3) komanda.Virginijaus Šeškaus auklėtiniai
Naujajame LKL sezone bus galima visas LKL rungtynes, tiesa, mokamai
Naujajame LKL sezone bus galima visas LKL rungtynes, tiesa, mokamai
Naujajame 2021-2022 m. „Betsafe-LKL“ sezone krepšinio gerbėjai galės stebėti visas rungtynes tiesiogiai. Dėka naujosios „Go3“ ir LKL partnerystės Baltijos šalių
Milašius - apie naują formatą, Jonavos klubą ir LKL klubus tarptautinėse varžybose
Milašius - apie naują formatą, Jonavos klubą ir LKL klubus tarptautinėse varžybose
Antradienį po LKL valdybos posėdžio paaiškėjus, kad „Betsafe-LKL“ čempionate kitą sezoną rungtyniaus vienuolika komandų, o į pirmenybes bus priimta Jonavos „CBet“

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime