Naujienos kraunasi...

Eurolygos formato ypatybė, kuri gali leisti "Žalgiriui" patekti į atkrintamąsias

Autorius: Marius Milašius, Alfa.lt.
Eurolygos formato ypatybė, kuri gali leisti "Žalgiriui" patekti į atkrintamąsias
Kaip diena ir naktis. Taip skyrėsi Kauno „Žalgirio“ žaidimas su Ispanijos grandais šią savaitę.

Antradienį beveik visą laiką kontroliavę mačo eigą kauniečiai išvykoje 81:75 nugalėjo „Barceloną“, o jau po dviejų dienų Kaune 66:87 nepasipriešino be keturių svarbių žaidėjų atvykusiam Madrido „Real“.

Ženkliai skyrėsi ne tik rezultatas, bet ir kai kurių krepšininkų pasirodymai. Štai Barselonoje į pergalę „Žalgirį“ vedęs Vasilije Micičius vakarykštes rungtynes užbaigė kraupia statistika – 9 pramesti metimai, 0 taškų ir -7 naudingumo balai. Prastai atrodė ir Aaronas White‘as, iki tol visuose trijuose susitikimuose rinkęs dviženklį taškų skaičių, o vakar rungtynes baigęs „sausas“.

Po rungtynių net ir pats Šarūnas Jasikevičius pripažino, kad komanda dar nėra pasiruošusi žaisti antras paeiliui rungtynes su Europos grandais praėjus mažiau nei 48 val. nuo praeitų rungtynių. O ypač, kai tos rungtynės baigėsi šitaip – pergale prieš vieną žinomiausių žemyno klubų.

Vis dėlto, norint realiai pakovoti dėl vietos pirmajame aštuntuke, „Žalgiriui“ teks išmokti atlaikyti antrą sezoną egzistuojančius Eurolygos formato sunkumus – kartas nuo karto pasitaikančias „dvigubas savaites“.

Pirmajam tokiam blynui prisvilus, Alfa.lt nusprendė prisiminti, kaip „Žalgiriui“ sekėsi per sunkiausias praėjusio Eurolygos sezono savaites.

Pirmieji bandymai – nepavykę

Eilę metų prieš tai per savaitę po vieną susitikimą žaidęs „Žalgiris“ naujojo formato ypatybes buvo priverstas pajusti jau trečiąją 2016-2017 metų sezono savaitę.

Spalio 26 d. Stambule 68:82 nusileidę „Fenerbahce“, kauniečiai grįžo į Kauną bei po dviejų dienų stojo į kovą su Tel Avivo „Maccabi“.

Daug vilčių teikęs susitikimas su geros formos iki tol nedemonstravusiais žydais virto vienu dideliu nusivylimu. Vos 9 tritaškius iš 33 pataikę Š. Jasikevičiaus auklėtiniai dviženkliu skirtumu atsiliko dar pirmoje rungtynių pusėje, o galiausiai pralaimėjo 74:87. Komandą tame mače traukė geriausias karjeros rungtynes sužaidęs Lukas Lekavičius, kuris po tylių 18 min. Stambule driokstelėjo 21 naudingumo balu Kaune.

Nepavyko „Žalgiriui“ išlaikyti ir antrojo „dvigubos savaitės“ išbandymo. Tiesa, šįkart ir aplinkybės buvo sudėtingesnės.

Lapkričio 16-ąją Kaune užtikrintai 87:75 nukovę Stambulo „Galatasaray“, Lietuvos čempionai iš karto vyko į Maskvą, kur jų laukė Eurolygos čempionės CSKA išbandymas.

Ir nors Rusijos sostinėje pralaimėta 86:95, tačiau, ko gero, nė vienas šalies krepšinio aistruolis negalėjo pasakyti, kad tai buvo nesėkmingas susitikimas „Žalgiriui“.

Kauniečiai ilgą laiką netgi pirmavo ir tik po dviženkliu skirtumu pralaimėto lemiamo ketvirčio (17:28) turėjo pripažinti Rusijos milijonierių pranašumą. Kauno komandai itin trūko prieš dvi dienas dominavusių Brocko Motumo (24 taškai) ir Leo Westermanno (16 taškų, 25 naudingumo balai) indėlio. Maskvoje jie kartu sudėjus surinko vos penkis taškus, o australui tai buvo prasčiausios sezono rungtynės (-6 naud. bal.).

reklama

 

 

Dar vieną iššūkį „Žalgiris“ gavo prieš pat Kalėdas, kai gruodžio 20 d. Stambule nuostabiai 84:71 susidorojęs su „Anadolu Efes“, po dviejų dienų namie priėmė Kazanės „Unics“.

Šį mačą Kauno klubo gerbėjai turbūt dar iki dabar prisimena kaip vieną liūdniausių gana pozityviame sezone. Žalgiriečiai žaidė solidžiai ir atrodė, kad visus reikalus išsprendė per tris kėlinius (69:58), tačiau visiškai sugriuvo ketvirtajame kėlinyje ir pralaimėjo 80:88.

Laikinosios sostinės ekipa darė itin skaudžias klaidas gynyboje, kas leido dominuoti Keithui Langfordui (26 tšk., 36 naud. bal.) ir Artiomui Parahovskiui (24 tšk. ir 30 naud. bal.), o Stambule net penkis tritaškius įskraidinęs K. Pangosas „Žalgirio“ arenoje buvo beveik nepastebimas (2/8 metimų).

Antroje sezono pusėje situacija pasitaisė

Po pirmų trijų „dvigubų savaičių“, kurių antrose rungtynėse „Žalgiris“ patirdavo nesėkmes, situaciją kiek pataisyti pavyko antrame Eurolygos rate.

Sausio 24 d. Kaune iškovoję skambiausią sezono pergalę (79:74 patiestas Maskvos CSKA), žalgiriečiai vėl kilo į mūšį Stambule.

Tiesa, esminis skirtumas – šį kartą tarp dviejų susitikimų buvo ne 2, o 3 dienų tarpas. Tai, panašu, padėjo Š. Jasikevičiaus kariaunai, kuri po atkaklios kovos 69:66 palaužė „Darussafaka“ komandą. Tradicijas po sėkmingų pirmųjų mačų sužaisti prastesnį antrąjį pagaliau sulaužė ir K. Pangosas, Stambule pelnęs 14 taškų ir buvęs rezultatyviausiu „Žalgirio“ krepšininku.

Galiausiai, paskutinį „dvigubos savaitės“ iššūkį kauniečiams teko patirti pačioje sezono pabaigoje. Kovo 21-ąją namie pralaimėję svarbiausią sezono susitikimą prieš „Anadolu Efes“ (68:76), žalgiriečiai iškart išvyko į Tel Avivą, kur jau praktiškai nieko nelėmusiose rungtynėse siekė revanšuotis „Maccabi“ komandai.

Užtikrintai rungtyniavęs „Žalgiris“, vedamas rezultatyviausią mačą (20 taškų) sužaidusio Edgaro Ulanovo, sudaužė Izraelio grandus 93:77 bei vienintelį kartą sezone iškovojo pergalę, kai rungtynės buvo žaidžiamos praėjus vos dviem dienoms po praėjusio mačo.

Vis dėlto, kaip pirmąjį kartą sėkmingai baigtą „dvigubą savaitę“ galima buvo paaiškinti 3 dienų pertrauka, taip šį sykį reiktų atsižvelgti į tai, kad „Maccabi“ tuo metu išgyveno ne pačius geriausius laikus bei buvo praradę bet kokius šansus patekti į atkrintamąsias.

Nuovargį mažina patogesnės kelionės

Būtent „dvigubų savaičių“ veiksnys tapo viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl kauniečiai šį sezoną skraido nebe įprastiniais, o užsakomaisiais reisais. Pernai Šaras ne sykį skundėsi, jog žaidėjams sunku atlaikyti varginančius skrydžius ir pasiruošti vienas po kito sekantiems mačams, tad bent jau vienas rūpestis nuo trenerio pečių nukrito.

Vis dėlto, nepaisant išvengiamų jungiamųjų skrydžių, ilgų eilių oro uostų patikrose bei nepatogių ir net vidutinio ūgio žmogui vargiai tinkamų vietų pigių oro linijų lėktuvuose, „Žalgiris“ susiduria su kitais iššūkiais.

Pirmiausia – psichologinis nuovargis bei emocijos po pirmojo savaitės mačo. O ypač, jei jis toks sėkmingas, kaip antradienį Barselonoje.

Visas jėgas atidavę ir pergales pasiekę žaidėjai „išsikrauna“, o naujoms baterijoms pakrauti jiems pritrūksta laiko. Kadangi po kelių dienų stojama į kovą ne su Alytaus „Dzūkija“ ar „Šiauliais“, o su Europos grandais, dažniausiai meistriškumu bei biudžetu jiems nusileidžiančiam „Žalgiriui“ be puikaus taktinio pasiruošimo yra būtinas ir energijos užtaisas.

Vis dėlto, reikia tikėtis, kad Šarui šiame sezone pavyks išspręsti šią svarbią dilemą. Eurolygos organizatoriai kauniečių tvarkaraštį sudėliojo taip, kad būtent „dvigubos savaitės“ gali tapti tuo veiksniu, kuris atskirs grūdus nuo pelų ir išsaugos arba panaikins „Žalgirio“ šansus „kabintis“ į pirmąjį aštuonetą. Kauniečių tomis savaitėmis laukia susitikimai su tomis komandomis, kurias įprastomis sąlygomis yra beveik būtina įveikti.

Jau lapkričio viduryje LKL čempionų laukia dvigubas ispaniškas iššūkis – po rungtynių Malagoje, namie lauks akistata su Vitorijos „Baskonia“. Gruodį „Žalgiris“ per tris dienas sužais namie su Bambergo „Brose“ ir Valensijoje, o sausį – su tais pačiais varžovais, tačiau skirtingose arenose (Bamberge ir namie su „Valencia“).

Galiausiai, pačioje reguliaraus sezono pabaigoje Kauno komandos kelyje „dvigubos savaitės“ metu vėl atsidurs Madrido „Real“ – į Ispanijos sostinę „Žalgiris“ vyks po mačo namie su Milano „AX Armani“.

Tad čarteriniai skrydžiai ir Š. Jasikevičiaus pastangos, siekiant atgaivinti per mačus antradienį arba trečiadienį „išsikraunančius“ žaidėjus, šiemet gali tapti kertine „Žalgirio“ sėkmės priežastimi.

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
Į Lietuvą jau atvykęs "Žalgirio" naujokas paaiškino, kuo gali padėti kauniečiams
Į Lietuvą jau atvykęs "Žalgirio" naujokas paaiškino, kuo gali padėti kauniečiams
Kauno „Žalgirio“ gretas ketvirtadienį oficialiai papildęs 28-erių metų 203 cm ūgio Demetre Riversas jau penktadienio popietę pasiekė Lietuvą.Su antra puse ir šuniu į Vilniaus
"Žalgirio" arena – trečia lankomiausia Eurolygoje, užpildymas siekė beveik 100 procentų
"Žalgirio" arena – trečia lankomiausia Eurolygoje, užpildymas siekė beveik 100 procentų
Eurolygos varžybų lankomumas išaugo beveik 20 proc., o Kauno „Žalgiris“ pagal šį rodiklį užėmė trečią vietą, rašo Krepšinis.lt.Eurolyga paskelbė, kad
Eurolyga paskelbė ketvirtfinalių mūšių datas
Eurolyga paskelbė ketvirtfinalių mūšių datas
Eurolyga paskelbė ketvirtfinalio etapo tvarkaraštį, kuriame aiškūs visi rungtynių laikai, jeigu porose užtektų keturių mačų, rašo Krepšinis.lt.Atkrintamosiose netrūks
Oficialu: "Žalgirio" gretas sustiprino amerikietis (Jankūno komentaras)
Oficialu: "Žalgirio" gretas sustiprino amerikietis (Jankūno komentaras)
Traumų išretintą Kauno „Žalgirio“ puolėjų liniją netrukus papildys naujokas. Lietuvos čempionų klubas iki sezono pabaigos pasirašė sutartį su 203 cm ūgio amerikiečiu
Jasikevičiaus kariauna įspūdingai nutraukė nesėkmių seriją
Jasikevičiaus kariauna įspūdingai nutraukė nesėkmių seriją
Stambulo "Fenerbahče" (22-5) nesėkmių seriją nutraukė iškovojant triuškinančią pergalę Turkijos pirmenybėse.Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai savo aikštėje
Net penkių žaidėjų dėl pražangų netekęs "Žalgiris" krito 50 minučių trileryje
Net penkių žaidėjų dėl pražangų netekęs "Žalgiris" krito 50 minučių trileryje
Įsibėgėjusio Klaipėdos „Neptūno“ (14-12) įspūdingo grožio trileryje, trukusiame 50 minučių, nesustabdė ir Kauno „Žalgiris“ (22-3).Georgios Vovoro kariauna
Strategas iš Lenkijos pasidalijo savo įspūdžiais apie naują Žalgirio  trenerių mokymų programą
Strategas iš Lenkijos pasidalijo savo įspūdžiais apie naują Žalgirio trenerių mokymų programą
Kauno „Žalgirio“ organizacija plečia savo veiklų diapazoną ir šalia jau kelerius metus vykdomų „Žalgiris Coaching Clinic“ trenerių mokymų prijungė naują programą
LKL paskelbė atkrintamųjų varžybų datas
LKL paskelbė atkrintamųjų varžybų datas
Iki „Betsafe-LKL“ reguliariojo sezono pabaigos liko mažiau nei mėnesis, per šį laiką galutinai paaiškės komandų rikiuotė reguliariajame sezone bei sužinosime
Po ketvirto iš eilės pralaimėjimo – Šaro nusivylimas ir įspėjimas: turime labai mažai laiko
Po ketvirto iš eilės pralaimėjimo – Šaro nusivylimas ir įspėjimas: turime labai mažai laiko
Šarūnas Jasikevičius po ketvirto iš eilės pralaimėjimo bedė į skylėtą auklėtinių gynybą ir pasiuntė žinutę – ištaisyti klaidas laikas nėra daug, rašo Krepšinis.lt.Pirmadienį
Šaro auklėtiniai gavo nelauktą antausį, Graikijos milžinų mūšyje – lemiamas Slouko žodis
Šaro auklėtiniai gavo nelauktą antausį, Graikijos milžinų mūšyje – lemiamas Slouko žodis
Netikėtą nesėkmę Turkijos Superlygoje patyrė Stambulo „Fenerbahče“ (21-5) krepšininkai, rašo Krepšinis.lt.Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai išvykoje
"Žalgiris" ir trečią kartą nukovė "Rytą", šįkart – užtikrintai
"Žalgiris" ir trečią kartą nukovė "Rytą", šįkart – užtikrintai
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) vyko jau trečioji grandų akistata, kurią ir vėl laimėjo Kauno „Žalgiris“ (22-2).Andrea Trinchieri auklėtiniai namie 92:78 (27:22,
Kaip su "Real", taip ir su "Rytu": "Žalgirio" fanai iššlavė visus bilietus
Kaip su "Real", taip ir su "Rytu": "Žalgirio" fanai iššlavė visus bilietus
Trečiasis šio sezono LKL grandų mūšis tarp Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Ryto“ krepšininkų sekmadienį vyks sausakimšoje arenoje, rašo Krepšinis.lt.„Antras
Iš arčiau: 3 įdomūs faktai apie "Žalgirio" ir "Ryto" susitikimą
Iš arčiau: 3 įdomūs faktai apie "Žalgirio" ir "Ryto" susitikimą
„Betsafe-LKL“ čempionate laukia paskutinis reguliaraus sezono derbio mūšis, kuriame šį sekmadienį Kauno „Žalgiris“ (21-2) namuose priims svečių, Vilniaus
Svarbiausius derbio akcentus minėjęs Birutis: kiekvienas turime suprasti, jog sezonas nesibaigė
Svarbiausius derbio akcentus minėjęs Birutis: kiekvienas turime suprasti, jog sezonas nesibaigė
Kauno „Žalgiris“ uždarė sezoną Eurolygoje ir gali pilnai koncentruotis „Betsafe-LKL“ batalijoms.Artimiausias kauniečių mačas laukia jau šį sekmadienį, kuomet
Įstabų proveržio sezoną sužaidęs Giedraitis: į rinktinę tikrai važiuočiau
Įstabų proveržio sezoną sužaidęs Giedraitis: į rinktinę tikrai važiuočiau
Jeigu Kauno „Žalgiris“ šį sezoną sugalvotų rinkti labiausiai patobulėjusį savo žaidėją Eurolygoje, užvirtų tikrai rimta kova, rašo Krepšinis.lt.Didelius žingsnius
"Žalgirio" premija iš Eurolygos – triskart mažesnė nei pernai
"Žalgirio" premija iš Eurolygos – triskart mažesnė nei pernai
Kauno „Žalgiris“ Eurolygos reguliariojo sezono finiše užėmė 14-ą vietą, o tai yra paskutinė pozicija, už kurią turnyro organizatorė skiria premiją už pasiekimus sezono metu,
Jaiskevičius įvertino palaimėjimą Pirėjuje – išpešė nemažai naudos
Jaiskevičius įvertino palaimėjimą Pirėjuje – išpešė nemažai naudos
Po pralaimėjimo Pirėjo „Olympiakos“ komandai Stambulo „Fenerbahče“ vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius džiaugėsi gera repeticija prieš atkrintamąsias
Graikijos ir Turkijos grandų mūšyje – dramatiška Šaro kariaunos nesėkmė po pratęsimo
Graikijos ir Turkijos grandų mūšyje – dramatiška Šaro kariaunos nesėkmė po pratęsimo
Paskutiniame Eurolygos reguliariojo sezono ture įvyko nuožmus Graikijos ir Turkijos krepšinio grandų mūšis, kuriame nepakaklo pagrindinio laiko.Šarūn Jasikevičiaus treniruojama
"Žalgiriui" nepavyko trinktelėti durimis – paskutinę sekundę nusileista Eurolygos čempionams
"Žalgiriui" nepavyko trinktelėti durimis – paskutinę sekundę nusileista Eurolygos čempionams
Kauno „Žalgirio“ (14-20) krepšininkai pralaimėjimu užbaigė Eurolygos sezoną. Andrea Trinchieri auklėtiniai namuose rezultatu 62:64 (9:16, 16:15, 17:13, 20:20) nusileido Madrido
"Žalgiris" pratęsė kontraktą su Biručiu (trenerio ir žaidėjo komentarai)
"Žalgiris" pratęsė kontraktą su Biručiu (trenerio ir žaidėjo komentarai)
Kovas šiame sezone tęsiantis Kauno „Žalgiris“ jau deda pamatus ir kitam sezonui. Lietuvos čempionai pagal formulę „1+1“ pratęsė sutartį su pastaruoju metu gerą formą
Antras niuksas per kelias dienas: Jasikevičiaus auklėtiniai vėl prapylė Stambulo derbį
Antras niuksas per kelias dienas: Jasikevičiaus auklėtiniai vėl prapylė Stambulo derbį
Penktadienį prieš principinius varžovus neapgynę savų sienų Eurolygoje (80:82) pirmadienį Stambulo „Fenerbahče“ krepšininkai tiems patiems oponentams nusileido ir Turkijos
Po nesėkmės derbyje Jasikevičius akcentavo klaidas: nerodėme savo žaidimo
Po nesėkmės derbyje Jasikevičius akcentavo klaidas: nerodėme savo žaidimo
Po dramatiško pralaimėjimo Stambulo derbyje prieš „Anadolu Efes“ (80:82), Šarūnas Jasikevičius kalbėjo, jog „Fenerbahče“ nežaidė savo krepšinio
Dramatiškame Stambulo derbyje – Šaro auklėtinių nesėkmė ir gyvos "Anadolu Efes" viltys
Dramatiškame Stambulo derbyje – Šaro auklėtinių nesėkmė ir gyvos "Anadolu Efes" viltys
Šaruno Jasikevičiaus treniruojamai Stambulo „Fenerbahče“ (20-13) nepavyko sukomplikuoti principinio varžovo šansus žengti į atkrintamąsias. Lietuvio auklėtiniai namuose
Koks sezonas, tokia ir kulminacija: paskutinės vilties žaltvykslės nepaviję žalgiriečiai sunkiai gaudė kvapą
Koks sezonas, tokia ir kulminacija: paskutinės vilties žaltvykslės nepaviję žalgiriečiai sunkiai gaudė kvapą
Tarsi būtų pusvalandžiu pramiegoję žadintuvą ir po to visą dieną turėtų tekinomis vytis suplanuotą darbotvarkę – taip Kauno „Žalgiriui“ klostėsi šis Eurolygos sezonas,
Tragiškai tritaškius pataikęs bei Butkevičių praradęs "Žalgiris" krito Monake
Tragiškai tritaškius pataikęs bei Butkevičių praradęs "Žalgiris" krito Monake
Kauno „Žalgirio“ (14-19) krepšininkai patyrė pralaimėjimą Eurolygos išvykos rungtynėse. Andrea Trinchieri auklėtiniai išvykoje rezultatu 66:69 (11:20, 18:19, 12:15,
Iššūkis "Žalgiriui" – užsikūrusi "Monaco": elitinė gynyba, Motiejūno svarba ir MVP kandidatas
Iššūkis "Žalgiriui" – užsikūrusi "Monaco": elitinė gynyba, Motiejūno svarba ir MVP kandidatas
Kauno „Žalgiris“ (14-16) ketvirtadienį žengs į dar vieną išlikimo mūšį Eurolygoje. Andrea Trinchieri auklėtiniai išvykoje susirems su Donato Motiejūno atstovaujama
Žalgiriečius užstojęs Kurtinaitis prisiminė halės laikų istoriją: šiuo klausimu "Žalgirį" lydi sėkmė
Žalgiriečius užstojęs Kurtinaitis prisiminė halės laikų istoriją: šiuo klausimu "Žalgirį" lydi sėkmė
Andrea Trinchieri negailėjo karčių žodžių Panevėžyje išsiblaškiusiems savo auklėtiniams, tačiau Rimas Kurtinaitis nebuvo toks kategoriškas svečių iš Kauno atžvilgiu,
Nerimo ženklų matančiam "Monaco" strategui "Žalgiris" – sunkesnė mįslė nei "Barca" ar "Real"
Nerimo ženklų matančiam "Monaco" strategui "Žalgiris" – sunkesnė mįslė nei "Barca" ar "Real"
„Monaco“ jau dabar surinko tiek pat pergalių kaip praėjusiame sezone, kai įsispraudė tarp Eurolygos elito. Bet pernai reguliarųjį sezoną monegaskai baigė dviem pralaimėjimais ir dabar

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime