Naujienos kraunasi...

INTERVIU: P. Motiejūnas: kvaila manyti, kad vienas žaidėjas pakeistų "Žalgirio" situaciją

Autorius: Jaunius Sarapas, Krepšinis.lt.
INTERVIU: P. Motiejūnas: kvaila manyti, kad vienas žaidėjas pakeistų "Žalgirio" situaciją
DELFI fotomontažas
Sudėtyje – penki Europos vicečempionai, vadovų galvose – skambūs tikslai, bet rezultatas – tas pats: Kauno „Žalgiris“ ne pirmą sezoną Eurolygos TOP-16 etape neprilygsta savo varžovams. Klubo vadovai neapsikentė ir ėmėsi permainų – atsisakė Gintaro Krapiko paslaugų ir į jo kėdę pasodino Šarūną Jasikevičių.

„Dabar svarbiausias tikslas – pagerinti žaidimą“, – kalbėdamas su Krepšinis.lt sakė klubo direktorius Paulius Motiejūnas.

Eurolygos reguliariajame sezone Lietuvos čempionai iškovojo 5 pergales ir tiek pat kartų suklupo. Nors išvykoje buvo įveikta „Barcelona“ (92:88), du skaudūs pralaimėjimai Atėnuose prieš „Panathinaikos“ (56:91) ir Krasnodare prieš „Lokomotiv“ (50:80) sukėlė abejonių dėl šios komandos potencialo.

Dar labiau reikalai blogėti ėmė TOP-16 etapo išvakarėse, kuomet paaiškėjo, kad 3-5 mėnesiams dėl laivakaulio lūžio iš rikiuotės iškrito Robertas Javtokas.

Iš vėžių išmušti žalgiriečiai namuose neprilygo Vitorijos „Laboral Kutxa“ komandai (68:89), o Bamberge gėdingai nusileido „Brose Baskets“ (63:96) vyrukams, nors savo gretose jau turėjo po piršto lūžio sugrįžusį Renaldą Seibutį.

Apskritai, tai buvo pirmoji Bambergo ekipos pergalė TOP-16 etapų istorijoje. Iki tol Vokietijos čempionai pralaimėjo visas 21 rungtynes, „Žalgirio“ per 8 tarpusavio susitikimus nebuvo taip pat nebuvo įveikę nė karto.

„Mes nesakome, kad vienintelis treneris buvo kaltas. Ir Robertas gavo traumą, ir Renaldas buvo traumuotas, ir Lipkevičiaus nėra. Visi šie dalykai prisidėjo prie tokio žaidimo. Bet trenerio pakeitimas buvo tas pirmasis sukrėtimas komandoje, tikintis, kad situacija pagerės“, – klubo sprendimą argumentavo P. Motiejūnas.

Vitoldas Masalskis po tokio prasto žalgiriečių pasirodymo ėmė mėtyti akmenis ir į vadovų daržą. Buvęs „Žalgirio“ žaidėjas ir sporto direktorius suabejojo dabartinės sudėties pasirinkimu.

„Komandos komplektacija Eurolygai – tiesiog per silpna“, – žodžių į vatą nevyniojo specialistas.

Bet P. Motiejūnas turėjo jam atsaką. „Negalima sakyti, kad įdėję Jamesą Andersoną ir Justiną Dentmoną (buvę žalgiriečiai – Krepšinis.lt) turėtumėme visai kitą komandą. Būtų kvaila, jeigu sakytumėme, kad komplektacijoje trūksta vieno žaidėjo, dėl kurio tas žaidimas staiga pasikeistų. Reikia, kad visi žaistų geriau. O mes tikime, kad jie gali tai padaryti tiek individualiai, tiek kaip komanda“, – žaidėjų perspektyvomis vis dar tikėjo „Žalgirio“ direktorius.

Nors Š. Jasikevičius vyriausiojo trenerio poste ir debiutavo ne itin sunkia pergale prieš vos su 7 žaidėjais likusį Prienų-Birštono „Vytautą“ (94:77), jo laukia itin rimtų išbandymų savaitė.

Vėlų penktadienio vakarą kauniečiai Madride bandys mesti iššūkį Eurolygos čempionui „Real“ klubui su Jonu Mačiuliu, o jau sekmadienį Vilniuje stos į principinę dvikovą prieš „Lietuvos rytą“.

– Su Gintaru Krapiku išsiskyrėte abipusiu susitarimu ar toks buvo klubo noras?, – Krepšinis.lt paklausė P. Motiejūno.

– Klubo.

– O treneris paaiškino, kodėl „Žalgiris“ pastaruoju metu žaidė taip vangiai?

– Mes visada kalbėdavomės su treneriu apie mūsų žaidimą, kaip jį reiktų keisti ar ką pagerinti. Bet čia vienos priežasties nėra. Buvo daug kalbų, diskusijų, po kurių ir priėmėme tokį sprendimą.

– Šį sprendimą priėmėte po rungtynių Bamberge ar jis brendo jau ilgiau?

– Po Bambergo.

– Ar galima sakyti, kad prie komandos subyrėjimo prisidėjo ir Roberto Javtoko trauma? Ne kiek žaidimo, bet psichologine prasme?

– Mes nesakome, kad vienintelis treneris buvo kaltas. Ir Robertas gavo traumą, ir Renaldas buvo traumuotas, ir Lipkevičiaus nėra. Visi šie dalykai prisidėjo prie tokio žaidimo, bet trenerio pakeitimas buvo tas pirmasis sukrėtimas komandoje, tikintis, kad situacija pagerės.

– Ko po šių permainų tikitės likusiame sezone Eurolygoje ir Lietuvoje?

– Visų pirma – geresnio žaidimo. Turime naują trenerį, reikia baigti su juo derybas ir tada galvoti apie kitus tikslus. Kol kas turime pagerinti savo žaidimą – tai yra svarbiausias dalykas. Norime, kad rezultatai nebūtų po minus 30 ir kad žaidimas būtų gražesnis akiai.

– Kuriam laikotarpiui klubas norėtų pasirašyti sutartį su Šarūnu Jasikevičiumi?

– Kai susitarsime, tada pasakysime. Niekada neskelbiame detalių: derybos yra derybos – kai jos pasibaigs, paskelbsime rezultatus.

– Klubo vadovybė kritikuojama dėl prastos komplektacijos. Ar jūs sutiktumėte su šiomis pastabomis?

– (atsidūsta) Pasakytumėte, kokia ta kritika, tai atsakyčiau. Visada galima geriau: padarėme maksimaliai ką galėjome. Mes tikime šia komanda ir tikimės, kad žaidimas pagerės.

– Prieš sezoną kėlėte tikslą patekti į ketvirtfinalį. Akivaizdu, kad šiemet jo pasiekti nepavyks. Ko trūksta, kad būtų galima jį įgyvendinti?

– Mes galvojame, kad kol kas žaidėjai nežaidžia taip, kaip jie gali. Tik sezono pabaiga mums pasakys, ko trūksta ir ką galime pagerinti. Komanda nėra automobilis ar kokia mechaninė priemonė – tai gyvi žmonės, su savo charakteriais, su savo galimybėmis: tiek psichologinėmis, tiek emocinėmis. Sporte reikšmę turi ne tik fiziniai dalykai. Negalima sakyti, kad įdėję Jamesą Andersoną ir Justiną Dentmoną (buvę žalgiriečiai – Krepšinis.lt) turėtumėme visai kitą komandą. Būtų kvaila, jeigu sakytumėme, kad komplektacijoje trūksta vieno žaidėjo, dėl kurio tas žaidimas staiga pasikeistų.

Reikia, kad geriau žaistų Mantas Kalnietis, Renaldas Seibutis, Martynas Pocius. Kad visi žaistų geriau. Ir mes tikime, kad jie gali žaisti geriau tiek individualiai, tiek kaip komanda.

– Penktadienį Madride vėlai vakare žaisite su „Real“, o jau sekmadienio pavakarę Vilniuje teks grums su „Lietuvos rytu“. Tikrai nepalankus tvarkaraštis...

– Jau ne kartą apie kalbėjome ir ne kartą apie tai diskutavome. Prašėme lygos, bet padarė kaip padarė, nieko nepakeisime.

Komentuoti
MrVycka2016-01-12 18:59:28 Cituoti
p.s. apie praeitą sezoną ir realą būtent tas pat buvo kalbama - 20 su viršum, bet greičiausiai daugiau gaus...irgi laimėjo šiaip jau...
MrVycka2016-01-12 18:57:15 Cituoti
>> jucius:
ir visiškai garantuotas dėl sutriuškinimo? dažniausi komentarai prieš šiaip jau ne taip seniai, palyginus, rungtynes barselonoje buvo: jei 20 keliais pralaimės, tai nieko baisaus...
jucius2016-01-12 14:00:20 Cituoti
Tai Ispanijoje gali ir pasitaupyti , nes vistiek bus atrurinti pagal pilna programa.Gaus 25 ar 40 tasku, koks skirtumas ?
MrVycka2016-01-12 11:13:36 Cituoti
na, toks tvarkaraštis, kai šeštadienį grįžti iš ispanijos, o sekmadienį po pietų jau žaidi vilniuje, tai tikrai ne kažkoks, bet reikia juk ir europos užkariautojams kažkokį šansą suteikti...pirmiausia, tai nėra komanda, kurios ir prie palankiausių jiems sąlygų negalima įveikti, antra, o ką ir pralaimėjimas tokio pakeistų? visai nieko realiai, tik emocine prasme...dėl šaro tai ką, šiuo metu kažkokio niukso reikėjo, o dėl ateities tai kas čia žino, koks bus iš jo treneris, gali ir nieko nesigauti, bet aš tai tikiu, kad anksčiau ar vėliau jis bus tarp elitinių europos trenerių, duokdie, kad tai įvyktų žalgiryje, o ne kokioje barselonoje ar telavive...
Puslapiai: 1
Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
Maldūnas: apie laukiančias akistatas namuose su "Rytu" ir "Žalgiriu"
Maldūnas: apie laukiančias akistatas namuose su "Rytu" ir "Žalgiriu"
Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ pasitinka du rimtus išbandymus: jau kovo 28 d. (ketvirtadienį) Panevėžyje stoja į kovą su Vilniaus „Rytu”, o balandžio 1 d. (pirmadienį)
"Žalgiris" – pagrindinis kandidatas prisivilioti Jokubaitį?
"Žalgiris" – pagrindinis kandidatas prisivilioti Jokubaitį?
Kauno "Žalgiris" kitą sezoną gali susigrąžinti karjerą gimtojo miesto komandoje pradėjusį Roką Jokubaitį.Krepšinio apžvalgininkas Alessandro Luigi Magi skelbia, kad Lietuvos
Išparduotas paskutinysis Eurolygos reguliariojo sezono mačas "Žalgirio" arenoje
Išparduotas paskutinysis Eurolygos reguliariojo sezono mačas "Žalgirio" arenoje
Eurolygos reguliariajame sezone bilietų į rungtynes „Žalgirio“ arenoje nebeliko. Sirgaliai pasirūpino, kad ir šios savaitės Kauno „Žalgirio“ krepšininkų susitikimą
Luktelk, Eurolygos įkrintamųjų traukiny: kokie "Žalgirio" šansai pratęsti sezoną?
Luktelk, Eurolygos įkrintamųjų traukiny: kokie "Žalgirio" šansai pratęsti sezoną?
„Luktelk, luktelk, Evansai, dar sezoną luktelk“. Tokį plakatą į viršų kėlė Kauno „Žalgirio“ sirgaliai, tačiau šių metų Lietuvos atstovo Eurovizijoje Silvesterio
"Žalgiris" pardavė visus bilietus į mačą su Eurolygos čempionais, dar yra vietų šios savaitės rungtynėse
"Žalgiris" pardavė visus bilietus į mačą su Eurolygos čempionais, dar yra vietų šios savaitės rungtynėse
Eurolygos reguliariojo sezono paskutiniąsias rungtynes stebės sausakimša „Žalgirio“ arena – į sustikimą tarp Kauno „Žalgirio“ ir Madrido „Real“ komandų
Tragiškai iš toli atakavę žalgiriečiai po pratęsimo krito finale
Tragiškai iš toli atakavę žalgiriečiai po pratęsimo krito finale
Kauno „Žalgirio“ jaunuoliams nepavyko laimėti Dubajuje vykusio Eurolygos jaunimo atrankos turnyro. Sekmadienį finale Vytauto Pliaugos auklėtiniai rezultatu 84:89 (19:11, 19:22, 18:23, 21:21,
Paskutiniame kėlinyje atitrūkęs "Žalgiris" iš Šiaulių išsivežė triuškinančią pergalę
Paskutiniame kėlinyje atitrūkęs "Žalgiris" iš Šiaulių išsivežė triuškinančią pergalę
Kauno „Žalgiris“ (20-2) turėjo pavargti, tačiau Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) trečiąkart nugalėjo „Šiaulių“ (5-17) ekipą.Andrea Trinchieri
Motiejūnas pakomentavo ryškėjantį Dubajaus klubo kelią į Eurolygą
Motiejūnas pakomentavo ryškėjantį Dubajaus klubo kelią į Eurolygą
Šią savaitę su ABA (Adrijos) lyga rankomis sukirtę kuriamo Dubajaus (Jungtiniai Arabų Emyratai) klubo atstovai per žingsnį priartėjo ir prie kontinentinių turnyrų. Eurolygos vadovas Paulius
Žalgiriečiai Eurolygos turnyre Dubajuje sumindė "Virtus" bendraamžius
Žalgiriečiai Eurolygos turnyre Dubajuje sumindė "Virtus" bendraamžius
Labai galingai pergale Eurolygos jaunimo (U 18) turnyre Dubajuje startavo Kauno "Žalgirio" (1-0) krepšininkai.Vytauto Pliaugos auklėtiniai net 77:47 (16:7, 18:6, 23:18, 20:16) sutriuškino
"Žalgiris" ir antrą kartą užtikrintai nukovė baskus
"Žalgiris" ir antrą kartą užtikrintai nukovė baskus
 Kauno „Žalgirio“ (13-18) krepšininkai dvigubą Eurolygos savaitę užbaigė iškovodami ir antrą pergalę. Andrea Trinchieri auklėtiniai pilnutėlėje „Žalgirio“
Žalgirio fanai nenusisuka: baskus pasitiks pilna arena, tirpsta bilietai ir į dvikovą su "Rytu"
Žalgirio fanai nenusisuka: baskus pasitiks pilna arena, tirpsta bilietai ir į dvikovą su "Rytu"
Dvigubą Eurolygos savaitę pergalingai pradėję Kauno „Žalgirio“ krepšininkai ketvirtadienį vėl sulauks gausaus sirgalių palaikymo – „Žalgirio“ arenoje vyksiantį
"Žalgiris" triumfo Eurolygoje 25-etį atšventė patiesdamas "Virtus"
"Žalgiris" triumfo Eurolygoje 25-etį atšventė patiesdamas "Virtus"
Kauno „Žalgiris“ (12-18) nutraukė pralaiėjimų seriją Eurolygoje. Kauniečiai „Žalgirio“ arenoje rezultatu 96:81 (22:22, 21:27, 25:14, 28:18) įveikė Bolonijos „Virtus“
Mače prieš "Virtus" nutrūks įspūdinga „Žalgirio“ išparduotų bilietų serija
Mače prieš "Virtus" nutrūks įspūdinga „Žalgirio“ išparduotų bilietų serija
Antradienį Kauno „Žalgiris“ (11-18) pradės dvigubą Eurolygos savaitę namų rungtynėmis su Bolonijos „Virtus“ (17-12). Šiame susitikime nutrūks įspūdinga Kauno klubo
"Žalgirio" varžovai į Kauną vyksta be trijų krepšininkų
"Žalgirio" varžovai į Kauną vyksta be trijų krepšininkų
Šiandien Kauno „Žalgiris“ (11-18) pasitinka dvigubą Eurolygos savaitę Kaune. Pirmasis Andrea Trinchieri auklėtinių varžovas – Bolonijos „Virtus“, kuris susiduria
"Žalgirio" viltis – vis dar gyva: iki dešimtuko – tik dvi pergalės
"Žalgirio" viltis – vis dar gyva: iki dešimtuko – tik dvi pergalės
Po rinktinių lango ir šalių taurių pertraukos Eurolygoje tik pralaimėjimus renkantis Kauno „Žalgiris“ vis dar nėra eliminuotas iš kovos dėl įkrintamųjų varžybų, rašo
Sumnerio vedamas ir dublerius pasitelkęs "Žalgiris" neturėjo vargo
Sumnerio vedamas ir dublerius pasitelkęs "Žalgiris" neturėjo vargo
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) staigmenos pateikti nepavyko Pasvalio „Pieno žvaigždėms“ (4/17). Aurimo Jasilionio auklėtiniai išvykoje 77:97 (14:25,
Tik paskutiniame kėlinyje pabudęs "Žalgiris" nespėjo pavyti bavarų
Tik paskutiniame kėlinyje pabudęs "Žalgiris" nespėjo pavyti bavarų
Kauno „Žalgirio“ (11-18) krepšininkai patyrė pralaimėjimą Eurolygos 29-ojo turo rungtynėse. Andrea Trinchieri komanda Miunchene rezultatu 58:64 (10:18, 11:15, 16:17, 21:14) nusileido
"Žalgiris" pasirašė naują kontraktą su Maneku
"Žalgiris" pasirašė naują kontraktą su Maneku
Kovas šiame sezone tęsiantis Kauno „Žalgiris“ jau galvoja ir apie artėjančius metus. Lietuvos čempionų gretose ir toliau rungtyniaus Brady Manekas, su kuriuo sutartis pagal formulę
Motiejūnui – ilgalaikiai įgaliojimai Eurolygoje
Motiejūnui – ilgalaikiai įgaliojimai Eurolygoje
Paulius Motiejūnas toliau vadovaus Eurolygai – lietuvis patvirtintas turnyro vykdančiuoju direktoriumi ateinantiems ketveriems metams. Tokiam pačiam laikotarpiui prezidento pareigose liks buvusi
"Žalgiriui" ir "Rytui" – sankcijos už įžeidžiančias bei necenzūrines skanduotes
"Žalgiriui" ir "Rytui" – sankcijos už įžeidžiančias bei necenzūrines skanduotes
Po savaitgalį vykusių „Betsafe-LKL“ rungtynių tarp Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Ryto“, Lietuvos krepšinio lyga atkreipia dėmesį ir neigiamai vertina tribūnose
"Žalgiris" laimėjo tikrą trilerį prieš "Rytą"
"Žalgiris" laimėjo tikrą trilerį prieš "Rytą"
Kauno „Žalgirio“ krepšininkai tapo vienvaldžiais „Betsafe-LKL“ lyderiais. Andrea Trinchieri auklėtiniai pilnutėlėje „Žalgirio“ arenoje rezultatu 97:94 (28:26,
Krapikas: – apie Trinchieri prašymą, Fosterio įtaką ir "Ryto" stabdymą
Krapikas: – apie Trinchieri prašymą, Fosterio įtaką ir "Ryto" stabdymą
Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) žiūrovai po netrumpos pertraukos galės išvysti grandų akistatą.Šį vakarą Kaune susikaus vietos „Žalgiris“ ir
LKL lyderių dvikova – pilnoje arenoje, sparčiai tirpsta bilietai į mūšius su "Virtus" ir "Baskonia"
LKL lyderių dvikova – pilnoje arenoje, sparčiai tirpsta bilietai į mūšius su "Virtus" ir "Baskonia"
Jau šį vakarą Kaune įvyksianti „Betsafe-LKL“ lyderių dvikova sulaukė nemenko ažiotažo – išparduoti visi bilietai į „Žalgirio“ arenoje vyksiančią „Žalgirio“
(Ne)įmanoma misija: ar "Žalgiris" gali įbristi į tą pačią upę antrą kartą?
(Ne)įmanoma misija: ar "Žalgiris" gali įbristi į tą pačią upę antrą kartą?
„Mažiau ar daugiau, bet skauda. Mes jaučiame skausmą. Bet taip pat turime tendenciją pamiršti, iš kur atėjome. Kai atvykau čia prieš du mėnesius, buvome mirę“,
"Žalgiris" Belgrade tik paskutinę minutę dramatiškai nusileido "Maccabi"
"Žalgiris" Belgrade tik paskutinę minutę dramatiškai nusileido "Maccabi"
Kauno „Žalgirio“ (11-17) krepšininkai patyrė pralaimėjimą Eurolygos rungtynėse Belgrade. Andrea Trinchieri auklėtiniai rezultatu 76:83 (21:21, 19:21, 22:14, 14:27) nusileido Tel
Motiejūnas turėtų toliau vadovauti Eurolygai, du Europos turnyrai susijungs į vieną
Motiejūnas turėtų toliau vadovauti Eurolygai, du Europos turnyrai susijungs į vieną
Paulius Motiejūnas ir toliau turėtų vadovauti Eurolygai, o Europos krepšinio padangėje atsiras naujas turnyras, skelbia ispanų dienraščio AS žurnalistas Ricardo Gonzalecas.P. Motiejūnas
Mače su "Virtus" žalgiriečiai vilkės išskirtines čempioniškas aprangas
Mače su "Virtus" žalgiriečiai vilkės išskirtines čempioniškas aprangas
Kovo 19 dieną į „Žalgirio“ areną susirinksiančių žiūrovų laukia ypatingas vakaras. Kaune bus žaidžiamos ne tik Eurolygos rungtynės su Bolonijos „Virtus“ komanda,
Po pertraukos sugriuvęs "Žalgiris" gavo antausį nuo "Olympiacos"
Po pertraukos sugriuvęs "Žalgiris" gavo antausį nuo "Olympiacos"
Po pertraukos sugrįžusios Eurolygos kovos Kauno „Žalgirio“ (11-16) krepšininkus pasitiko pralaimėjimu. Andrea Trinchieri auklėtiniai „Žalgirio“ arenoje rezultatu 76:95

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime