Naujienos kraunasi...

Kalaitzakis: į Panevėžį atvykau galvodamas apie komandą, ne apie save

Kalaitzakis: į Panevėžį atvykau galvodamas apie komandą, ne apie save
Prieš keletą metų į Kėdainius atvyko du broliai dvyniai Kalaitzakiai. Vėliau Georgios ir Panagiočio karjeros pakrypo skirtingomis linkmėmis: pastarasis sužaidė proveržio sezoną Panevėžyje ir iki šiol gina Atėnų „Panathinaikos“ garbę.

Tuo tarpu Georgios išbandė save Nacionalinėje krepšinio asociacijoje (NBA), vėliau grįžo į PAO sistemą, bet praeitą sezoną praleido Vokietijoje ir dabar eina brolio pramintais takais „7bet-Lietkabelyje“.

25 metų 201 cm ūgio graikas neslepia – pastaruoju metu buvo kiek praradęs pasimėgavimą žaidimu, tačiau jį vėl atrado Panevėžyje, kur turi didelį Nenado Čanako pasitikėjimą.

Kol kas pirmosiose „Betsafe-LKL“ rungtynėse jis per 21 minutę pelnė 13 taškų, atkovojo 5 kamuolius ir rinko 14 naudingumo balų, o Europos taurėje pasižymėjo 12 taškų per 32 minutes.

„Negalvoju apie jokius individualius dalykus, nenoriu to daryti ir užkrauti sau spaudimo. Esu čia, kad padėčiau komandai ir tobulėčiau kaip žaidėjas. Viskas. Negalvoju apie ateitį, kitus metus ar ėjimą kažkieno pėdomis“, – LKL.lt sakė į brolį nesidairantis G.Kalaitzakis.

Panevėžio komandos šeštadienį laukia akistata su Vilniaus „Wolves Twinsbet. 19 valandą prasidėsiantį mačą sekti galėsite BTV ir Go3 kanalais.

„Turime žaisti kaip komanda, mėgautis žaidimu ir rodyti gerą gynybą“, – apie laukiantį antrą sezono mūšį sako graikas.

LKL.lt – pokalbis su G.Kalaitzakiu apie sugrįžimą į Lietuvą, sustiprėjusią „Betsafe-LKL“, brolio pavyzdį ir N.Čanako pasitikėjimą.

– Kaip jaučiatės vėl grįžęs į Lietuvą?

– Gerai (atsako lietuviškai – LKL.lt). Gana gerai žinau miestą, organizaciją, žmones, jaučiuosi tikrai puikiai. Tai labai palengvina adaptaciją. Žinojau trenerį, žaidėjus, visi jie padėjo man ir šis mėnuo su puse praėjo gerai.

– Jūsų brolis paliko pėdsaką Panevėžyje, ar jau spėjote ir jūs pajusti sirgalių meilę?

– Tikrai taip, sirgaliai čia nuostabūs, jie myli žaidimą, jie myli komandą ir palaiko mus. Tikiuosi, kad taip bus toliau. Aš pats stengsiuosi kiekvienose rungtynėse atiduoti visus 100 proc. savęs.

– Ar yra dalykų, kurių pasiilgote Lietuvoje?

– Net nežinau. Žaviuosi tuo, kaip žmonės čia myli krepšinį, kuris čia – numeris vienas. Visi stebi šį sportą ir tai man patinka.

– Graikijoje irgi turite neprastus sirgalius.

– Vis tiek krepšinis mūsų šalyje nėra pirmas sportas, svarbiausias ten – futbolas. Beje, kartais sirgaliai Graikijoje tampa per daug pašėlę, nors savo komandas ir palaiko puikiai.

– Ar jūsų brolis Panagiotis skyrė jums rekomendacijų atvykti į Panevėžį, kuomet sulaukėte „7bet-Lietkabelio“ pasiūlymo?

– Jis visada gerais žodžiais atsiliepia apie „7bet-Lietkabelį“, kur praleido vienus geriausių savo metų. Kalbant ne tik apie krepšinį – už aikštės ribų jis taip pat buvo patenkintas viskuo ir jautėsi būdamas lyg šeimoje. Kiekvienas komandos narys čia rūpinasi, kad turėtumei kuo geresnį gyvenimą. Kai tik gavau pasiūlymą, Panos sakė: net negalvok – iškart pasirašyk. Pasiūlymą gavau anksti, treneris Čanakas paskambino man, iškart pašnekėjau su broliu, taip pat – Džordže Gagičiumi, jie abu puikiais žodžiais atsiliepė apie trenerį ir komandą. Tad iškart sutikau su pasiūlymu.

– Praeitą sezoną praleidote Vokietijoje – Tubingeno „Tigers“ klube. Kokias pamokas atsivežėte iš šio etapo?

– Lyga buvo gera, tik turėjau traumų ir sužaidžiau vos 16 rungtynių. Iš kiekvieno sezono turi kažką išsinešti ir eiti pirmyn. Daug sužinojau apie save, kaip rūpintis savo kūnu, kaip rūpintis mobilumu, kai sezonas ilgas.

– Žaisdamas Vokietijoje teigėte, kad esate motyvuotas, ar dabar turite dar daugiau motyvacijos grįžti į aukštesnį krepšinio lygį?

– Visi turės savo nuomonę apie mane: ką darau gerai, ką darau blogai, bet galiausiai svarbiausia yra tai, kaip gali padėti savo komandai. Neatvykau čia galvoti apie save, atvykau galvoti apie komandą. Vertinu tai, kaip Čanako komandoje visi kaunasi vieni už kitus, žaidžiame kaip komanda, dalijamės kamuoliu. Stengiuosi būti sveikas, pozityvus ir padėti komandai siekti pergalių.

– Ne paslaptis, kad N.Čanakas labai norėjo jūsų komandos sudėtyje. Ar dėl to jaučiate papildomą atsakomybę, nenorint nuvilti stratego?

– Žinoma, kiekvienas žaidėjas jaučia atsakomybę ir nenori nuvilti trenerio. Žinau Nenadą, jis manimi pasitiki, o aš – juo. Jis sakė man, ko nori iš manęs, o aš bandau tai išpildyti 110 procentų. Noriu, kad komanda būtų sėkminga ir darau dėl to viską.

– Kol kas N.Čanaką pažinojote tik kaip žmogų, o kokį jį kaip trenerį spėjote pažinti dabar?

– Jis griežtas, bet teisingas. Jis visada tave motyvuos, pasitikės, kiek kalbėjau su žaidėjais, jie mėgsta kovoti už jį trenerį. Jis puikus strategas, tai jau įrodė praeityje ir esu labai laimingas, kad Nenadas mane treniruoja.

– Kol kas turite solidų vaidmenį komandoje. Kiek patenkintas esate tuo?

– Esu laimingas, bet kol kas ankstyva sezono stadija. „Betsafe-LKL“ pasiekėme sunkią pergalę, pralaimėjome pirmą kovą Europos taurėje, tad sunku kalbėti kažką po dviejų mačų. Iš savo pusės turiu toliau stengtis maksimaliai, tiek puolime, tiek gynyboje, matysime, kaip bus toliau.

– Kaip manote, kiek toli nuo tikrojo savo veido dabar yra „7bet-Lietkabelis“?

– Manau, kad kol kas visos komandos yra toli nuo maksimalaus pajėgumo. Manyčiau, kad kol kas rodome 50–65 proc. savojo žaidimo. Turime dar 8–9 mėnesius, kurie bus sunkūs, turime daug dirbti.

– Savaitgalį susitinkate su Vilniaus „Wolves Twinsbet“ komanda. Kas bus svarbiausia šioje kovoje?

– Jie turi gerą sudėtį ir padarė gerų ėjimų vasarą. Jie turi gerų lietuvių, kurie žino, kaip žaisti tokias rungtynes, jie gali dalintis kamuoliu ir rodyti solidų žaidimą. Taip pat jie turi gerų, taškus rinkti galinčių legionierių. Turime žaisti kaip komanda, mėgautis žaidimu ir rodyti gerą gynybą. Treneris paruošė mums planą ir manau, kad tai bus geros rungtynės.

– Lyginant šį ir 2019–2020 m. sezoną, kai žaidėte Kėdainiuose, ar matote pasikeitimų „Betsafe-LKL“ lygoje?

– Žinoma, lyga yra gerokai stipresnė. Jei atvirai, net nesitikėjau to. Stebėjau kitų komandų rungtynes ir tikrai nuoširdžiai padariau tokią išvadą. Džiaugiuosi dėl lygos progreso, nes, kaip minėjau, čia krepšinį žmonės labai myli.

– Jūsų brolis Panevėžyje sužaidė proveržio metus, praeitą sezoną tai darė Deividas Sirvydis. Ar tokie panašūs pavyzdžiai yra įkvėpimas jums?

– Ne, kaip ir sakiau anksčiau, negalvoju apie jokius individualius dalykus, nenoriu to daryti ir užkrauti sau spaudimo. Esu čia, kad padėčiau komandai ir tobulėčiau kaip žaidėjas. Viskas. Negalvoju apie ateitį, kitus metus ar ėjimą kažkieno pėdomis. Nemeluosiu – pastarieji metai buvo nelengvi, tad buvau pasiilgęs pasimėgavimo krepšiniu, to noriu čia.

– Paskutinis dalykas – Klaipėdos „Neptūne“ dirba jums gerai pažįstamas Georgios Vovoras. Ar turėjote progų pabendrauti?

– Žinau šį trenerį labai gerai jau daug metų, nuo žaidimo „Panathinaikos“ sistemoje. Kalbėjomės praeitą savaitę po jo rungtynių su Vilniaus „Rytu“. Georgios gerai išmano krepšinį, dar svarbiau – myli jį, jis puikus treneris ir linkiu jam sėkmės.

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
Trinchieri pypsėjo spaudos konferencijoje
Trinchieri pypsėjo spaudos konferencijoje
Po pergalės prieš Jonavos „Cbet“ (93:72) Kauno „Žalgirio“ vairininkas Andrea Trinchieri įžvelgė lėtą komandos progresą, pasidalino mintimis apie pirmąsias rungtynes
Tarptautinio sezono starte turkiškas kąsnis pasirodė per didelis "Wolves"
Tarptautinio sezono starte turkiškas kąsnis pasirodė per didelis "Wolves"
Vilniaus „Wolves“ Europos taurės varžybų sezoną pradėjo nesėkme namuose – Stambulo „Bahčešehir“ nusileista 69:80 (26:23, 17:22, 13:20, 13:15), rašo Krepšinis.lt.Po
"Žalgiris" šventė antrą triuškinančią pergalę LKL
"Žalgiris" šventė antrą triuškinančią pergalę LKL
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) antrąją pergalę įsirašė Kauno „Žalgiris“ (2-0), kuris svečiuose 93:72 (22:20, 24:16, 26:19, 21:17) įrodė pranašumą
"Juventus" sezoną pradėjo nelengva pergale Kėdainiuose
"Juventus" sezoną pradėjo nelengva pergale Kėdainiuose
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) jau visos ekipos sužaidė bent po vienerias rungtynes.Pirmąją pergalę įsirašė Utenos „Uniclub Bet – Juventus“
Jonavos klubo vadovas – apie etapą su Šeškumi, nuo pamatų pakeistą komandą ir norą nustebinti
Jonavos klubo vadovas – apie etapą su Šeškumi, nuo pamatų pakeistą komandą ir norą nustebinti
Jonavos „CBet“ naująjį Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezoną pradėjo visiškai pasikeitusiu veidu. Komandoje pasikeitė beveik visi žaidėjai, taip pat išvyko ir ilgus
"Vilkai" prieš Europos taurės startą neslepia savo ambicijų: tai – puikus šansas mums kažką nuveikti
"Vilkai" prieš Europos taurės startą neslepia savo ambicijų: tai – puikus šansas mums kažką nuveikti
Vilniaus „Wolves“ jau trečiadienio vakarą pradės kovas Europos taurėje, kai namuose priims Stambulo „Bahčešehir“ komandą. Prieš susitikimą komandos naujokai
"Lietkabelis" Europos taurėje startavo pralaimėjimu Turkijoje
"Lietkabelis" Europos taurėje startavo pralaimėjimu Turkijoje
Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ pradėjo kovas 2024-25 m. Europos taurės sezone – Nenado Čanako auklėtiniai Turkijos sostinėje Ankaroje 66:72 (17:22, 17:13, 14:19, 18:18) nusileido
Europos taurės startas: Lietuvos klubų šansai, Fosterio sugrįžimas į Vilnių ir Eurolygos verti vardai
Europos taurės startas: Lietuvos klubų šansai, Fosterio sugrįžimas į Vilnių ir Eurolygos verti vardai
Du Lietuvos klubai – Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ ir Vilniaus „Wolves Twinsbet“ pradeda kovas antrame pagal pajėgumą Senojo žemyno krepšinio turnyre – Europos
"Wolves" treneris prieš startą Europos taurėje: nelengva grupė, bet norime dirbti ir turėti svajonę
"Wolves" treneris prieš startą Europos taurėje: nelengva grupė, bet norime dirbti ir turėti svajonę
Pergalingai šalies čempionatą pradėjusi Vilniaus „Wolves Twinsbet“ komanda tokios pradžios tikisi ir Europos taurės („BKT EuroCup“) varžybų starte. Trečiadienį sostinės
"Reikia paskubėti, kad Lukas visko nesuvalgytų" – žalgiriečiai apie mitybą
"Reikia paskubėti, kad Lukas visko nesuvalgytų" – žalgiriečiai apie mitybą
Kauno „Žalgiris“ pergale pradėjo „Betsafe-LKL“ sezoną, kuriam ruošėsi ir treniruočių stovykloje Turkijoje. Savaitę „Gloria“ treniruočių komplekse praleidusių
Trinchieri: Eurolyga – visai kas kita; Urbonas: "Žalgiris" šį sezoną sustiprėjo
Trinchieri: Eurolyga – visai kas kita; Urbonas: "Žalgiris" šį sezoną sustiprėjo
Apie pusantro kėlinio varžovus pirmose naujojo Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezono rungtynėse vijęsi Kauno „Žalgirio“ krepšininkai vėliau visiškai perėmė kontrolę
Rezultatyviame bei krauju paženklintame LKL mače – "Wolves" pergalė
Rezultatyviame bei krauju paženklintame LKL mače – "Wolves" pergalė
Vilniaus „Wolves Twinsbet“ (1-0) komanda pergale pradėjo naująjį Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) sezoną.Sostinės klubas namuose 103:90 (25:21, 27:20, 21:22,
"Žalgiris" sezoną atidarė triuškinančia pergale
"Žalgiris" sezoną atidarė triuškinančia pergale
Pusantro kėlinio varžovus vijęsis Kauno „Žalgiris“ (1-0) galiausiai triuškinančiu laimėjimu pradėjo „Betsafe-LKL“ sezoną.Andrea Trinchieri auklėtiniai
Vovoras po pergalės Vilniuje: lengva treniruoti komandą, kurioje yra ir jaunų, ir patyrusių žaidėjų
Vovoras po pergalės Vilniuje: lengva treniruoti komandą, kurioje yra ir jaunų, ir patyrusių žaidėjų
Didžiąją rungtynių dalį pirmavęs Klaipėdos „Neptūnas“ po atkaklios kovos palaužė Vilniaus „Ryto“ krepšininkus 90:84 (19:12, 17:21, 22:24, 32:27). Nugalėtojai taikliau
Sostinėje spindėjusiam "Neptūnui" pagyrų negailėjęs Žibėnas prabilo ir apie rinktinę
Sostinėje spindėjusiam "Neptūnui" pagyrų negailėjęs Žibėnas prabilo ir apie rinktinę
Vilniaus „Rytas“ sausakimšai „Jeep“ arenos publikai šeštadienį vakare nedovanojo pergalingų emocijų: čempionų titulą ginantys Giedriaus Žibėno auklėtiniai
LKL čempionai sezoną pradėjo pralaimėjimu savo aikštėje
LKL čempionai sezoną pradėjo pralaimėjimu savo aikštėje
„Betsafe-LKL“ čempionato starte Klaipėdos „Neptūnas“ (1-0) pateikė nemenką staigmeną sostinėje.Tris kėlinius pirmavę, tuomet paleidę mačo kontrolę ir atsilikę
"Žalgirio" fanai išlydėjo komandą į naują sezoną (Ulanovo komentaras)
"Žalgirio" fanai išlydėjo komandą į naują sezoną (Ulanovo komentaras)
Kauno „Žalgirio“ krepšininkai surengė paskutinę treniruotę prieš sekmadienį startuosiantį „Betsafe-LKL“ sezoną, o į pirmąsias rungtynes juos palydėjo griausmingas
LKL sezonas startavo įnirtingu mūšiu Sargūno pagerbimo mače
LKL sezonas startavo įnirtingu mūšiu Sargūno pagerbimo mače
Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) naujajam sezonui duotas startas.Pirmosiose rungtynėse Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ (1-0) savų sirgalių akivaizdoje 82:78 (24:17,
Galvos skausmas Čanakui: "Lietkabelis" dėl traumos prarado vidurio puolėją
Galvos skausmas Čanakui: "Lietkabelis" dėl traumos prarado vidurio puolėją
Vos tik prasidėjus sezonui Panevėžio „Lietkabelis“ turi spręsti sunkius klausimus aukštaūgių grandyje. Dėl traumos ilgam iš rikiuotės iškrito ekipos naujokas Justinas
Naujus iššūkius "Neptūne" pasitinkantis Vovoras: tikiu, kad galime pasiekti ketvertą
Naujus iššūkius "Neptūne" pasitinkantis Vovoras: tikiu, kad galime pasiekti ketvertą
Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) naujasis sezonas startuoja jau šį vakarą, o vienose pirmųjų rungtynių ginklus surems Vilniaus „Rytas“ ir Klaipėdos „Neptūnas“.Pastaroji
Karštos LKL intrigos: pasikeitęs "Žalgiris", kova dėl Vilniaus ir alkani žvilgsniai ketverto link
Karštos LKL intrigos: pasikeitęs "Žalgiris", kova dėl Vilniaus ir alkani žvilgsniai ketverto link
Jau šį šeštadienį du mačai atidarys naują Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezoną, pasitinkantį sirgalius su krūva intrigų, rašo Krepšinis.lt.Kauno „Žalgiris“
"Juventus" Čempionų lygoje nežais – atrankos pusfinalyje nusileido Bendžiaus klubui
"Juventus" Čempionų lygoje nežais – atrankos pusfinalyje nusileido Bendžiaus klubui
Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ krepšininkai baigė pasirodymą FIBA Čempionų lygos atrankos turnyre. Uteniškiams pusfinalyje teko pripažinti Eimanto Bendžiaus atstovaujamo
"Wolves" kapitonas sezoną pasitinka optimistiškai nusiteikęs (interviu)
"Wolves" kapitonas sezoną pasitinka optimistiškai nusiteikęs (interviu)
Sekmadienį rungtynėmis su Jonavos „CBet“ trečiąjį klubo istorijoje sezoną pradės Vilniaus „Wolves Twinsbet“ komanda. Be šalies čempionato vilniečiai taip pat kovos
Šeškaus veiklumu besidžiaugiantis Mažeikių klubo vadovas tik pasijuokė iš niūrių prognozių
Šeškaus veiklumu besidžiaugiantis Mažeikių klubo vadovas tik pasijuokė iš niūrių prognozių
Mažeikių „M Basket-Delamode“ vadovas Arūnas Liškus pasitinka antrąjį „Betsafe-LKL“ sezoną po sugrįžimo. Klubo galva tikina, jog praėję krepšinio metai buvo
Netikėtas kvietimas iš Moranto lūpų: ragina palaikyti "Šiaulius" mūšyje su "Žalgiriu"
Netikėtas kvietimas iš Moranto lūpų: ragina palaikyti "Šiaulius" mūšyje su "Žalgiriu"
Jau šį savaitgalį startuos naujasis Lietuvos krepšinio lygos sezonas. Šeštadienį ir sekmadienį į kovą dešimties komandų turnyre stos pirmieji klubai, rašo
"Žalgiris" nesustoja: pristatė dar vieną naują rėmėją
"Žalgiris" nesustoja: pristatė dar vieną naują rėmėją
„GBY Rent“, viena sparčiausiai augančių automobilių nuomos įmonių Lietuvoje, su džiaugsmu praneša apie naują partnerystę su Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubu.
Pristatytas LKL sezonas: pasikeitimai transliacijose bei SPS naujovės (Maskoliūno komentaras)
Pristatytas LKL sezonas: pasikeitimai transliacijose bei SPS naujovės (Maskoliūno komentaras)
Ketvirtadienio rytą Vilniuje buvo surengta spaudos konferencija, kurios metu krepšinio bendruomenei pristatytas naujasis, 2024-2025 m., „Betsafe-LKL“ sezonas.Dalis šio sezono
Sabonis tinklalaidėje labiausiai gyrė Giedraitį
Sabonis tinklalaidėje labiausiai gyrė Giedraitį
Kauno „Žalgirio“ krepšininkai, po praėjusią savaitę Turkijoje praleistos treniruočių stovyklos, trečiadienį kimba į darbus „Žalgirio“ arenoje ir ruošiasi

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (228) 05.16 00:00
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime