Naujienos kraunasi...

Lažybų skandalo atomazga: E.Šeškui - LKF indulgencija (tėvas reikalaus atsiprašymo)

Autorius: Jaunius Sarapas, Krepšinis.lt.
Lažybų skandalo atomazga: E.Šeškui - LKF indulgencija (tėvas reikalaus atsiprašymo)
M.Ažušilio DELFI nuotr.
Lažybų skandalo purvais apdrabstytas Edvinas Šeškus gali nusiplauti gėdos dėmes – Lietuvos krepšinio federacijos Etikos, drausmės ir apeliacinės komisijos neįtikino Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) pateikta informacija, todėl 20-mečiui gynėjui skirta diskvalifikacija buvo anuliuota.

Bet ties šia pergale E. Šeškaus tėvas Virginijus sustoti neketina – vardan sūnaus garbės Prienų-Birštono „Vytauto“ treneris ketina reikalauti viešo atsiprašymo.

Kaltinimų lavina Vandenis Lietuvos krepšinyje NKL išjudino prieš pat Naujuosius metus, kai Drausmės komisijos sprendimu Raseinių „Rasų“ žaidėjus Edviną Šeškų ir Augustiną Jankaitį apkaltino veiksmais, pažeidžiančiais sporto etiką ir kuriais siekta daryti įtaką rungtynių rezultatui. Už tai abu jaunieji krepšininkai susilaukė diskvalifikacijos iki 2016 metų gegužės 1 dienos.

E. Šeškus, palaikomas savo tėvo Virginijaus, pateikė apeliacinį skundą LKF Etikos, drausmės ir apeliacinei komisijai. Juo buvo reikalaujama įpareigoti NKL viešai paneigti pranešimą apie diskvalifikaciją arba teisiniais ir faktiniais įrodymais pagrįsti šį sprendimą.

Savo ruožtu, NKL federacijai pateikė iš „Rasų“ klubo gautą informaciją ir gruodžio 12 dienos rungtynių prieš „Palangą“ vaizdo įrašą.

„Rasų“ rašte rašoma, kad lapkričio mėnesį klubas sulaukė anoniminio skambučio dėl dviejų žaidėjų įsitraukimo į lažybas. Komandai po lapkričio 17 dienos rungtynių su Marijampolės „Sūduva“ kilo įtarimai, kad nešvariuose žaidimuose dalyvauja E. Šeškus ir A. Jankaitis. Klubas taip pat nurodė, kad lapkričio 9 dieną A. Jankaitis buvo pastebėtas su asmeniu, įtariamu sutartomis rungtynėmis, o „Rasų“ treneris rūbinėje išgirdo A. Jankaičio ir E. Šeškaus pokalbį, kuriame buvo aptarinėjami būsimų rungtynių lažybų koeficientai.

Taip pat gruodžio 12-ąją komanda „iš patikimų asmenų“ esą gavo informacijos, kad abu žaidėjai dalyvauja sutartose varžybose. Krepšininkai kaltinami, kad anoniminiam liudytojui siūlė dalyvauti lažybose.

NKL atstovų teigimu, diskvalifikacijos buvo skirtos ne už dalyvavimą sutartose varžybose, bet už kitus veiksmus, kuriais, pažeidžiant sporto etiką, siekiama daryti įtaką rungtynių rezultatams ar eigai – pavyzdžiui, už žinojimą apie lažybas ir šios informacijos neatskleidimą.

Turėjo kontrargumentų

Visus iki vieno kaltinimo E. Šeškus neigė. Be to, jis pažymėjo faktą, kurio nežinojo net ir NKL atstovas – prieš „Palangos“ komandą gynėjas žaidė traumuotas.

„Prieš tai buvo rungtynės su „Šilute“, kuriose išsisukau čiurną ir visą laiką jaučiau skausmą. Prieš mačą aš pasakiau, kad man skauda, bet jeigu reikia, galiu žaisti. Ir žaidžiau“, – komentuodamas LKF sprendimą, Krepšinis.lt šyptelėjo E. Šeškus.

Šiame mače 196 cm ūgio gynėjas ant parketo praleido 21 minutę, per kurią pataikė abu mestus dvitaškius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, atkovojo kamuolį ir surinko 6 naudingumo balus. Tai buvo paskutinės jo rungtynės šiame sezone.

Kad prieš jį buvo rengiama byla E. Šeškus sužinojo tik gavęs oficialų NKL Drausmės komisijos sprendimą, todėl jis neturėjo galimybės pateikti paaiškinimą. Be to, lyga krepšininkui sprendimo argumentų taip pat nepateikė. E. Šeškus iki šio incidento priklausė Vilniaus „Lietuvos rytui“, kuris ir skolino jaunąjį žaidėją „Rasų“ ekipai.

Anot jo, dalyvauti lažybose jam nebuvo tikslo, nes jis gaudavo gerą atlyginimą iš sostinės klubo. Be to, žaidėjas norėjo kuo geriau pasirodyti, kad galėtų sugrįžti į LKL vicečempionų gretas. O būtent dėl lažybų skandalo klubas ir nutraukė su juo sutartį.

Šventiniu laikotarpiu krepšininką pasiekė dar viena nesmagi žinia – atlikus megnetinio rezonanso tyrimą, paaiškėjo, kad trauma, kurią jis patyrė rungtynių metu – kur kas rimtesnė. Gydytojas diagnozavo pėdos stresinį lūžį, dėl kurio E. Šeškui teko iškęsti 3 val. trukusią operaciją.

Lygai klausimas liko atviras

Išnagrinėjusi visus parodymus LKF Etikos, drausmės ir apeliacinė komisija juos paskelbė nepakankamai argumentuotais.

Komisijai užkliuvo, kad NKL rėmėsi anoniminių liudytojų parodymais, bet jie nebuvo užfiksuoti, taip pat nebuvo apklausti nei „Rasų“ klubo atstovai, nei patys kaltinamieji, kuriems nebuvo sudaryta sąlygų pateikti pasiaiškinimų.

„Komisija daro išvadą, kad nurodyti procedūriniai pažeidimai yra esminiai – dėl jų nebuvo užtikrintas teisingas procesas ir neatskleista bylos esmė“, – rašoma LKF išvadose.

Atsižvelgdama į tai, komisija panaikino NKL sprendimą ir grąžino bylą nagrinėti iš naujo.

Vis dėlto pačios bylos federacija taip ir neįvertino, išvengdama visiems labiausiai rūpinčio klausimo, ar buvę „Rasų“ žaidėjai išties galėjo dalyvauti nešvariuose žaidimuose.

„Pačių faktų, dėl kurių ir kilo šis klausimas, LKF nepaneigė. Ar vėl imsimės bylos, dabar pasakyti negaliu – tarsimės su teisininkais“, – Krepšinis.lt sakė NKL vykdomasis direktorius Giedrius Grybauskas.

Reikalaus atsiprašymo

Visai kitaip žinią iš LKF priėmė sūnaus karjera susirūpinęs V. Šeškus.

„Mes net neabejojome, kad Edvinas bus išteisintas, nes tai tikrai yra išsigalvojimas. Labai gaila, kad NKL pasirodė nesanti profesionali lyga, priimdama tokius sprendimus. Vaikas buvo apjuodintas per televizijas, spaudoje, jam teko daug išgyventi, todėl mes sieksime, kad NKL viešai atsiprašytų“, – eiti iki galo pasiryžęs treneris.

Beje, skandalo įkarštyje 49-erių specialistas tarp eilučių žaibus svaidė ir į „Lietuvos ryto“ pusę, užsimindamas, jog sostinės klubui lažybomis apkaltinti žaidėjai nebuvo reikalingi. Vis dėlto tiesioginių kaltinimų V. Šeškus vengia.

„Būtų gerai, kad žmonės bent suprastų, jog jie suklydo arba atskleistų, kieno paskatinti tai padarė. Yra visokių klaustukų – įrodymų nėra, tai kaip galima žmones kaltinti? Aš irgi esu visokių gandų prisiklausęs, bet iš gandų žmogaus kaltinti negalima“, – pasvarstymais dalijosi treneris.

Beje, nors šia apeliacija E. Šeškus gynė tik savo poziciją, buvo nuspręsta, kad lygiai taip pat procedūriniai pažeidimai, skiriant sankcijas, padaryti ir A. Jankaičio atžvilgiu, todėl diskvalifikacija panaikinta ir jam.

E. Šeškus dar reikalavo, kad būtų pateiktas oficialus raštas su Federacijos patvirtinimu, jog kaltinimai nėra teisingi ir kad jis gali būti registruojamas bet kuriame Lietuvos čempionate. Tačiau jie buvo atmesti kaip nepatenkantys į komisijos kompetenciją.

Dar iki LKF sprendimo E. Šeškus prisiglaudė po tėvo sparneliu ir nuo gruodžio pabaigos priklauso „Vytauto“ komandai. Tiesa, ant parketo jis išbėgs jau tik kitame sezone, nes vis dar gydosi stresinį pėdos lūžį.

Marcelo Nicola sprendimu „Lietuvos rytas“ E. Šeškų sezono pradžioje paskolino „Rasų“ komandai. Per 14 mačų NKL pirmenybėse jis vidutiniškai rinko 14,4 taško, 4,4 atkovoto kamuolio, 4,6 rezultatyvaus perdavimo ir 17 naudingumo balų.

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
Maldūnas: apie laukiančias akistatas namuose su "Rytu" ir "Žalgiriu"
Maldūnas: apie laukiančias akistatas namuose su "Rytu" ir "Žalgiriu"
Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ pasitinka du rimtus išbandymus: jau kovo 28 d. (ketvirtadienį) Panevėžyje stoja į kovą su Vilniaus „Rytu”, o balandžio 1 d. (pirmadienį)
LKL Drausmės komisija nepatenkino Viliaus apeliacijos
LKL Drausmės komisija nepatenkino Viliaus apeliacijos
Kovo 16 d. vykusiose Vilniaus „Ryto“ – Klaipėdos „Neptūno“ rungtynėse dirbę teisėjai ketvirto kėlinio pabaigoje suklydo, neužfiksuodami „Ryto“ komandos
"Wolves" laukia medikų uždegtos žalios šviesos Žagaro sugrįžimui
"Wolves" laukia medikų uždegtos žalios šviesos Žagaro sugrįžimui
Reabilitaciją po sunkios traumos tęsiantis Vilniaus „Wolves“ legionierius iš Latvijos Artūras Žagaras nekantrauja prisijungti prie komandos treniruočių. Vis tik, kovo mėnesio
Tobulą kovo mėnesį "Neptūnas" užbaigė nutrauktu Utenos prakeiksmu
Tobulą kovo mėnesį "Neptūnas" užbaigė nutrauktu Utenos prakeiksmu
Klaipėdos „Neptūnas“ (10-12) tobulai užbaigė kovo mėnesį „Betsafe-LKL“ čempionate.Georgios Vovoro auklėtiniai išvykoje 96:83 (22:16, 29:21, 18:30, 27:16)
Lukauskio ir Delininkaičo vedami jurbarkiečiai po dramatiškos kovos tapo paskutiniais pusfinalio dalyviais
Lukauskio ir Delininkaičo vedami jurbarkiečiai po dramatiškos kovos tapo paskutiniais pusfinalio dalyviais
Lemiamą patirties ir jaunystės kovą laimėjęs „Jurbarkas-Karys“ tapo paskutiniu „7bet-NKL“ pusfinalio dalyviu. Septyniese žaidę Povilo Valaičio auklėtiniai namuose 98:94
Kurtinaitis ir Čeponis: apie "Žalgirio" viltį, "Ryto" sudorotus "Vilkus" ir Eurolygos lietuvius
Kurtinaitis ir Čeponis: apie "Žalgirio" viltį, "Ryto" sudorotus "Vilkus" ir Eurolygos lietuvius
„Delfi TV“ laidoje „Krepšinio zona“ treneris Rimas Kurtinaitis ir komentatorius Vaidas Čeponis dalinasi mintimis apie naujausias aktualijas bei aptariamas temas.Šį
"Betsafe Mic'd Up": Vovoro emocijos ir pergalė prieš "Rytą"
"Betsafe Mic'd Up": Vovoro emocijos ir pergalė prieš "Rytą"
Praėjusį savaitgalį Vilniaus „Rytas“ po dramatiškos kovos namie 83:84 krito prieš Klaipėdos „Neptūną“.„Neptūnui“ tai buvo trečioji pergalė paeiliui,
Žaidėjas, nuo kurio prasidėjo "Olimpas", papasakojo apie legendinę Panemunės aikštelę
Žaidėjas, nuo kurio prasidėjo "Olimpas", papasakojo apie legendinę Panemunės aikštelę
11-oji „Tikslo link. Olimpas“ serija skirta komandos kapitonui Pauliui Danisevičiui. Žaidėjui, kuris pirmasis patikėjo Jono Vainausko projektu ir nuo kurio prasidėjo Palangos „Olimpo“
Fanams nusilenkęs Žibėnas pagarsino svarbiausią sezono tikslą ir iškėlė retorinį klausimą
Fanams nusilenkęs Žibėnas pagarsino svarbiausią sezono tikslą ir iškėlė retorinį klausimą
LKL vicečempionai Vilniaus „Ryto“ (17-4) krepšininkai atsikvošėjo po dviejų nesėkmių iš eilės prieš Kauno „Žalgirį“ ir Klaipėdos „Neptūną“
"Lietkabelis" pranoko Šeškaus karius
"Lietkabelis" pranoko Šeškaus karius
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) susidūrė dvi savo pozicijas pagerinti nusiteikusios ekipos. Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ (13-8) namie 90:80 (15:14, 22:21,
Karštame Viniaus derbyje – "Ryto" pergalė
Karštame Viniaus derbyje – "Ryto" pergalė
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) įvyko trečiasis sostinės derbis. Jame sudėtingą pergalę pasiekė Vilniaus „Rytas“ (17-4), kuris 99:83 (27:19, 23:25, 19:25,
Paskutiniame kėlinyje atitrūkęs "Žalgiris" iš Šiaulių išsivežė triuškinančią pergalę
Paskutiniame kėlinyje atitrūkęs "Žalgiris" iš Šiaulių išsivežė triuškinančią pergalę
Kauno „Žalgiris“ (20-2) turėjo pavargti, tačiau Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) trečiąkart nugalėjo „Šiaulių“ (5-17) ekipą.Andrea Trinchieri
Lemiamose rungtynėse "Delikatesą" pervažiavęs "Olimpas" pateko į pusfinalį
Lemiamose rungtynėse "Delikatesą" pervažiavęs "Olimpas" pateko į pusfinalį
Lemiamose penktose „7bet-NKL“ ketvirtfinalio serijos rungtynėse triumfavo Palangos „Olimpas“. Reguliariojo sezono nugalėtojai namų tvirtovėje 98:70 (23:14, 23:22, 24:15, 28:19)
Kurtinaitis pakabino lubas "Lietkabeliui", šaipėsi iš naujoko ir turėjo pastabų Tubeliui
Kurtinaitis pakabino lubas "Lietkabeliui", šaipėsi iš naujoko ir turėjo pastabų Tubeliui
Pažemintas Vilniuje Panevėžio „Lietkabelis“ vis labiau tolsta nuo trečios vietos Lietuvos krepšinio lygos (LKL) lentelėje, kuri potencialiai padėtų pusfinalyje išvengti
Suspenduotas teisėjas Vilius pateikė apeliaciją LKL drausmės komisijai
Suspenduotas teisėjas Vilius pateikė apeliaciją LKL drausmės komisijai
Kovo 16 d. vykusiose Vilniaus „Ryto“ – Klaipėdos „Neptūno“ rungtynėse dirbę teisėjai ketvirto kėlinio pabaigoje suklydo, neužfiksuodami „Ryto“ komandos
Nepaisant tolstančios pirmosios vietos, "Rytas" neatsisako ambicijų: norime sugrąžinti titulą Vilniui
Nepaisant tolstančios pirmosios vietos, "Rytas" neatsisako ambicijų: norime sugrąžinti titulą Vilniui
Ilgiau nei metus „Jeep“ arenoje Vilniaus „Rytas“ neleido šeimininkauti nė vienam varžovui. 2023-ųjų kovo 5-ąją čia buvo nusileista Utenos „Uniclub Casino –
Furmanavičius: apie karjeros sezoną, saldžias pamokas "Wolves" ir šansą įkąsti "Lietkabeliui"
Furmanavičius: apie karjeros sezoną, saldžias pamokas "Wolves" ir šansą įkąsti "Lietkabeliui"
Justas Furmanavičius šį sezoną yra vienas ryškiausių Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) žaidėjų. Prieš tai „Gargžduose“ dominavęs puolėjas
Atsitiesusios "Pieno žvaigždės" dramatiškai nusileido svečiams iš Kėdainių
Atsitiesusios "Pieno žvaigždės" dramatiškai nusileido svečiams iš Kėdainių
Turnyrinės lentelės kaimynų akistatoje svarbią pergalę Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) pasiekė Kėdainių „Nevėžis-Optibet“ (6-16), kuris svečiuose 76:74
Vilio pabaigoje traukiami marijampoliečiai palaužė "Perlą" ir prasibrovė į pusfinalį
Vilio pabaigoje traukiami marijampoliečiai palaužė "Perlą" ir prasibrovė į pusfinalį
Trečiajame kėlinyje atsiplėšusi Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ žengė į „7bet-NKL“ pusfinalį. Tomo Gaidamavičiaus kariauna išvykoje 76:69 (16:15, 14:16, 19:12,
Vilniaus derbio laukiantis "Wolves" centras: beprotiškos rungtynės su beprotiška atmosfera
Vilniaus derbio laukiantis "Wolves" centras: beprotiškos rungtynės su beprotiška atmosfera
Sekmadienį šalies krepšinio mėgėjų dėmesį kaustys Vilniaus derbis tarp „Wolves“ ir „Ryto“ komandų. Po dviejų „Betsafe-LKL“ ratų šių komandų
Vaitkus – apie sezoną Kėdainiuose bei kitą trenerio Petrausko pusę
Vaitkus – apie sezoną Kėdainiuose bei kitą trenerio Petrausko pusę
„Betsafe-LKL“ reguliarusis sezonas nenumaldomai artėja prie pabaigos, tad komandos siekia pasinaudoti paskutinėmis progomis pagerinti savo pozicijas turnyrinėje lentelėje. Viena iš
Kaukėnas – apie dvi komandas Vilniuje, "Wolves" bendruomenės auginimą ir savo karjerą pas "sunkius" trenerius
Kaukėnas – apie dvi komandas Vilniuje, "Wolves" bendruomenės auginimą ir savo karjerą pas "sunkius" trenerius
Vargu, ar tuometis devintokas Rimantas Kaukėnas, nusprendęs, kad reikia po treniruočių likti salėje ir padirbėti papildomai, galėjo įsivaizduoti, kad jo ateityje laukia puiki klubinė karjera Europoje,
Triuškinančią persvarą iššvaistęs "Vytis-VDU" visgi laimėjo ir lemiamą mačą žais Jurbarke
Triuškinančią persvarą iššvaistęs "Vytis-VDU" visgi laimėjo ir lemiamą mačą žais Jurbarke
Charakterį parodęs Šakių „Vytis-VDU“ išplėšė dar bent vienerias „7bet-NKL“ atkrintamųjų rungtynes. Eriko Kučiausko auklėtiniai namuose 94:89 (30:18,
"Olimpas" išplėšė lemiamą mačą, "Perlas" per pratęsimą laimėjo Marijampolėje
"Olimpas" išplėšė lemiamą mačą, "Perlas" per pratęsimą laimėjo Marijampolėje
„7bet-NKL“ atkrintamųjų ketvirtfinalyje Palangos „Olimpas“ pasiekė žūtbūtinę pergalę. Sandžio Buškevico vyrai Joniškyje 93:68 (32:14, 19:24, 19:11,
Dirbtinis intelektas – jau LKL: diegiama išmanių kamerų sistema arenose
Dirbtinis intelektas – jau LKL: diegiama išmanių kamerų sistema arenose
Lietuvos krepšinio lyga („Betsafe-LKL“) žengė žingsnį dar efektyvesnio technologijų panaudojimo link – įvairius procesus nuo šiol lengvins dirbtinis intelektas.Lyga
Maldūnas išgelbėjo "Lietkabelį" nuo netikėto pralaimėjimo savo aikštėje
Maldūnas išgelbėjo "Lietkabelį" nuo netikėto pralaimėjimo savo aikštėje
Mažeikių „M Basket-Delamode“ (9-12) komanda buvo per žingsnį nuo pergalės ir pratęstos geros atkarpos Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“).Vis tik lemiamu metu
Dramatiškai laimėję jurbarkiečiai priartėjo prie Finalo ketverto
Dramatiškai laimėję jurbarkiečiai priartėjo prie Finalo ketverto
„7bet-NKL“ atkrintamosiose lygos debiutantas „Jurbarkas-Karys“ dėjo dar vieną žingsnį pusfinalio link. Povilo Valaičio auklėtiniai namų tvirtovėje 104:98 (24:22, 20:19,
Žemaičių magija tęsiasi: dramatiškai telšiškius palaužiusi "Kretinga" – pirmoji pusfinalio dalyvė
Žemaičių magija tęsiasi: dramatiškai telšiškius palaužiusi "Kretinga" – pirmoji pusfinalio dalyvė
Šio „7bet-NKL“ sezono atkrintamosiose „Kretinga“ daro stebuklus. Arimanto Mikaločiaus kariauna išvykoje 73:71 (13:19, 19:19, 21:18, 20:15) ketvirtfinalyje eliminavo

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime