Naujienos kraunasi...

LSKL: LSU antrąkart nukovė vienvaldžius lyderius (visi rezultatai, komentarai)

LSKL: LSU antrąkart nukovė vienvaldžius lyderius (visi rezultatai, komentarai)
Krepšį atakuoja žalgirietis Tomas Dimša
Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionate aistros dėl keturių kelialapių į atkrintamąsias varžybas ir reguliaraus čempionato nugalėtojo vardo pasiekė itin karštą tašką: pirmadienį buvo nukauti vienvaldžiai lygos lyderiai – Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai.

Juos savo žiūrovų akivaizdoje rezultatu 106:98 (29:27, 23:28, 25:20, 29:23) įveikė Lietuvos sporto universiteto (LSU) atstovai. Taigi dabar VDU artimiausias savo persekiotojas – Mykolo Romerio universiteto (MRU) ir LSU komandas – lenkia vos viena pergale. Be to, VDU už minėtas ekipas yra sužaidęs rungtynėmis daugiau, tad viskas gali apsiversti jau kitame ture.

Dvikova tarp LSU ir VDU buvo itin emocinga – pirmaujanti komanda keitėsi daugiau nei tuziną kartų ir tik iki dvikovos pabaigos likus 2 minutėms LSU susikrovė rekordinę 10 taškų persvarą – 97:87 ir pergalės iš rankų jau nebepaleido. Tiesa, VDU dar priartėjo iki 3 taškų – 96:99, tačiau jiems daugiau nieko nuveikti nebepavyko.

LSU komandą į pergalę vedė 23 taškus pelnęs ir 11 kamuolių atkovojęs Tomas Miškinis, 18 taškų surinko Modestas Žaunieriūnas, 16 – Taurantas Tamošiūnas, po 14 – Mantas Sadauskas ir Simas Raupys (15 atk. kam.).

VDU ekipai 23 taškus pelnė Tomas Dimša, po 17 – Vaidas Kariniauskas ir Adomas Drungilas, po 10 – Paulius Petrilevičius ir Marijus Užupis.

Nors VDU (14 pergalių, 3 nesėkmės) ir pralaimėjo, tačiau išsaugojo pirmąją LSKL turnyro lentelės vietą, LSU su 13 pergalių ir 3 pralaimėjimais žengia trečia.

„Ši pergalė labai maloni ir svarbi, tiek psichologiškai, tiek turnyro lentelės atžvilgiu. Dar galime pakilti ir į pirmąją vietą. Tą ir bandysime daryti. Šiandien mūsų pergalę lėmė nusiteikimas ir kovingumas. Akcentavome greitą puolimą ir tai iš dalies pasiteisino“, – po rungtynių kalbėjo LSU treneris Edas Nickus.

Visai kitokios nuotaikos tvyrojo VDU komandos stovykloje.

„Ne pirmą kartą lipame ant to paties grėblio. Mūsų komandoje buvo tokių žaidėjų, kurie atėjo ne kovoti, o tarsi pasirodyti „Žvaigždžių dienos“ renginyje. Pikta... Žaidėjai buvo sukoncentravę dėmesį į puolimą, o gynybą pamiršo arba tiesiog tingėjo gintis. Kai leidi varžovams įsimėtyti, tada darosi sudėtinga juos sustabdyti“, – aiškino situaciją VDU treneris Arūnas Juknevičius.

LSU ekipa VDU krepšininkus šį sezoną įveikė jau antrą kartą. 2015 m. sausio 12 dieną VDU sporto salėje vykusias rungtynes Edo Nickaus auklėtiniai laimėjo 12 taškų skirtumu – 97:85.

Čempionai namuose vargo su klaipėdiečiais

LSKL čempionai Mykolo Romerio universiteto (MRU) krepšininkai, rungtyniavę namuose, beveik iki 27 rungtynių minutės buvo besivejančių vaidmenyje, tačiau galiausiai palaužė Klaipėdos universiteto (KU) ekipą – 102:84 (18:26, 24:22, 29:20, 31:16).

MRU ekipą į pergalę vedė fantastiškas rungtynes sužaidęs Tadas Rinkūnas. Jo sąskaitoje – 41 taškas (6/10 dvitaškiai, 9/18 tritaškiai, 2/2 baudos, 6 atk. kam., 32 naud. balai), Alvydas Žarskus prie pergalės pridėjo 17 taškų, 14 – Žygimantas Uselis, 13 – Dovis Bičkauskis.

KU komandai 21 tašką pelnė Evaldas Šaulys, 18 – Valentas Tarolis, 15 – Tadas Maželis, 14 – Aidas Einikis, 9 (10 rez. perd.) – Elvinas Gintvainis.

„Pirmoje rungtynių pusėje tiek mes, tiek klaipėdiečiai improvizavo. Mums sekėsi šiek tiek prasčiau, tačiau vėliau suaktyvinome gynybą ir išsprendėme visas problemas. Jau anksčiau minėjau: klupti nebegalime, privalome stengtis iškovoti pergales visose likusiose reguliaraus čempionato rungtynėse. Norėtųsi įsitaisyti turnyro lentelės viršuje“, – kalbėjo MRU treneris Mindaugas Sakalauskas.

Klaipėdiečiams ši pergalė galėjo labai priartinti prie svajonės prasibrauti į finalinio ketverto varžybas, tačiau rungtynių pabaigą klaipėdiečiai sužaidė prastai, o vilniečiai tiesiog surengė tikrą atakų šou – ketvirtąjį kėlinį laimėjo rezultatu 31:16 ir susikrovė dviženklę persvarą.

Iki reguliaraus čempionato pabaigos dar liko keturi turai, tad pajūrio atstovai dar neprarado galimybių išsaugoti ketvirtąją turnyro lentelės poziciją, o gal net ir pakilti laipteliu aukščiau.

VU kabinasi iš paskutiniųjų

Mažai šansų prasibrauti į finalinio ketverto varžybas beturintys Vilniaus universiteto (VU) krepšininkai kabinasi iš paskutiniųjų – išvykos rungtynėse po permainingos kovos rezultatu 98:89 (28:26, 22:24, 24:20, 24:19) nugalėjo vienus čempionato autsaiderių – Aleksandro Stulginskio universiteto (ASU) atstovus.

VU gretose po 21 tašką pelnė Karolis Brusokas (atkovojo net 23 kamuolius) ir Kostas Jonuška, 13 (8 atk. kam.) – Domantas Pipiras, po 12 – Paulius Taraškevičius ir Simonas Lekys.

Iš ASU komandos išsiskyrė 20 taškų pelnęs Rokas Janickas, po 18 pridėjo Vladislovas Razumnovas ir Tautvydas Kliučinykas (8 atk. kam.), 14 (9 atk. kam.) – Karolis Šarukas.

VU laimėjo kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių – 47:39.

„Dėl pergalės teko gerokai paprakaituoti. Mane nustebino ASU komanda, jie puikiai pataikė iš toli, kovojo išties gerai. Gerai, kad šiaip ne taip juos nugalėjome. Mūsų komandos padėtis turnyro lentelėje manęs netenkina. Stengsimės dar pakilti į viršų, nors šansų patekti į finalo ketverto varžybas turime mažai. Visgi kovosime iš paskutiniųjų“, – pabrėžė VU komandos treneris Rimantas Kaminskas.

KTU įveikė VGTU

Vilčių patekti į LSKL finalinio ketverto varžybas nepraranda ir Kauno technologijos universiteto (KTU) ekipa, kuri šįkart namuose tik po permainingos kovos rezultatu 75:68 (24:18, 11:13, 22:21, 18:16) įveikė Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) komandą.

KTU komandą į pergalę vedė 30 taškų surinkęs Paulius Valinskas, 12 pridėjo Martynas Sajus, 9 – Matas Edgaras Staniukaitis, 8 – Nerijus Barauskas.

VGTU gretose išsiskyrė 25 taškus (10 atk. kam.) pelnęs Steponas Markus, 20 – Tomas Galeckas, 13 – Karolis Alekna.

KTU laimėjo kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių – 44:35.

„Rungtynių pabaigą sužaidėme šaltakraujiškiau ir laimėjome. Savo žaidėjams ne kartą sakiau, kol dar turime teorinių galimybių patekti į finalo ketverto varžybas, privalome daryti viską, kas tik priklauso nuo mūsų. Neprarandame vilčių tęsti kovą dėl LSKL medalių“, – sakė KTU treneris Vytautas Pliauga.

KK įveikė LEU ekipą

Kauno kolegijos (KK) krepšininkai namuose rezultatu 97:81 (29:23, 25:9, 27:28, 16:21) palaužė šį sezoną vos vieną pergalę iškovojusius Lietuvos edukologijos universiteto (LEU) atstovus.

KK komandai 28 taškus pelnė Mantvydas Stašelis, 19 (10 atk. kam.) – Antanas Bertašius, po 18 – Arminas Kelmelis ir Eivydas Mološčiakas.

LEU ekipai po 27 taškus pelnė Gediminas Povilaičius (23 atk. kam.) ir Edvinas Šeškus, po 8 – Justinas Gečas ir Algirdas Palaima.

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
Suskaičiavo patys: FIBA atrankose – 99 Eurolygos žaidėjai
Suskaičiavo patys: FIBA atrankose – 99 Eurolygos žaidėjai
Pirmadienį užsivėręs kontinentinių pirmenybių atrankos „langas“ buvo neeilinis: dėl pirmą kartą suderinto tvarkaraščio savo šalių rinktinėms padėjo net 99 Eurolygoje
LKL žaidėjų pasirodymai rinktinėse: lyderiavę žalgiriečiai ir jonaviečių gynėjo nuotykiai Azijoje
LKL žaidėjų pasirodymai rinktinėse: lyderiavę žalgiriečiai ir jonaviečių gynėjo nuotykiai Azijoje
Pirmadienį finišavo pirmasis atrankos „langas“ į 2025-ųjų Europos krepšinio čempionatą. „Betsafe-LKL“ komandos į Senojo žemyno rinktines išsiuntė penkiolika
Žinomos LSKL pusfinalio poros: čempionams svilo padai ir per paskutinį kėlinį sukratė 45 taškus
Žinomos LSKL pusfinalio poros: čempionams svilo padai ir per paskutinį kėlinį sukratė 45 taškus
Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionate sužaistos atsakomosios ketvirtfinalio dvikovos ir paaiškėjo visos pusfinalio dalyvės. Užtikrinčiausiai kelialapį į pusfinalį
Rinktinės senbuviai mūru stojo už strategą: tikrai nėra maloni situacija
Rinktinės senbuviai mūru stojo už strategą: tikrai nėra maloni situacija
Lietuvos krepšinio rinktinei prireikė pusantro kėlinio, jog pristabdytų svečius iš Lenkijos bei išsiveržtų į priekį, o po pertraukos pasiektų tvirtą pergalę Europos čempionato
LSKL: Sirvydžio pagalbos laukiantis Butautas bei dviejų pratęsimų trileris
LSKL: Sirvydžio pagalbos laukiantis Butautas bei dviejų pratęsimų trileris
Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionato savaitės ture šįkart net trys komandos perkopė 100 taškų ribą, o įvykių buvo įvairių: ir krepšinio spektaklio
LSKL: kauniečių pergalės bei Vilniuje paskutinę sekundę išplėštas pratęsimas
LSKL: kauniečių pergalės bei Vilniuje paskutinę sekundę išplėštas pratęsimas
Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionate sužaistos dar dvejos rungtynės: daugkartiniai lygos čempionai Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai išvykoje rezultatu
Jasikevičiaus įvestus pokyčius pajutęs Dimša mano, kad pozityvumo "Žalgiriui" atneš tik pergalės
Jasikevičiaus įvestus pokyčius pajutęs Dimša mano, kad pozityvumo "Žalgiriui" atneš tik pergalės
Kauno „Žalgiris“ (5-10) išvaistė 14 taškų persvarą ir sugėrė ketvirtą iš eilės pralaimėjimą Eurolygoje. Po mačo Stambule Tomas Dimša pripažino, kad varžovų
20 titulų su VDU iškovojęs strategas: dabartinis "Žalgiris" įveiktų auksinį 80-ųjų
20 titulų su VDU iškovojęs strategas: dabartinis "Žalgiris" įveiktų auksinį 80-ųjų
Jūsų dėmesiui – naujausia Lietuvos krepšinio federacijos laida „Energija pergalėms“, kurią pristato kompanija „Elektrum“.Laidoje svečiuojasi ilgametis Vytauto
Sirgaliams dėkojęs Dimša gynė kapitoną ir žvilgtelėjo į išvyką pas Šarą (Hollinso komentaras)
Sirgaliams dėkojęs Dimša gynė kapitoną ir žvilgtelėjo į išvyką pas Šarą (Hollinso komentaras)
Kauno „Žalgirio“ naujokas Austinas Hollinsas po dar vieno pralaimėjimo Eurolygoje linkėjo komandai nenuleisti galvų, o Tomas Dimša žvilgtelėjo į laukiančią išvyką pas
LSKL čempionams ir vicečempionais svilo padai: išsikapstyta paskutinėmis sekundėmis
LSKL čempionams ir vicečempionais svilo padai: išsikapstyta paskutinėmis sekundėmis
Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionate šįkart pergales šventė visi trys praėjusio sezono medalininkai: čempionai Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai
Dimša – apie traumą Pirėjuje, komandos žaidimą ir Sumnerio prisijungimą
Dimša – apie traumą Pirėjuje, komandos žaidimą ir Sumnerio prisijungimą
Kauno „Žalgirio“ gynėjas Tomas Dimša su trenksmu pradėjo 2023–2024 m. sezoną Eurolygoje. Žalgirietis patenka tarp trijų rezultatyviausių komandos žaidėjų ir turi tvirtas
VDU suplukę bėgo į dušą, vicečempionams – antausis Klaipėdoje ir pirmoji Vilnius TECH pergalė
VDU suplukę bėgo į dušą, vicečempionams – antausis Klaipėdoje ir pirmoji Vilnius TECH pergalė
Daugkartiniams Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionams dvikova namuose prieš Kauno kolegijos (KK) studentus susiklostė ne taip, kaip jie planavo – teko dėl pergalės
"Žalgiis" gali lengviau atsikvėpti: Dimšos trauma nėra sunki
"Žalgiis" gali lengviau atsikvėpti: Dimšos trauma nėra sunki
Paskutinių Eurolygos rungtynių su Pirėjo „Olympiakos“ (72:89) neužbaigęs Kauno „Žalgirio“ atakuojantis gynėjas Tomas Dimša rimtesnės traumos išvengė, rašo
Mačo nebaigęs Dimša: turiu problemą, kuri pasikartoja, bet šį kartą – labai stipriai
Mačo nebaigęs Dimša: turiu problemą, kuri pasikartoja, bet šį kartą – labai stipriai
Pralaimėjimu paženklintą Kauno „Žalgirio“ (4-6) išvyką į Pirėjų dar labiau apsunkino puikų sezoną žaidžiančio Tomo Dimšos trauma. Pats gynėjas sako, kad tai –
Kapitonas nemato progreso: visas šis sezonas sudėtingas; Dimša: kartojasi tos pačios problemos
Kapitonas nemato progreso: visas šis sezonas sudėtingas; Dimša: kartojasi tos pačios problemos
Kauno „Žalgiris“ buvo arti pergalės ketvirtadienį vakare, tačiau ja džiaugėsi Eurolygos autsaiderė Vilerbano ASVEL, sužaidusi savo rezultatyviausią sezono mačą turnyre, rašo
Evansas ir Dimša linksniavo nesėkmės priežastis, o šansą gavęs debiutantas vylėsi, kad netrukdo
Evansas ir Dimša linksniavo nesėkmės priežastis, o šansą gavęs debiutantas vylėsi, kad netrukdo
Po slogaus penktadienio vakaro Eurolygoje Kauno „Žalgirio“ rūbinėje tvyrojo tyla. Didžioji dalis pasirodymu nusivylusių žalgiriečių nebuvo kalbūs, o į žurnalistų klausimus atsakinėję
Dimša – apie Brazdeikio išvykimą: gynėjų tikrai netrūksta, tuo ir naudosimės
Dimša – apie Brazdeikio išvykimą: gynėjų tikrai netrūksta, tuo ir naudosimės
Ketvirtadienio vakarą Kauno „Žalgirio“ krepšininkai rungtynėmis Bolonijoje pradės žygį 2023–2024 m. Eurolygos sezone. Žalgiriečių varžovas – praėjusiame sezone
Tikros komandos "bartukai" Jokubaitis, Kuzminskas ir Dimša: apie gudrų žaidimo planą ir atsarginių energiją
Tikros komandos "bartukai" Jokubaitis, Kuzminskas ir Dimša: apie gudrų žaidimo planą ir atsarginių energiją
Lietuvos rinktinė 2023 metų pasaulio čempionato grupės etapą baigė pergale 91:71 prieš Juodkalniją. Po galingo finišo krepšininkai gyrė suveikusį žaidimo planą ir Nikola
Rinktinei – sudėtingas Juodkalnijos galvosūkis: Vučevičių stabdyti turės visi (Maksvyčio, Dimšos komentarai)
Rinktinei – sudėtingas Juodkalnijos galvosūkis: Vučevičių stabdyti turės visi (Maksvyčio, Dimšos komentarai)
Pirmuosius du pasaulio čempionato mačus užtikrintai laimėjusi ir vietą kitame etape užsitikrinusi Lietuvos rinktinė pradėjo pasiruošimą sunkiausiam grupės etapo išbandymui. Prieš
Paskutinę sekundę rinktinę ištempęs Dimša: treneriai nebus laimingi
Paskutinę sekundę rinktinę ištempęs Dimša: treneriai nebus laimingi
19 taškų pranašumą išbarsčiusiems Lietuvos krepšininkams teko viską pradėti iš naujo, kai klaidomis ir netaikliais baudų metimais pasinaudoje kartvelai tiksint
Eurolygos užgrūdintas Dimša džiaugėsi ir pavykusia operacija, ir trumpu poilsiu: viską suderinau
Eurolygos užgrūdintas Dimša džiaugėsi ir pavykusia operacija, ir trumpu poilsiu: viską suderinau
Gynėjas Tomas Dimša nėra naujokas Lietuvos rinktinėje, tačiau be olimpinės atrankos turnyro dar nė karto nėra vilkėjęs nacionalinės komandos marškinėlių aukščiausio lygio
"Žalgirio" gynėjas sveiksta po planinės operacijos, turėtų prisijungti prie rinktinės stovyklos
"Žalgirio" gynėjas sveiksta po planinės operacijos, turėtų prisijungti prie rinktinės stovyklos
Kauno „Žalgirio“ gynėjas Tomas Dimša sėkmingai sveiksta po operacijos ir laukia sugrįžimo į krepšinio aikštelę.Planinei operacijai žalgirietis gulėsi vos pasibaigus
"Žalgiris" pasirašė naują kontraktą su Dimša
"Žalgiris" pasirašė naują kontraktą su Dimša
Lietuvos čempionų titulą susigrąžinęs Kauno „Žalgiris“ tęsia artėjančio sezono komandos komplektaciją ir pratęsė sutartį su dar vienu krepšininku.Kiek anksčiau Rolandą
LSKL merginų finale kaunietės pranoko vilnietes
LSKL merginų finale kaunietės pranoko vilnietes
Lietuvos sporto universiteto (LSU) merginos tapo Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) merginų taurės nugalėtojomis. Kornelijos Balčiūnaitės auklėtinės lemiamose rungtynėse 12 taškų
 VDU krepšininkai – 18-tą kartą LSKL čempionai
VDU krepšininkai – 18-tą kartą LSKL čempionai
Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkų triumfu finišavo 2022-2023 metų Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionatas. Arūno Juknevičiaus auklėtiniai didžiajame
Audringa reakcija: žalgirietis piktai auklėjo ant komandos logotipo rūbinėje užlipusį žurnalistą
Audringa reakcija: žalgirietis piktai auklėjo ant komandos logotipo rūbinėje užlipusį žurnalistą
Didžiausiu Eurolygos reguliariojo sezono išsišokėliu tapęs Kauno „Žalgiris“ atkrintamosiose varžybose aukščiau bambos nebeiššoko. Žalgiriečiai ketvirtfinalio
Dimša įvertino pasirodymą Eurolygoje: dabar liūdna, bet ryte suprasime – sezonas nuostabus
Dimša įvertino pasirodymą Eurolygoje: dabar liūdna, bet ryte suprasime – sezonas nuostabus
Trečiąjį atkrintamųjų susitikimą pralaimėjęs Kauno „Žalgiris“ užbaigė savo įspūdingą Eurolygos sezoną. Namuose 66:77 (10:13, 16:16, 22:32, 18:16) „Žalgiris“ nusileido
LSKL finalo trileryje Klaipėdoje – fantastiškas pergalingas VDU tolimas šūvis
LSKL finalo trileryje Klaipėdoje – fantastiškas pergalingas VDU tolimas šūvis
Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) pirmosios didžiojo finalo serijos rungtynės Klaipėdoje priminė tikrą trilerį – daugkartiniai lygos čempionai Vytauto Didžiojo universiteto

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime