Naujienos kraunasi...

LSKL reguliariojo sezono finiše - 51 I.Vaitkaus taškas (rezultatai, komentarai)

LSKL reguliariojo sezono finiše - 51 I.Vaitkaus taškas (rezultatai, komentarai)
Klaipėdos universiteto (KU), Kauno technologijos universiteto (KTU), Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) ir Šiaulių universiteto (ŠU) komandų pergalėmis baigėsi Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) reguliarusis sezonas. Paskutinis turas buvo daugiau formalumas, kadangi jau prieš savaitę paaiškėjo ketvirtfinalio poros ir dvi tiesioginius kelialapius į pusfinalį iškovojusios komandos.

Be kovos į pusfinalį pateko 2016-2017 metų LSKL reguliariojo čempionato nugalėtojas Klaipėdos universitetas (KU, 14 pergalių, 2 pralaimėjimai) ir antroje turnyro lentelės vietoje įsitaisę KTU krepšininkai (13 pergalių, 3 pralaimėjimai).

Dar į atkrintamąsias varžybas pateko ir ketvirtfinalyje tarpusavyje susitiks LCC tarptautinis universitetas (3 vieta, 10 pergalių, 6 pralaimėjimai) su Lietuvos sporto universitetu (LSU, 6 vieta, 7 pergalės, 9 pralaimėjimai), kita ketvirtfinalio pora – Vytauto Didžiojo universitetas (VDU, 4 vieta, 10 pergalių 6 pralaimėjimai) su Kauno kolegija (KK, 5 vieta, 8 pergalės, 8 pralaimėjimai).

Ankstesniais LSKL sezonais po reguliariojo čempionato kovas dėl medalių tęsdavo tik keturios geriausios ekipos. Pagal naująjį 2016-2017 metų sezono čempionato modelį kovas dėl apdovanojimų tęsia šešios ekipos.

Ketvirtfinalio nugalėtojas paaiškės iš 2 rungtynių (namuose ir išvykoje). Susumavus įmestų, praleistų taškų skirtumą, dvi komandos pateks į pusfinalį.

Taigi, jau vasario 20 dieną (pirmadienį) prasidės ketvirtfinalio kovos. Pirmosios ketvirtfinalio rungtynės vyks žemesnę vietą reguliariajame čempionate užėmusių ekipų aikštėje: tai yra LSU (kovos su LCC) ir KK (kausis su VDU) krepšinio arenose.

Po savaitės (vasario 27 dieną) atsakomosios rungtynės jau vyks LCC ir VDU krepšinio aikštėse.

KU pusfinalyje susitiks su VDU ir KK poros nugalėtoju, o KTU – su LCC ir LSU poros nugalėtoju.

Pusfinalis planuojamas 2017 m. balandžio 24 d. reguliariojo čempionato lyderių (KU ir KTU) arenose. Pusfinalio, mažojo bei didžiojo finalo nugalėtojai paaiškės iš vienų rungtynių. Kovos dėl medalių planuojamos  2017 m. gegužės 1 d.

Jau praėjusią savaitę buvo aišku, kad kovų dėl 2016-2017 metų LSKL čempionų titulo nebetęs Šiaulių universitetas (ŠU), Aleksandro Stulginskio universitetas (ASU) ir Lietuvos edukologijos universitetas (LEU).

Fantastiškas Igno Vaitkaus pasirodymas

Klaipėdos universiteto (KU) krepšininkai, į priekį vedami fantastiškai rungtyniavusio Igno Vaitkaus, nieko nelemiančiose rungtynėse namuose rezultatu 88:86 (20:19, 24:18, 16:27, 28:22) nugalėjo LSKL vicečempionus Lietuvos sporto universiteto (LSU) atstovus.

Ignas Vaitkus KU gretose buvo tiesiog nesulaikomas – pelnė daugiau nei pusę komandos taškų – net 51 (11/21 dvit., 7/15 trit., 8/9 baudos, 13 atk. kam., 3 rez. perd., 47 naud. balai). Ernestas Bružas prie KU pergalės pridėjo 11 taškų, Rokas Nikitinas – 9 (10 atk. kam.).

LSU gretose Simas Raupys pelnė 32 taškus (9 atk. kam.), Modestas Žaunieriūnas – 18, Mindaugas Motuzas – 16 tšk.

Klaipėdiečiai akivaizdžiai laimėjo kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių – 48:33.

 

„Tai tiek mums, tiek LSU ekipai buvo nieko nelemiančios rungtynės, tačiau visada smagu reguliarųjį sezoną baigti pergale. Esame pirmoje vietoje. Tai istorinis įvykis. Stengsimės nesustoti ir prasibrauti į finalą“, – sakė KU treneris Osvaldas Kurauskas.

ŠU palaužė ASU studentus

Šiaulių universiteto (ŠU) krepšininkai nieko nelemiančiose rungtynėse savo aikštėje rezultatu 102:87 (28:19, 31:11, 21:26, 22:31) palaužė Aleksandro Stulginskio universiteto (ASU) studentus.

ŠU per pirmuosius du kėlinius gerokai atitrūko – 59:30 ir antroje rungtynių pusėje kovėsi be jokios įtampos.

ŠU komandą į pergalę vedė Tadas Pažėra, pelnęs 25 taškus (10 atk. kam., 10 rez. perd., 28 naud. balai), Simas Deveikis pridėjo 24, Rytis Pipiras – 18 (18 atk. kam., 8 rez. perd., 31 naud. balas), Matas Žukauskas – 15, Vytenis Kubilius – 14 tšk.

ASU gretose Vilius Pocius ir Karolis Šarukas surinko po 21 tašką, Domantas Senda – 19, Mindaugas Pocevičius – 9 tšk.

„Nors rungtynės nieko nelėmė, bet laimėti buvo garbės reikalas. Smagu, kad čempionatą baigėme pergale“, – kalbėjo ŠU treneris Robertas Giedraitis.

VDU vargo su KK

Paskutiniajame ture Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai svečiuose tik po atkaklios kovos rezultatu 94:88 (24:21, 24:20, 19:23, 27:24) nugalėjo Kauno kolegijos (KK) ekipą.

VDU komandą į pergalę vedė Dominykas Domarkas, pelnęs 24 taškus, Rokas Stankevičius pridėjo 19 taškų (8 atk. kam., 6 rez. perd.), Donatas Sabeckis – 15 (11 rez. perd.), Martynas Echodas – 12 (8 atk. kam.), Matas Jogėla – 10 tšk.

Iš KK komandos išsiskyrė Justas Janulis, pelnęs 26 taškus, Augustinas Žilinskas pridėjo 21, Antanas Bertašius – 13, Edgaras Rupeika – 12 (10 rez. perd.).

„Mes su Kauno kolegijos ekipa kausimės ir ketvirtfinalyje, tad turbūt žaidėjai specialiai žaidė prastai, kad suklaidinti varžovus. Repeticija prieš atkrintamąsias varžybas tikrai ne kokia. Norėčiau, kad žaidėjai pažiūrėtų į save, pakeistų požiūrį ir kovotų visai kitaip. Manęs netenkina nei reguliariajame sezone užimta vieta, nei pats žaidimas. Žaidėjai turi padaryti rimtas išvadas, nes kitu atveju, taip rungtyniaujant, apginti čempionų titulus bus labai sudėtinga“, – nevyniodamas žodžių į vatą kalbėjo VDU treneris Arūnas Juknevičius.

KTU įveikė LEU krepšininkus

Kauno technologijos (KTU) universiteto krepšininkai savo aikštėje rezultatu 80:68 (18:18, 17:17, 22:23, 23:10) nugalėjo paskutinėje vietoje likusius Lietuvos edukologijos universiteto (LEU) studentus.

KTU gretose Deividas Pogužinskas surinko 18 taškų, Julius Kigas ir Medas Kuprijanovas – po 13, Matas Edgaras Staniukaitis – 11 tšk.

LEU komandai Augustinas Venckus pelnė 26 taškus, Gediminas Povilauskas – 14, Tomas Zdanavičius – 8 tšk.

„Šios pergalės reikėjo laukti ilgai – tris kėlinius varžovai kovojo taškas į tašką ir tik ketvirtajame kėlinyje mes atitrūkome. Visgi pergalė yra pergalė. Šį sezoną pralaimėjome tik tris rungtynes, įsitvirtinome antroje LSKL turnyro lentelės pozicijoje. Kad KTU reguliariajame sezone pralaimėtų tik tris rungtynes – istorinis įvykis“, – džiaugėsi KTU treneris Vytautas Pliauga.

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
LSKL pusfinaliuose - dviženklės persvaros: įtampa keliasi į Klaipėdą ir Kauną
LSKL pusfinaliuose - dviženklės persvaros: įtampa keliasi į Klaipėdą ir Kauną
Viena koja į Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) didįjį finalą žengė daugkartiniai lygos čempionai Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) ir Kauno technologijos universiteto (KTU) krepšininkai.
Žinomos LSKL pusfinalio poros: čempionams svilo padai ir per paskutinį kėlinį sukratė 45 taškus
Žinomos LSKL pusfinalio poros: čempionams svilo padai ir per paskutinį kėlinį sukratė 45 taškus
Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionate sužaistos atsakomosios ketvirtfinalio dvikovos ir paaiškėjo visos pusfinalio dalyvės. Užtikrinčiausiai kelialapį į pusfinalį
LSKL: Sirvydžio pagalbos laukiantis Butautas bei dviejų pratęsimų trileris
LSKL: Sirvydžio pagalbos laukiantis Butautas bei dviejų pratęsimų trileris
Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionato savaitės ture šįkart net trys komandos perkopė 100 taškų ribą, o įvykių buvo įvairių: ir krepšinio spektaklio
LSKL: kauniečių pergalės bei Vilniuje paskutinę sekundę išplėštas pratęsimas
LSKL: kauniečių pergalės bei Vilniuje paskutinę sekundę išplėštas pratęsimas
Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionate sužaistos dar dvejos rungtynės: daugkartiniai lygos čempionai Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai išvykoje rezultatu
20 titulų su VDU iškovojęs strategas: dabartinis "Žalgiris" įveiktų auksinį 80-ųjų
20 titulų su VDU iškovojęs strategas: dabartinis "Žalgiris" įveiktų auksinį 80-ųjų
Jūsų dėmesiui – naujausia Lietuvos krepšinio federacijos laida „Energija pergalėms“, kurią pristato kompanija „Elektrum“.Laidoje svečiuojasi ilgametis Vytauto
LSKL čempionams ir vicečempionais svilo padai: išsikapstyta paskutinėmis sekundėmis
LSKL čempionams ir vicečempionais svilo padai: išsikapstyta paskutinėmis sekundėmis
Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionate šįkart pergales šventė visi trys praėjusio sezono medalininkai: čempionai Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai
VDU suplukę bėgo į dušą, vicečempionams – antausis Klaipėdoje ir pirmoji Vilnius TECH pergalė
VDU suplukę bėgo į dušą, vicečempionams – antausis Klaipėdoje ir pirmoji Vilnius TECH pergalė
Daugkartiniams Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionams dvikova namuose prieš Kauno kolegijos (KK) studentus susiklostė ne taip, kaip jie planavo – teko dėl pergalės
Vaitkus grįžta į "Nevėžį"
Vaitkus grįžta į "Nevėžį"
Kėdainių „Nevėžio-Optibet“ sudėtį sustiprino Ignas Vaitkus, kuris komandos garbę jau yra gynęs 2015-2016 metų sezone.Praėjusį sezoną šiaulietis praleido Pasvalio „Pieno
Olimpinis Paryžius – nebe už kalnų, o Europos žaidynėse kovojo ne pagrindinė vyrų trijulė: kodėl?
Olimpinis Paryžius – nebe už kalnų, o Europos žaidynėse kovojo ne pagrindinė vyrų trijulė: kodėl?
Lietuvos vyrų trijulių krepšinio rinktinė Krokuvos arenoje finišavus Europos žaidynių turnyrui šokinėjo iš džiaugsmo ir garsiai traukė „Opa opa opapa, juda juda
Prieš olimpinius čempionus kritę lietuviai: ne gėda, bet vis tiek labai apmaudu
Prieš olimpinius čempionus kritę lietuviai: ne gėda, bet vis tiek labai apmaudu
Penktąją Europos žaidynių dieną Krokuvos arenoje bus išdalinti medalių komplektai vyrų ir moterų trijulių krepšinio varžybų nugalėtojams bei prizininkams, rašo Krepšinis.lt.Į
Lietuvos 3x3 rinktinė baigė pasirodymą pasaulio čempionate
Lietuvos 3x3 rinktinė baigė pasirodymą pasaulio čempionate
Lietuvos vyrų 3x3 krepšinio rinktinė pasaulio čempionato aštuntfinalyje nusileido šeimininkei Austrijai ir baigė pasirodymą, rašo Krepšinis.lt.Varžovai stipresni
Be nuostolių: 3x3 pasaulio čempionate įveikti ir belgai, ir Puerto Rikas
Be nuostolių: 3x3 pasaulio čempionate įveikti ir belgai, ir Puerto Rikas
Antradienį Austrijos sostinėje Vienoje pergalingai Lietuvos rinktinė pradėjo 3x3 pasaulio čempionatą. Pirmoje kovoje lietuviai 22:18 pranoko Belgijos krepšininkus, o po geros valandos 21:15
LSKL merginų finale kaunietės pranoko vilnietes
LSKL merginų finale kaunietės pranoko vilnietes
Lietuvos sporto universiteto (LSU) merginos tapo Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) merginų taurės nugalėtojomis. Kornelijos Balčiūnaitės auklėtinės lemiamose rungtynėse 12 taškų
 VDU krepšininkai – 18-tą kartą LSKL čempionai
VDU krepšininkai – 18-tą kartą LSKL čempionai
Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkų triumfu finišavo 2022-2023 metų Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionatas. Arūno Juknevičiaus auklėtiniai didžiajame
LSKL finalo trileryje Klaipėdoje – fantastiškas pergalingas VDU tolimas šūvis
LSKL finalo trileryje Klaipėdoje – fantastiškas pergalingas VDU tolimas šūvis
Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) pirmosios didžiojo finalo serijos rungtynės Klaipėdoje priminė tikrą trilerį – daugkartiniai lygos čempionai Vytauto Didžiojo universiteto
LSKL pusfinaliai: VDU itin rezultatyviame mače nukovė Butauto auklėtinius, KU vos išnešė sveiką kailį
LSKL pusfinaliai: VDU itin rezultatyviame mače nukovė Butauto auklėtinius, KU vos išnešė sveiką kailį
Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) finalo link tvirtą žingsnį žengė daugkartiniai lygos ir Europos studentų čempionai Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai.Kaune
Žinomos LSKL pusfinalio poros: viena dalyvė pasiekė triumfą netikėtu rezultatu
Žinomos LSKL pusfinalio poros: viena dalyvė pasiekė triumfą netikėtu rezultatu
Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionate paaiškėjo pusfinalio poros: daugkartiniai lygos čempionai Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai susitiks su kita
Išsklaidyti LSKL trivaldystę prireikė papildomų skaičiavimų
Išsklaidyti LSKL trivaldystę prireikė papildomų skaičiavimų
Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionate sužaistos dar dvejos rungtynės, po kurių paaiškėjo A grupės reguliaraus čempionato nugalėtojas. Susiklostė įtempta situacija,
LSKL: dvejus metus svajota pergalė ir šeimininkų dominavimas
LSKL: dvejus metus svajota pergalė ir šeimininkų dominavimas
Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionate šį pirmadienį pergales iškovojo visos namuose rungtyniavusios komandos – Klaipėdos universitetas (KU), Lietuvos sporto
LSKL čempionai Klaipėdoje iššvaistė didžiulę persvsarą ir nusileido 7 KU žaidėjams
LSKL čempionai Klaipėdoje iššvaistė didžiulę persvsarą ir nusileido 7 KU žaidėjams
Daugkartiniai Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionai Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai praranda savo veidą: Klaipėdoje išbarstė net 17 taškų
Vaitkus: kiekviena komanda prieš dvikovą su "Žalgiriu" žiūri, ar jie atvyksta po Eurolygos savaitės
Vaitkus: kiekviena komanda prieš dvikovą su "Žalgiriu" žiūri, ar jie atvyksta po Eurolygos savaitės
Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ naujokas Ignas Vaitkus pirmą kartą karjeroje tapo kapitonu. 29-erių šiaulietis anksčiau LKL yra žaidęs „Mažeikiuose“, Kėdainių „Nevėžyje-Optibet“,
LSKL: kirtis čempionams, MRU pabudinęs šaltas dušas ir permainingos kovos
LSKL: kirtis čempionams, MRU pabudinęs šaltas dušas ir permainingos kovos
Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) ketvirtajame ture buvo visko: ir lyderių suklupimų, ir karčių pamokų, ir kilimo iš duobės, ir triumfo akimirkų.MRU pamokė Vilniaus universitetąVieni
 Rimantas Cibauskas ir toliau vadovaus LSKL: prezidentu perrinktas vienbalsiai
Rimantas Cibauskas ir toliau vadovaus LSKL: prezidentu perrinktas vienbalsiai
Lietuvos studentų krepšinio lygai (LSKL) dar mažiausiai dvejus metus vadovaus klaipėdietis Rimantas Cibauskas. 59-erių krepšinio specialistas ketvirtadienį Klaipėdoje vykusioje LSKL
LSKL sezono starte – čempionų laimėtas trileris bei dviejų rinktinės strategų treniruojamos ekipos pralaimėjimas VU
LSKL sezono starte – čempionų laimėtas trileris bei dviejų rinktinės strategų treniruojamos ekipos pralaimėjimas VU
25-asis Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) sezonas startavo reto grožio trileriu Kaune. Centrinėse turo rungtynėse daugkartiniai lygos čempionai Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai
Mažeikių klubas trenerį atleido jau po ketverių rungtynių
Mažeikių klubas trenerį atleido jau po ketverių rungtynių
Mažeikių „M Basket“ ekipa atsisveikino su vyr. treneriu Osvaldu Kurausku. Klubas oficialiai paskelbė, jog išsiskyrimas po ketverių rungtynių įvyko abipusiu susitarimu.Mažeikiškiai
"Pieno žvaigždes" papildė "Juventus" palikęs Vaitkus bei ukrainietis puolėjas
"Pieno žvaigždes" papildė "Juventus" palikęs Vaitkus bei ukrainietis puolėjas
Komplektaciją pradėjusios Pasvalio „Pieno žvaigždės“ stiprina puolėjų grandį.Artėjančiame sezone Pasvalyje rungtyniaus Ignas Vaitkus bei Artiomas Kovalovas. Su I. Vaitkumi sutartis
Lietuvos rinktinė iškovojo pasaulio 3x3 čempionato sidabrą (moterys suklupo mažajame finale)
Lietuvos rinktinė iškovojo pasaulio 3x3 čempionato sidabrą (moterys suklupo mažajame finale)
Antverpene, Belgijoje, finišavusiame pasaulio trijulių krepšinio čempionate Lietuvos vyrų rinktinė iškovojo sidabrą.Mūsiškiai pusfinalyje susigrūmė su prancūzais ir
Lietuvos trijulių rinktinė žengė į pasaulio čempionato finalą
Lietuvos trijulių rinktinė žengė į pasaulio čempionato finalą
Antverpene, Belgijoje, besibaigiančiame pasaulio trijulių krepšinio čempionate Lietuvos moterų rinktinė kelio į didįjį finalą neprasiskynė.Lietuvės pusfinalyje 14:16 nusileido Kanados

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime