Naujienos kraunasi...

LSU - viena koja pusfinalyje, čempionai gavo antausį nuo KK studentų (komentarai)

LSU - viena koja pusfinalyje, čempionai gavo antausį nuo KK studentų (komentarai)
Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionate sužaistos pirmosios ketvirtfinalio rungtynės: praėjusio sezono vicečempionai Lietuvos sporto universiteto (LSU) krepšininkai namuose be didesnės įtampos 18 taškų skirtumu – 95:77 (25:13, 29:23, 29:25, 12:16) nugalėjo LCC tarptautinio universiteto studentus, o čempionų titulą ginantys Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai gavo antausį – 94:88 (31:21, 16:27, 18:21, 29:19) nuo namuose rungtyniavusių Kauno kolegijos (KK) studentų.

Atsakomosios ketvirtfinalio rungtynės vyks po savaitės (vasario 27 dieną) LCC ir VDU komandų aikštėse. Po jų ir paaiškės, kurios ekipos iškovos kelialapį į pusfinalį (ketvirtfinalio nugalėtoją lems geresnis dviejų rungtynių rezultatas, susumavus įmestų, praleistų taškų skirtumą).

Pusfinalyje šių komandų jau laukia 2016-2017 metų LSKL reguliariojo čempionato lyderiai – Klaipėdos universitetas (KU, 14 pergalių, 2 pralaimėjimai, 1 vieta) ir Kauno technologijos universitetas (KTU, 13 pergalių, 3 pralaimėjimai, 2 vieta).

KU pusfinalyje susitiks su VDU ir KK poros nugalėtoju, o KTU – su LCC ir LSU poros nugalėtoju.

Pusfinalis planuojamas 2017 m. balandžio 24 d. reguliariojo čempionato lyderių (KU ir KTU) arenose. Pusfinalio, mažojo bei didžiojo finalo nugalėtojai paaiškės iš vienų rungtynių. Kovos dėl medalių planuojamos  2017 m. gegužės 1 d.

LSU parodė tikrąją jėgą

Reguliariajame čempionate buksavę ir tik šešti likę LSU krepšininkai (7 pergalės, 9 pralaimėjimai) ketvirtfinalyje parodė tikrąją savo jėgą – rezultatu 95:77 (25:13, 29:23, 29:25, 12:16) nukovė svečius iš Klaipėdos LCC tarptautinį universitetą (reguliariajame čempionate su 10 pergalių ir 6 pralaimėjimais liko treti).

Šįkart Edas Nickus jau subūrė bene pajėgiausius savo ekipos žaidėjus ir jau dominavo aikštėje nuo rungtynių pradžios – greitai trūktelėjo į priekį – 20:9, o iki didžiosios pertraukos skirtumas išaugo iki 18 taškų – 54:36.

Vienu metu komandas skyrė ir 25 taškai – 70:45.

LSU komandą į pergalę vedė Simas Raupys, pelnęs 31 tašką (14/17 dvit., 3/4 baudos, 8 atk. kam., 3 rez. perd. 30 naud. balų), Šarūnas Beniušis pridėjo 24 taškus (8 atk. kam.), Taurantas Tamošiūnas – 15, Tomas Miškinis – 9, Kristupas Žemaitis – 8 tšk. (4/7 dvit., 13 atk. kam., 17 rez. perd., 35 naud. balai).

Iš klaipėdiečių išsiskyrė Mantas Kudys, pelnęs 17 taškų (6 rez. perd.), Arvydas Kačinas – 13 (9 atk. kam.), Mantas Montvila – 12, Justas Grikštas (11 atk. kam.) ir Vincentas Aleksandravičius – po 11 tšk.

LSU laimėjo kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių – 44:35. LSU vienas iš pagrindinių pergalės aspektų buvo taiklūs dvitaškiai metimai – E. Nickaus auklėtiniai dvitaškius metė net 71 proc. taiklumu (34/48), kai tuo tarpu pajūrio atstovai dvitaškius metė 47 proc. taiklumu (25/53).

„LSU savo aikštėje visada taikliai atakuoja krepšį. Tą žinojome, bet nepavyko jų sustabdyti. Gal kažkiek ir rizikavome, tačiau rizika ne visada pasiteisino. Rungtyniavome banguotai – skirtumas buvo ir 25 taškai, buvome priartėję iki 12 taškų. Nenuleidome rankų, kovojome, tačiau šįkart varžovai buvo pajėgesnį. Juk jie subūrė kone geriausius NKL žaidėjus, o mūsų ekipą sudaro RKL žaidėjai. Visgi, namie sieksime revanšo. Baltos vėliavos tikrai nekeliame“, – po rungtynių kalbėjo LCC treneris Marius Tamolis.

LSU treneris Edas Nickus po pergalės išties buvo laimingas.

„Džiaugiuosi savo vaikinų atsidavimu ir nusiteikimu šioms rungtynėms. Žaidėme išties labai gerai. LCC yra pajėgi ekipa, tad su ja reikia kautis kovingai nusiteikus nuo pirmų iki paskutinių dvikovos minučių. Tą ir darėme. Kryptingai dirbame, tad yra ir rezultatas. Visgi atsipalaiduoti tikrai nežadame – 18 taškų šiuolaikiniame krepšinyje nėra labai daug. Klaipėdoje privalome atlikti darbą iki galo ir tęsti kovas dėl LSKL medalių. Negalime nuleisti kartelės“, – pabrėžė LSU treneris.

Čempionai nusileido KK ekipai

Kur kas atkaklesnė ir daug daugiau intrigų kelianti buvo kita ketvirtfinalio kova tarp KK ir daugkartinių LSKL čempionų VDU krepšininkų. Šįkart po permainingos kovos rezultatu 94:88 (31:21, 16:27, 18:21, 29:19) nugalėjo ir džiaugsmo emocijas liejo namuose rungtyniavę KK atstovai.

Taigi, VDU ekipai, norint patekti į pusfinalį, po savaitės atsakomosiose rungtynėse reikės pergalės bent 7 taškų skirtumu. Nuo to intriga tik dar labiau išauga.

Nors KK atstovai (5 vieta, 8 pergalės, 8 pralaimėjimai) reguliariajame čempionate abu kartus nusileido VDU ekipai (4 vieta, 10 pergalių 6 pralaimėjimai), tačiau galiausiai ketvirtfinalyje pralaužė ledus.

Savo aikštėje rungtyniavę KK krepšininkai dvikovą pradėjo galingai ir greitai trūktelėjo į priekį – 17:8, 29:19.

Visgi iki didžiosios pertraukos VDU sugebėjo pavyti varžovus ir minimalia persvara išsiveržti į priekį – 48:47.

Negana to, trečiajame kėlinyje VDU kuriam laikui perėmė iniciatyvą į savo rankas ir pirmavo 6-9 taškų skirtumu – 60:53, 66:57.

Lūžis įvyko ketvirtajame kėlinyje, kai KK sužaidė sėkmingą atkarpą – 16:3 ir persvėrė rezultatą savo naudai – 85:76. Po šio šalto dušo VDU dar bandė kapanotis, tačiau ištaisyti padėtį jau pritrūko jėgų ir laiko.

Šias rungtynes akylai stebėjo ir pergale džiaugėsi KK direktorius, buvęs Kauno „Žalgirio“ žaidėjas Mindaugas Misiūnas.

KK komandą į pergalę vedė Giedrius Stankevičius, pelnęs 27 taškus (7/12 dvit., 4/9 trit.) ir Antanas Bertašius, pridėjęs 26 taškus (10 atk, kam., 3 rez. perd.), Edgaras Rupeika surinko 17 taškų (6 atk. kam., 6 rez. perd.), Martynas Valters – 10 tšk.

VDU gretose išsiskyrė Martynas Echodas, pelnęs 19 taškų, Laurynas Birutis surinko 16 taškų, Dominykas Domarkas ir Rokas Stankevičius – po 12, Gytis Masiulis – 11 (3/6 trit., 7 atk. kam.), Paulius Danisevičius – 10 tšk.

Šįkart VDU vertėsi be žalgiriečių – Edgaro Ulanovo, Luko Lekavičiaus ir Pauliaus Valinsko. Neatmetama galimybė, kad lemiamose ketvirtfinalio rungtynėse jie jau aikštėje pasirodys.

Abi komandos apylygiai kovojo po krepšiais dėl atšokusių kamuolių – 38:36, tačiau KK rečiau klydo – 14 ir 19 klaidų.

„Mūsų kolegijai tai – istorinė pergalė. Didžiulė šventė tiek mums, tiek visai Kauno kolegijos bendruomenei. Dar kartą įrodėme, kad aikštėje žaidžia ne protokolai, ne pavardės, o žmonės. Visi supranta, kad VDU sudėtis yra gerokai pajėgesnė, jie – šios dvikovos favoritai, tačiau mes kovojome iš širdies, tiesiog atidavė visas jėgas ir štai džiugus rezultatas. Didžiuojuosi savo komandos žaidėjais. Tai tarsi kovingumo pavyzdys“, – iškart po rungtynių džiaugėsi KK kolegijos treneris Rolandas Rakutis.

Jis pažadėjo, kad iš paskutiniųjų kovos ir atsakomosiose ketvirtfinalio rungtynėse VDU aikštėje.

„Pažadu, kad nenuleisime rankų, jei kausis ir žalgiriečiai. Turime didžiulį būrį savo sirgalių. Šiandien rungtynėse tribūnos tiesiog lūžo nuo sirgalių minios. Jie mus įkvepia. Negali nesistengti, kai toks nuostabus palaikymas. Atiduosime savo širdis ir atsakomosiose rungtynėse“, – teigė R. Rakutis.

Kitokios nuotaikos tvyrojo VDU komandos stovykloje.

„Visada liūdna, kai pralaimi, tačiau dar bus atsakomosios rungtynės, bandysime revanšuotis. Dar niekas nėra prarasta. Suprantame, kad esame šios poros favoritai, tad galbūt ir tai žaidėjus kausto. Taip jau būna, kai vieną komandą slegia atsakomybė, o kiti gali žaisti laisvai, atsipalaidavę, visko pasitaiko. Bandysime šiuos dalykus susitvarkyti. Tikrai nesinorėtų taip anksti baigti LSKL čempionato. Sieksime kovoti ir ginti čempionų titulą“, – sakė VDU treneris Arūnas Juknevičius.

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
Žinomos LSKL pusfinalio poros: čempionams svilo padai ir per paskutinį kėlinį sukratė 45 taškus
Žinomos LSKL pusfinalio poros: čempionams svilo padai ir per paskutinį kėlinį sukratė 45 taškus
Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionate sužaistos atsakomosios ketvirtfinalio dvikovos ir paaiškėjo visos pusfinalio dalyvės. Užtikrinčiausiai kelialapį į pusfinalį
LSKL: Sirvydžio pagalbos laukiantis Butautas bei dviejų pratęsimų trileris
LSKL: Sirvydžio pagalbos laukiantis Butautas bei dviejų pratęsimų trileris
Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionato savaitės ture šįkart net trys komandos perkopė 100 taškų ribą, o įvykių buvo įvairių: ir krepšinio spektaklio
LSKL: kauniečių pergalės bei Vilniuje paskutinę sekundę išplėštas pratęsimas
LSKL: kauniečių pergalės bei Vilniuje paskutinę sekundę išplėštas pratęsimas
Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionate sužaistos dar dvejos rungtynės: daugkartiniai lygos čempionai Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai išvykoje rezultatu
20 titulų su VDU iškovojęs strategas: dabartinis "Žalgiris" įveiktų auksinį 80-ųjų
20 titulų su VDU iškovojęs strategas: dabartinis "Žalgiris" įveiktų auksinį 80-ųjų
Jūsų dėmesiui – naujausia Lietuvos krepšinio federacijos laida „Energija pergalėms“, kurią pristato kompanija „Elektrum“.Laidoje svečiuojasi ilgametis Vytauto
LSKL čempionams ir vicečempionais svilo padai: išsikapstyta paskutinėmis sekundėmis
LSKL čempionams ir vicečempionais svilo padai: išsikapstyta paskutinėmis sekundėmis
Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionate šįkart pergales šventė visi trys praėjusio sezono medalininkai: čempionai Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai
VDU suplukę bėgo į dušą, vicečempionams – antausis Klaipėdoje ir pirmoji Vilnius TECH pergalė
VDU suplukę bėgo į dušą, vicečempionams – antausis Klaipėdoje ir pirmoji Vilnius TECH pergalė
Daugkartiniams Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionams dvikova namuose prieš Kauno kolegijos (KK) studentus susiklostė ne taip, kaip jie planavo – teko dėl pergalės
LSKL merginų finale kaunietės pranoko vilnietes
LSKL merginų finale kaunietės pranoko vilnietes
Lietuvos sporto universiteto (LSU) merginos tapo Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) merginų taurės nugalėtojomis. Kornelijos Balčiūnaitės auklėtinės lemiamose rungtynėse 12 taškų
 VDU krepšininkai – 18-tą kartą LSKL čempionai
VDU krepšininkai – 18-tą kartą LSKL čempionai
Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkų triumfu finišavo 2022-2023 metų Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionatas. Arūno Juknevičiaus auklėtiniai didžiajame
LSKL finalo trileryje Klaipėdoje – fantastiškas pergalingas VDU tolimas šūvis
LSKL finalo trileryje Klaipėdoje – fantastiškas pergalingas VDU tolimas šūvis
Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) pirmosios didžiojo finalo serijos rungtynės Klaipėdoje priminė tikrą trilerį – daugkartiniai lygos čempionai Vytauto Didžiojo universiteto
LSKL pusfinaliai: VDU itin rezultatyviame mače nukovė Butauto auklėtinius, KU vos išnešė sveiką kailį
LSKL pusfinaliai: VDU itin rezultatyviame mače nukovė Butauto auklėtinius, KU vos išnešė sveiką kailį
Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) finalo link tvirtą žingsnį žengė daugkartiniai lygos ir Europos studentų čempionai Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai.Kaune
Žinomos LSKL pusfinalio poros: viena dalyvė pasiekė triumfą netikėtu rezultatu
Žinomos LSKL pusfinalio poros: viena dalyvė pasiekė triumfą netikėtu rezultatu
Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionate paaiškėjo pusfinalio poros: daugkartiniai lygos čempionai Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai susitiks su kita
"Atleto" gretose – RKL siautėjęs gynėjas; RKL: dramatiška VDU pergalė bei pasibaigusios LCC bėdos
"Atleto" gretose – RKL siautėjęs gynėjas; RKL: dramatiška VDU pergalė bei pasibaigusios LCC bėdos
Neseniai su Karoliu Babkausku atsisveikinęs Kauno r. „Atletas“ rado naują gynėją. Klubas oficialiai skelbia, kad prie komandos jungiasi Rokas Grėbliūnas.190 cm ūgio krepšininkas
RKL apžvalga: "Biržų" dominavimas ir pratęsimas Kuršėnuose
RKL apžvalga: "Biržų" dominavimas ir pratęsimas Kuršėnuose
Gruodžio 17 dieną Nostra.lt-RKL A divizione sužaistos penkerios varžybos. Kuršėnuose A diviziono galiūnui „Omega-Taurui“ teko gerokai paplušėti kovoje su vietiniais „Grafų
Išsklaidyti LSKL trivaldystę prireikė papildomų skaičiavimų
Išsklaidyti LSKL trivaldystę prireikė papildomų skaičiavimų
Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionate sužaistos dar dvejos rungtynės, po kurių paaiškėjo A grupės reguliaraus čempionato nugalėtojas. Susiklostė įtempta situacija,
LSKL: dvejus metus svajota pergalė ir šeimininkų dominavimas
LSKL: dvejus metus svajota pergalė ir šeimininkų dominavimas
Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionate šį pirmadienį pergales iškovojo visos namuose rungtyniavusios komandos – Klaipėdos universitetas (KU), Lietuvos sporto
LSKL čempionai Klaipėdoje iššvaistė didžiulę persvsarą ir nusileido 7 KU žaidėjams
LSKL čempionai Klaipėdoje iššvaistė didžiulę persvsarą ir nusileido 7 KU žaidėjams
Daugkartiniai Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionai Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai praranda savo veidą: Klaipėdoje išbarstė net 17 taškų
LSKL: kirtis čempionams, MRU pabudinęs šaltas dušas ir permainingos kovos
LSKL: kirtis čempionams, MRU pabudinęs šaltas dušas ir permainingos kovos
Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) ketvirtajame ture buvo visko: ir lyderių suklupimų, ir karčių pamokų, ir kilimo iš duobės, ir triumfo akimirkų.MRU pamokė Vilniaus universitetąVieni
 Rimantas Cibauskas ir toliau vadovaus LSKL: prezidentu perrinktas vienbalsiai
Rimantas Cibauskas ir toliau vadovaus LSKL: prezidentu perrinktas vienbalsiai
Lietuvos studentų krepšinio lygai (LSKL) dar mažiausiai dvejus metus vadovaus klaipėdietis Rimantas Cibauskas. 59-erių krepšinio specialistas ketvirtadienį Klaipėdoje vykusioje LSKL
LSKL sezono starte – čempionų laimėtas trileris bei dviejų rinktinės strategų treniruojamos ekipos pralaimėjimas VU
LSKL sezono starte – čempionų laimėtas trileris bei dviejų rinktinės strategų treniruojamos ekipos pralaimėjimas VU
25-asis Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) sezonas startavo reto grožio trileriu Kaune. Centrinėse turo rungtynėse daugkartiniai lygos čempionai Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai
Europos universitetų žaidynėse – lietuviškas trijulių finalas ir auksas VDU krepšininkams
Europos universitetų žaidynėse – lietuviškas trijulių finalas ir auksas VDU krepšininkams
Lenkijos mieste Lodzėje vykstančiose V-se Europos universitetų žaidynėse į trijulių krepšinio finalą susirinkę žiūrovai pamatė lietuvišką finalą. Finale susitiko be pralaimėjimų
3×3 lygos etape Palangoje – pratęsimo pareikalavęs VDU triumfas
3×3 lygos etape Palangoje – pratęsimo pareikalavęs VDU triumfas
Sekmadienį Palangoje baigėsi Lietuvos 3×3 krepšinio lygos antrojo turo pirmasis etapas.Jame šįkart triumfavo VDU vyrukai, finale po pratęsimo 20:18 susitvarkę su „GP-Ramibele“
Sabonis tapo garbės daktaru
Sabonis tapo garbės daktaru (1)
Lietuvos sporto universiteto (LSU) senatas nutarė garbės daktaro vardą suteikti dviem visuomenėje žinomiems žmonėms – žymiam krepšininkui, buvusiam ilgamečiam Lietuvos krepšinio
Studentas Valančiūnas pasidalijo NBA sezono pamokomis bei vasaros planais
Studentas Valančiūnas pasidalijo NBA sezono pamokomis bei vasaros planais
Nors Jono Valančiūno atstovaujamą „Pelicans“ ekipą sezono pradžioje lydėjo pralaimėjimų giltinė, Naujojo Orleano klubas spėjo įšokti ne tik į įkrintamųjų, bet ir į atkrintamųjų
Pirmąjį Lietuvos 3x3 lygos etapą laimėjo LKL krepšininkų vedama VDU komanda
Pirmąjį Lietuvos 3x3 lygos etapą laimėjo LKL krepšininkų vedama VDU komanda
Sekmadienį VDU Botanikos sode Kaune praūžė pirmasis Lietuvos 3x3 lygos etapas, kuriame triumfavo Lietuvos krepšinio lygos (LKL) krepšininkų traukiama VDU komanda.Nugalėtojų ekipą
"Žalgirio" jaunimui pristatyta išskirtinė VDU Sporto studijų programa (Motiejūno komentaras)
"Žalgirio" jaunimui pristatyta išskirtinė VDU Sporto studijų programa (Motiejūno komentaras)
Kauno „Žalgirio“ komandos jaunimui „Žalgirio“ arenoje Vytauto Didžiojo universiteto Švietimo akademijos (VDU ŠA) docentė dr. Aušra Lisinskienė pristatė
LSKL bronza – Butauto auklėtinius nukovusiems KTU krepšininkams
LSKL bronza – Butauto auklėtinius nukovusiems KTU krepšininkams
Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) mažasis finalas pasižymėjo įnirtinga ir gražia kova, o pergalę 5 taškų skirtumu – 64:59 (14:20, 17:8, 16:11, 17:20) iš Lietuvos
"Žalgirio" dublerių atstovas atvedė VDU į finalą, KU į jį pateko be neptūniečių pagalbos
"Žalgirio" dublerių atstovas atvedė VDU į finalą, KU į jį pateko be neptūniečių pagalbos
Į Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) didįjį finalą prasibrovė 16-ąkart  lygos čempionai Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai ir daugkartiniai lygos prizininkai
Paulauskas: didžiausia šiuolaikinio gyvenimo bėda yra tingėjimo ekonomika (interviu)
Paulauskas: didžiausia šiuolaikinio gyvenimo bėda yra tingėjimo ekonomika (interviu)
Vienas žymiausių Lietuvos krepšinio specialistų, Vytauto Didžiojo universiteto Švietimo akademijos profesorius ir dėstytojas Rūtenis Paulauskas neabejotinai yra įkvepiantis pavyzdys

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime