Naujienos kraunasi...

MKL "Olimpinės taurės" finalai: kas bus pirmieji čempionai? (prognozė, komentarai)

MKL "Olimpinės taurės" finalai: kas bus pirmieji čempionai? (prognozė, komentarai)
Kristupas Žemaitis ir Martynas Varnas, MKL nuotr.
Artėja laikas, kai keturios „Manijos Moksleivių krepšinio lygos“ komandos pirmą kartą kausis dėl „Olimpinės taurės“ apdovanojimų. „Olimpine taure“ vadinamas aštuoniolikos-devyniolikos metų vaikinų Jaunimo čempionatas (gim. 1996 m.), kuriame varžosi krepšininkai, kurie jau anksčiau būtų baigę krepšinio mokyklas.

„Olimpinės taurės“ globėjas yra olimpinis čempionas Šarūnas Marčiulionis, čempionatą globoja Lietuvos tautinis olimpinis komitetas ir „Olifėja“, idėją palaiko Lietuvos krepšinio lyga.

Jau penktadienį (balandžio 10 dieną) keturios geriausio „Olimpinės taurės“ komandos pradės pusfinalių kovas, o šeštadienį 18 valandą įvyks ir didysis finalas. Jį tiesiogiai transliuos Moksleivių krepšinio lygos draugas „SportoTV.lt“.

Pusfinalis: Kauno krepšinio mokykla „Perkūnas-Vytrita“ – Kauno krepšinio mokykla „Aisčiai“

Reguliaraus sezono nugalėtojai „Perkūno“ krepšininkai pusfinalyje sulaukė „Aisčių“, kurie užėmė penktąją poziciją. Reguliariame sezone „perkūniečiai“ tarpusavio dvikovose šventė dvi pergales iš tiek pat galimų, tačiau tąsyk „Aisčių“ ekipoje nežaidė vienas geriausių jaunosios kartos atstovų Martynas Varnas, kuris priklauso ir Kauno „Žalgirio“ komandai bei sulaukia didelio Europos klubų dėmesio.

„Komanda tikrai pasiruošusi finalams, nors man pačiam neteko daug treniruotis. Tikslus visada keliame pačius aukščiausius, tai paskutiniai metais tiems vaikinams ir norime baigti aukščiausia gaida. Mes nesame favoritai, tačiau tikiu, kad galime laimėti“, - prieš finalines kovas sakė M.Varnas.

Su M.Varno atėjimu „Aisčiai“ ketvirtfinalyje ganėtinai lengvai eliminavo Vilniaus Šarūno Marčiulionio krepšinio akademijos komandą, o „Perkūno“ krepšininkai turėjo žaisti trejas rungtynes, kol įveikė Akmenės sporto centro auklėtinius.

„Perkūno“ komanda po reguliaraus sezono buvo pirmoje vietoje. Tai smarkiai atsinaujinusi ekipa, kuri demonstruoja gerą žaidimą, - teigia „Aisčių“ auklėtinis M.Varnas. - Mūsų stiprioji pusė – kova iki paskutinės sekundės. Mes nežiūrėsime į švieslentę, kausimės iki galo, motyvacijos mums netrūksta“.

Ryčio Anskaičio treniruojamoje „Perkūno“ komandoje pirmuoju smuiku griežia Tadas Žūtautas, kuris pelno po 17 taškų ir atkovoja po 8 kamuolius. Evaldas Džiaugys pelno po 15 taškų ir taip pat sugriebia po 8 kamuolius, o Martynas Zigmantavičius renka po 11 taškų.

Raimondo Zakrio vadovaujamoje „Aisčių“ ekipoje M.Varnas pelno po 27 taškus ir atlieka po 4 rezultatyvius perdavimus, Jurgis Čėsna pelno po 20 taškų, o Lukas Tumpa prideda po 14 taškų ir atkovoja po 8 kamuolius.

„Olimpinė taurė“ labai gera proga tiems žaidėjams, kurie dar nespėjo įsitvirtinti aukštesniame lygyje, - sako M.Varnas, kuris šį sezoną rungtyniavo ir Nacionalinėje krepšinio lygoje. - Komandos ir lygis čia tikrai geras, todėl yra labai malonu čia žaisti. Pats sužaidžiau tik kelias rungtynes, tačiau jų užteko, kad atsiminčiau, kaip yra įdomu žaisti ir varžytis moksleivių lygoje.  Tikiuosi po finalinio ketverto įspūdžiai bus dar malonesni“.

Specialisto vertinimas: Manau, kad 70 procentų jog laimės „Aisčiai“, o 30 procentų jog laimės „Perkūnas“, - sakė Vilniaus Šarūno Marčiulionio krepšinio akademijos treneris Tomas Purlys. – „Aisčių“ didžiausia jėga bus prie jų prisijungęs M.Varnas, kuris puikiai žino jų žaidimo sistemą. „Perkūnas“ šį sezoną taip pat nustebino geru žaidimo, tačiau žinome, jog tai „namų“ komanda, ką parodė ir ketvirtfinalis“.

MKL.lt prognozė: laimės Kauno „Aisčiai“

Pusfinalis: Kauno Arvydo Sabonio krepšinio centras „Emsi“ – Palangos sporto centras „Lalila“

Kauniečiams šis sezonas klostosi labai permainingai. Reguliariajame sezone „saboniukai“ iškovojo tik 5 pergales ir turėjo kautis „Išlikimo etape“ su II diviziono komandomis. Tačiau tada įjungė aukštesnę pavarą, iškovojo pergalę „Išlikimo etape“, o ketvirtfinalyje eliminavo vieną stipriausių „Olimpinės taurės“ komandų – Vilniaus krepšinio mokyklą.

„Sieksime tik aukščiausių tikslų, - pabrėžė „saboniukas“ Kristupas Žemaitis. - Sezonas buvo permainingas, reguliarus sezonas ir 7 vieta, peržaidimai, ketvirtfinalis su vilniečiais, kur visi mus nurašė. Tačiau prognozes paneigėme ir kausimės dėl pirmos vietos. Mūsų stiprioji pusė yra Martynas Sajus, stengsimės jį išnaudoti aikštėje, jokia komanda neturi tokio aukšto ir stipraus žaidėjo po krepšiu. Mėgstame greitą puolimą ir žaidžiame komandinį krepšinį“.

Palangiškiai viso sezono metu demonstravo gana solidų žaidimą, iškovojo 9 pergales bei užėmė trečią turnyro lentelės vietą. Ketvirtfinalyje pajūrio krepšininkai po trijų mačų kovos įveikė Šiaulių krepšinio akademiją „Saulė“ ir atsidūrė tarp keturių geriausių.

Šį sezoną tarpusavyje kauniečiai ir palangiškiai žaidė dvejas rungtynes ir abu sykius pergales šventė Palangos SC. Namuose palangiškiai iškovojo pergalę 4 taškų skirtumu, o svečiuose triumfavo 10 taškų.

Regimanto Juškos treniruojamoje Palangos SC komandoje išsiskiria Rokas Mažionis, kuris pelno po 17 taškų ir atkovoja po 9 kamuolius. Po 16 taškų prideda Ernestas Bružas, o po 15 Mantas Aukselis.

„Palangos sporto centre išsiskiria „mažiukai“, kurie puikiai pataiko iš toli, sėkmingai žaidžia vienas prieš vieną, - teigia Sabonio KC žaidėjas K.Žemaitis. - Jie kaunasi iki paskutinių sekundžių. Palangiškiam pralaimėjome Moksleivių lygos finalą 2013 metais, todėl labai laukiame šio pusfinalio“.

Daliaus Lubio vadovaujamoje „saboniukų“ ekipoje Martynas Sajus pelno po 14 taškų ir atkovoja po 13 kamuolių. Justas Vazalis renka taip pat po 14 taškų, Mintautas Bulanovas po 13, o Kristupas Žemaitis pelno po 10 taškų ir atkovoja po 5 kamuolius. 

„Koks mūsų pasiruošimas, tai paaiškės finalo ketverto metu, - teigia „saboniukas“ K.Žemaitis. - Neturėjome daug treniruočių kartu, aš ir M.Sajus sportavome su „Žalgirio“ dubleriais, 1997 metais gimę žaidėjai buvo išvykę į turnyrą Olandijoje, todėl bendrų pratybų nebuvo daug. Tačiau jau kartu sportuojame, turime daug noro ir motyvacijos, tai ir bus svarbiausia“.

Specialisto vertinimas: „70 procentų jog laimės Sabonio KC, o 30 procentų jog laimės Palangos SC, - teigia buvęs krepšininkas T.Purlys. – Kai prie kauniečių prisijungė M.Sajus ir K.Žemaitis jie tapo daug geresne komanda. Matosi šių žaidėjų per sezoną pasiekta pažanga. Kauniečiai susižaidę, daug metų puikiai pažįsta vienas kitą, jie praėjusių metų čempionai. Palanga turi savo specifinį žaidimo stilių, kuris grindžiamas individualiu žaidimu ir kamuolio atmetimu. Tačiau jie taip pat daugiau „namų komanda“, neturi didelių žmonių“.

MKL.lt prognozė: laimės Sabonio KC

Finalo ketverto tvarkaraštis
(Sabonio krepšinio centras, Pašilės g. 41, Kaunas)

2014-04-10 17:00 val. Kauno KM „Perkūnas-Vytrita“ – Kauno KM „Aisčiai“
2014-04-10 19:00 val. Sabonio KC „Emsi“ – Palangos sporto centras „Lalila“

2014-04-11 16:00 val. rungtynės dėl 3 vietos
2014-04-11 18:00 val. rungtynės dėl 1 vietos (tiesioginė SportoTV.lt transliacija)

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
Europos čempiono Žukausko sūnus – apie tėtį, debiutą LKL prieš "Žalgirį" bei siekį laimėti MKL
Europos čempiono Žukausko sūnus – apie tėtį, debiutą LKL prieš "Žalgirį" bei siekį laimėti MKL
Moksleivių krepšinio lyga („LIDL–MKL“) savo tinklalaidėje „MKL Inside“ vėl kviečia pažvelgti į būsimąsias Lietuvos krepšinio žvaigždes.Šįkart
MKL panaikinti ribojimai dėl užtvarų bei dvigubos gynybos elementų
MKL panaikinti ribojimai dėl užtvarų bei dvigubos gynybos elementų
Lietuvos moksleivių krepšinio lyga naująjį sezoną pasitinka su svarbiais pakeitimas taisyklėse, kurios 2016 metais buvo įvestos jauniausių dalyvių čempionatuose. Berniukų U12 „Pirmojo
MKL sezonas uždarytas iškilmingoje šventėje (apdovanojimų sąrašas)
MKL sezonas uždarytas iškilmingoje šventėje (apdovanojimų sąrašas)
Baigėsi Lietuvos Moksleivių krepšinio lygos (MKL) 2021-2022 metų sezonas. Birželio 16 dieną, VDU Didžiojoje auloje vykusioje moksleivių krepšinio lygos sezono uždarymo šventėje
Purlys: žiūrovams palinkėčiau suprasti, kad būna ne tik pergalės, bet ir pralaimėjimai
Purlys: žiūrovams palinkėčiau suprasti, kad būna ne tik pergalės, bet ir pralaimėjimai
Lietuvos krepšinio federacija (LKF) dar 2021 metų gruodžio mėnesį patvirtino Lietuvos jaunimo trenerius. Lietuvos U-16 jaunučių vaikinų rinktinės vyriausiuoju treneriu paskirtas Tomas Purlys,
Kaukėnas oficialiai stojo už atsinaujinusios MKL vairo
Kaukėnas oficialiai stojo už atsinaujinusios MKL vairo
Ketvirtadienio popietę „Krepšinio namuose“ įvyko atsinaujinusios Moksleivių krepšinio lygos (MKL) spaudos konferencija, kur oficialiai buvo pristatytas naujasis lygos prezidentas Rimantas
"Nevėžis" sudarė sutartį su talentu iš Sakartvelo – jauniausiu klubo istorijoje
"Nevėžis" sudarė sutartį su talentu iš Sakartvelo – jauniausiu klubo istorijoje
Kėdainių „Nevėžis-Optibet“ ilgam susiejo ateitį su 14-mečiu sakartveliečiu Avtandilu „Atuka“ Baktahdze. Su perspektyviu 204 cm ūgio jaunuoliu pasirašyta 7-erių metų
MKL varžybose nepadės ir "Galimybių pasai"
MKL varžybose nepadės ir "Galimybių pasai"
Artėjančiame LIDL – Lietuvos moksleivių krepšinio lygos (LIDL-MKL) sezone fanų skanduočių neišgirsime – praėjusią savaitę vykusiame MKL Mokyklų tarybos (MT) susirinkime
Optimistiškai dėl sezono nusiteikusi MKL pradeda registraciją
Optimistiškai dėl sezono nusiteikusi MKL pradeda registraciją
Artėjant naujiems mokslo metams, LIDL – Lietuvos moksleivių krepšinio lyga (MKL) pradeda pasiruošimą 2020-2021 m. krepšinio sezonui. Dėl pavasarį šalyje vyravusios
A.Čerškus: ko reikia, kad Lietuvos krepšinis vėl suklestėtų?
A.Čerškus: ko reikia, kad Lietuvos krepšinis vėl suklestėtų?
Pirmadienį oficialiai pranešta apie Eurolygos sezono pabaigą. Vienas pagrindinių argumentų – skirtinga padėtis Senojo žemyno valstybėse. Lietuvoje, skirtingai nei, pavyzdžiui, Rusijoje
Moksleivių lygos sezono likimas paaiškės po LKF Vykdomojo komiteto posėdžio
Moksleivių lygos sezono likimas paaiškės po LKF Vykdomojo komiteto posėdžio
Penktadienį, gegužės 15 dieną, vaizdo konferencijos būdu vyko Lietuvos krepšinio federacijos Meistriškumo komisijos posėdis, kuriame vėl buvo sprendžiamas Lietuvos moksleivių krepšinio
Prieš vasarą startuosiantį FIBA eSporto rinktinių čempionatą – parodomasis NBA 2K20 turnyras
Prieš vasarą startuosiantį FIBA eSporto rinktinių čempionatą – parodomasis NBA 2K20 turnyras
LIDL – Lietuvos moksleivių krepšinio lyga tęsia virtualaus krepšinio kovas ir plečia turnyro dalyvių gretas. Trečiajame – Super Star‘ų NBA 2K20 turnyre varžysis kviestiniai
LKF siūlo treniruotes su rinktinių treneriais ir viktoriną su žinomais krepšininkais (tvarkaraštis)
LKF siūlo treniruotes su rinktinių treneriais ir viktoriną su žinomais krepšininkais (tvarkaraštis)
Lietuvos krepšinio federacija, šalies rinktinių treneriai bei žaidėjai kviečia visus karantino metu elgtis atsakingai ir jungtis prie iniciatyvos #LikNamie.Kiekvieną darbo dieną, po
Pirmajame MKL esporto turnyre – Vilniaus krepšinio mokyklos auklėtinio triumfas
Pirmajame MKL esporto turnyre – Vilniaus krepšinio mokyklos auklėtinio triumfas
Kol dėl visuotinio karantino visas krepšinio batalijas aikštelėse tarp krepšinio mokyklų yra sustabdytos, LIDL – Lietuvos moksleivių krepšinio lyga pakvietė jaunuosius
Po LKF meistriškumo komisijos rekomendacijų MKL suspenduoja lygos kovas iki gegužės mėnesio vidurio
Po LKF meistriškumo komisijos rekomendacijų MKL suspenduoja lygos kovas iki gegužės mėnesio vidurio
Antradienį vaizdo konferencijos būdu vyko Lietuvos krepšinio federacijos Meistriškumo komisijos posėdis, kurio pagrindinė tema buvo Lietuvos moksleivių krepšinio lygos likusios
LIDL – MKL "Žvaigždžių diena" grįžta į Kėdainių areną
LIDL – MKL "Žvaigždžių diena" grįžta į Kėdainių areną
Kovo 1 dieną į Kėdainių areną rinksis geriausi LIDL – Moksleivių krepšinio lygos krepšininkės ir krepšininkai. Čia vyks tradicinė ir didžiausia sezono šventė
Kaune startavo dar vienas krepšinio projektas
Kaune startavo dar vienas krepšinio projektas
Savaitgalį Kaune startavo dar vienas Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) projektas skirtas mergaitėms – „Ateik, išmok, pranok!“. Jis skirtas U12 kategorijos mergaitėms,
MKL pasitinka 19-ąjį sezoną
MKL pasitinka 19-ąjį sezoną
Devynioliktuosius gyvavimo metus skaičiuojanti „LIDL – Lietuvos moksleivių krepšinio lyga“ (LIDL-MKL) pradeda dar vieną savo sezoną. Daugiau nei 6 tūkstančiai jaunųjų krepšininkų
LKF pradeda registraciją į naują projektą "Ateik, išmok, pranok!"
LKF pradeda registraciją į naują projektą "Ateik, išmok, pranok!"
Pirmadienį prasideda registracija į naują Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) projektą mergaitėms „Ateik, išmok, pranok!“. Į stovyklą kviečiamos visos MKL mergaičių
Vilniuje iškilmingai uždarytas LIDL-MKL 2018-2019 metų sezonas
Vilniuje iškilmingai uždarytas LIDL-MKL 2018-2019 metų sezonas
Vilniuje Lietuvos Respublikos Švietimo, mokslo ir sporto ministerijoje trečiadienį buvo iškilmingai nuleista 2018-2019 m. LIDL-MKL sezono uždanga.Renginys buvo pradėtas MKL sezono filmu,
Paskutinių minučių dramą išgyvenę žalgiriečiai - U14 čempionai
Paskutinių minučių dramą išgyvenę žalgiriečiai - U14 čempionai
Kaune pasibaigusio LIDL – MKL U14 berniukų finalo ketverto lemiama kova nepaliko abejingų, o 2018-2019 metų sezono nugalėtojais tapo šeimininkų KM Žalgirio I ekipa. Praėjusių metų
Fenomenas: dar vieną fantastinį pasirodymą surengusi J.Jocytė su Knašiaus KM iškovojo U14 auksą
Fenomenas: dar vieną fantastinį pasirodymą surengusi J.Jocytė su Knašiaus KM iškovojo U14 auksą
Kaune vykusiame LIDL – MKL U14 mergaičių čempionate šeimininkių KM Žalgirio I mergaitėms nepavyko iškovoti aukso medalių, kurių viltis pražudė dar vieną fenomenalų pasirodymą
Krepšinio visuomenės diskusija: ar mergaitės gali žaisti kartu su berniukais
Krepšinio visuomenės diskusija: ar mergaitės gali žaisti kartu su berniukais
Lietuvos krepšinio federacija (LKF) ir „LIDL Lietuvos moksleivių krepšinio lyga“ (MKL) jau ne vienerius metus stengiasi kuo daugiau dėmesio skirti mergaičių krepšiniui.
Finalas pateisino vardą: trilerį laimėję Knašiaus KM I krepšininkai tapo U16 čempionais
Finalas pateisino vardą: trilerį laimėję Knašiaus KM I krepšininkai tapo U16 čempionais
Klaipėdoje pasibaigė LIDL – MKL U16 finalo ketverto kovos, o paskutinė turnyro dvikova žiūrovams padovanojo fantastišką reginį.Didžiąją rungtynių dalį besivejančių vaidmenyje
Paskutinėmis minutėmis iniciatyvą perėmę Sostinės KM II - U13 čempionai
Paskutinėmis minutėmis iniciatyvą perėmę Sostinės KM II - U13 čempionai
Sostinėje lemiamos LIDL – MKL U13 berniukų čempionato kovos finišavo Vilniaus derbiu, kuris padovanojo įspūdingą reginį žiūrovams.Permainingose rungtynėse Sostinės KM II –
Įspūdingai žaidusių A.Marčiulionio ir Ą.Tubelio vedami vilniečiai triumfavo MKL finale
Įspūdingai žaidusių A.Marčiulionio ir Ą.Tubelio vedami vilniečiai triumfavo MKL finale
LIDL – MKL U17 vaikinų čempionato finale Vilniaus KM I – „Alpi Baltika“, vedama Augusto Marčiulionio ir Ąžuolo Tubelio, 69:60 (21:11, 23:19, 10:11, 15:19) susitvarkė su Klaipėdos
airBaltic taurė: kas laimės Kauno derbį? (komentarai)
airBaltic taurė: kas laimės Kauno derbį? (komentarai)
„Kovo beprotybė“ prasideda ne tik už Atlanto, bet ir LIDL – MKL krepšinio aikštelėse. Pirmasis finalo ketvertas įvyks jau artėjantį savaitgalį, kovo 9-10 dienomis
Jaunimo krepšinio fiesta atvyksta į Jonavą (balsavimas)
Jaunimo krepšinio fiesta atvyksta į Jonavą (balsavimas)
Didžiausia LIDL –  Lietuvos moksleivių krepšinio lygos (MKL) šventė – „Žvaigždių diena“, šiais metais vyks Jonavoje. Ant Jonavos arenos parketo išbėgs
Iškilmingai uždarytas MKL sezonas
Iškilmingai uždarytas MKL sezonas
Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerijoje buvo iškilmingai nuleista 2017-2018 metų „LIDL-MKL“ sezono uždanga.Į renginį susirinkę svečiai jo pradžioje išvydo

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime