Naujienos kraunasi...

Pasaulio krepšinio ateitis: kylant naujoms žvaigždėms, lietuvius užgoš latviai?

Autorius: Krepšinis.lt.
Pasaulio krepšinio ateitis: kylant naujoms žvaigždėms, lietuvius užgoš latviai?
DELFI montažas
„Pagirios“ po 2016-ųjų Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių jau baigtos, o šalių krepšinio federacijos žvelgia į artimiausią ateitį ir būsimą varžybų kalendorių. Permainų bus daug. 

Nuo 2017-ųjų rudens, kuomet pasibaigs žemynų čempionatai, FIBA inicijuos naują ir daug triukšmo sukėlusią atrankos sistemą – atrankos varžybos į pagrindinius turnyrus langų principu vyks ištisus metus – lygiai taip, kaip tarptautinės futbolo federacijos (FIFA) sistemoje. Išskirdamas ryškiausius pasaulio krepšinio talentus, JAV žiniasklaidos giganto ESPN analitikas Alberto de Roa sudarė dešimties artimiausiu metu pasaulio krepšinyje dominuosiančių rinktinių reitingą. Vietos Lietuvai jame nėra, tačiau garbingą 9-ąją vietą užima... Latvija, rašo Krepšinis.lt.

Revoliucija FIBA krepšinio sistemoje oficialiai prasidės nuo 2017-ųjų rudens. Tuomet bus surengtas pirmasis atrankos į 2019-ųjų pasaulio čempionatą varžybų langas, o atrankiniai turnyrai apskritai vyks ištisus metus.

2018-ųjų planetos pirmenybės yra perkeltos į 2019-uosius, kad nesikirstų su futbolu, o kontinentiniai turnyrai (Europos, Afrikos ir kiti čempionatai) vyks kas ketverius, o nebe kas dvejus metus. 

Jau praktiškai aišku, kad komandoms žaisti atrankos turnyruose didžiąją laiko dalį teks be NBA žaidėjų (lyga nerodo jokio noro išleisti krepšininkus į rinktines viduryje sezono), todėl prognozuoti, kokios ekipos sugebės prasibrauti į pagrindinius turnyrus – labai sudėtinga.

Situacija komplikuota ir žiūrint į 2020-ųjų ir 2024-ųjų olimpines žaidynes, į kurias kelialapiai jau bus dalijami pagal naują sistemą. 2019-ųjų pasaulio pirmenybėse dalyvaus 32 komandos, o 7 iš jų pateks į Tokijo olimpines žaidynes. Kadangi žaidynėse ir toliau kovos 12 rinktinių, dar vieną vietą į jas automatiškai gaus šeimininkai, o dar 4 bus išdalintos specialiuose atrankos turnyruose.

Trumpai tariant, komandų laukia naujas „kančios kelias“, kuriame kiekviena šalis turės prisitaikyti prie FIBA pasikeitimų.

ESPN portalo ispaniškos versijos analitiko A. de Roa sudaryta ateities rinktinių apžvalga ir sudarytas reitingas – Krepšinis.lt skaitytojų dėmesiui.

1. JAV

Jeigu paskutines NBA naujokų biržas imtume kaip lakmuso popierėlį, JAV teoriškai turėtų pasiruošti tam tikriems sukrėtimams. Keturiose paskutinėse biržose pirmuoju numeriu buvo pasirinkti kitų valstybių atstovai (Anthony Benettas ir Andrew Wigginsas – kanadiečiai, Karlas-Anthony Townsas yra atstovavęs Dominikos Respublikai, Benas Simmonsas – australas), o pastarojoje biržoje pirmajame rate buvo pasirinkta net 15 kitų šalių krepšininkų.

Tiesa, 2017-ųjų naujokų birža žada būti pati talentingiausia nuo 2003-ųjų, kuomet buvo pašaukti vėliau olimpiniais čempionais tapę LeBronas Jamesas, Dwyane‘as Wade‘as, Carmelo Anthony ar Chrisas Boshas.

Harry Gilesas, Joshas Jacksonas, Markelle Fultzas ar Jaysonas Tatumas turi potencialo tapti visą pasaulį priblokšiančiomis žvaigždėmis, todėl amerikiečiai ateinančiais metais turėtų „atsigriebti“.

Visgi, kaip bežiūrėsi, JAV ir toliau lieka ir liks didžiausia pasaulio krepšininkų kalve. Visų pirma, tai bene vienintelė pasaulyje valstybė, kurioje iš krepšinio uždirbami padorūs pinigai ir tai yra tikras verslo šaltinis. Žaidėjų ugdymo sistema (pradedant vidurinėmis mokyklomis ir baigiant monumentaliomis kovo beprotybės varžyboms) taip pat šiuo metu yra pati tobuliausia visame pasaulyje.

Ironiška, kad didžiausias pavojus JAV yra tas, kad kitos šalys gali gauti naudos iš amerikietiškos krepšininkų ugdymo sistemos. 12 iš pastarojoje naujokų biržoje pašauktų užsieniečių mokėsi JAV universitetuose, tačiau atstovauja arba gali atstovauti kitoms šalims. Ateityje daug tikimasi iš turko Omero Yurtseveno ar suomio Lauri Markaneno, kurie ateinantį sezoną NCAA rungtyniaus pirmus metus – akivaizdu, kad tokia tendencija tik plėtosis.

Tačiau nepaisant šių faktų, sunku įsivaizduoti, kad užsienio žaidėjai taptų varmąja NBA jėga. 15 praėjusį sezoną į NBA geriausiųjų penketukus išrinktų žaidėjų yra amerikiečiai, taip pat kaip ir 24 „Visų žvaigždžių“ rungtynių žaidėjai (vėliau Pau Gasolis ir Alas Horfordas buvo pasirinkti kaip pakeitimas). Sujaukti JAV rinktinės dominavimą galėtų tik kardinalios permainos komandos pasirengimo svarbiausioms varžyboms planuose, tačiau jeigu rinktinė turnyrams rengsis taip, kaip Mike‘o Krzyzewskio vadovavimo laikotarpiu pastarąjį dešimtmetį, galimybių pasipriešinti JAV neturės praktiškai niekas.

2. Kanada

Dėl geografinių ir kultūrinių aplinkybių, jokia kita šalis JAV žaidėjų rengimo sistema nesinaudoja taip efektyviai kaip Kanada. Šiuo metu su NBA klubais sutartis turi net 13 žaidėjų, o vyriausiam iš jų – Robertui Sacre, dar nėra nė 27-erių. Cory Josephas ir Tristanas Thompsonas jau tapo NBA čempionais, Andrew Wiginsas yra viena iš didžiausių lygos ateities vilčių,meistriškumo nestokoja ir kiti NBA kanadiečiai, kurie turi potencialo dominuoti ne tik NBA, bet ir FIBA turnyruose.

Ir tai dar ne viskas. NCAA jau sužibo krepšinio žvaigždutės iš Kanados Jamalas Murrayus ir Kyle‘as Wiltjeris, ateina Dillono Brookso ir Chriso Boucherio metas. Verta išskirti ir 2000-ųjų gimimo R.J. Barrettą, kuris į NBA gali įšokti jau 2019-aisiais.

Taip, Kanada turės kovoti su nuviliančia savo krepšinio istorija, įveikti nesėkmių ruožą. Komanda apmaudžiai išleido galimybę patekti į Rio 2016 praėjusiame Pietų Amerikos krepšinio čempionate, kuomet kovą dėl tiesioginio kelialapio pralaimėjo Venesuelai, tačiau šios šalies rinktinės perspektyvos – itin didžiulės.

3. Ispanija

Geriausia šalies krepšinio karta per visą savo istoriją pradeda atsisveikinti. Jose Manuelis Calderonas jau paskelbė paliekantis komandą, Pau Gasolis, Juanas Carlosas ar Felipe Reyesas to dar nepadarė, tačiau akivaizdu, kad jų laikas komandoje suskaičiuotas. Tačiau nuo nebeegzistuojančių Sovietų Sąjungos ir Jugoslavijos laikų, jokia kita Europos elitinė komanda neturėjo tiek rezervų, galinčių užinti besitraukiančių žvaigždžių vietas.

5 ispanų žaidėjams NBA yra 25 metai ar mažiau, įskaičiuojant neseniai atvykusius Alexą Abrinesą bei brolius Willy ir Juancho Hernangomezus. Ateitis taip pat žada ne mažiau. Ispanija šią vasarą laimėjo Europos 20-mečių ir 16-mečių čempionatus, buvo 4-a pasaulio 17-mečių pirmenybėse, o medalių neiškovojo tik 18-mečių čempionate, kuris paskutinę akimirką buvo atšauktas. Verta išskirti 14-metį aukštaūgį Usmaną Garubą, kuris tapo 16-mečių čempionato MVP ir tiesiog dominavo tarp dvejais metais vyresnių savo varžovų.

Žinoma, komanda iki šiol buvo tiesiogiai priklausoma nuo P. Gasolio, o jo būsimas pasitraukimas negalės neturėti įtakos, tačiau talentai, kuriuos jau užaugino Ispanija, turėtų raminti šios šalies krepšinio mėgėjus. Verta išskirti ir Marcą Garcią, Santiago Yustą ar AlbertoAlbalde, kurie jau netrukus turėtų iššauti europiniame krepšinyje.

4. Prancūzija

Tony Parkeris jau tapo tarptautinio krepšinio istorija, tačiau Prancūzijos krepšinis išlieka visiškai sveikas ir geriausios formos. Šalia to, ką komandai gali duoti Nicolas Batumas, NBA pritapę puolėjai Rudy Gobertas ir Joffrey Lauvergne, komanda turi ir didžiules ateities perspektyvas.

10 ar 15 pastarųjų metų Prancūzijos desantas NBA lygoje buvo itin solidus, ir nepanašu, kad kažkas pasikeistų ateityje. Nors Timothe Luwawu, Guerschono Yabusele, Isaia Codiniero, Davido Michieneau ir Petro Cornelie pavardės pasauliui dar nėra plačiai žinomos, tai visiškai laikina. Jeigu nežinojote, visi jie buvo pasirinkti NBA klubų šių metų naujokų biržoje.

Ateinančiais metais į NBA turėtų žengti ir potencialiausia pamaina T. Parkeriui – inteligentiškas įžaidėjas Frankas Ntilikina bei tiesiog fenomenalus puolėjas Joanthanas Jeanne.

Apskritai prancūzų žaidimo receptas ateinančiais metais turėtų būti labai panašus į tai, ką matėme T. Parkerio laikais: komanda, puikiai pasirengusi fiziškai, užsiauginusi didžiulius raumenis, tačiau sugebanti žaisti protingai situacijose, kuriose to reikalauja aplinkybės. Priešprieša tarp Ispanijos ir Prancūzijos dėl Europos krepšinio karalių sosto neturėtų pasitraukti į antrą planą ir ateityje.

5. Kroatija

Kroatijoje gyvena 4,2 milijono žmonių, panašiai kiek ir Los Andželo mieste ar Oregono valstijoje. Tačiau jaunosios kroatų kartos talentus jau žino visas pasaulis. Kroatija turėjo net tris šaukimus pastarojoje naujokų biržoje – Draganą Benderį (4), Ante Žižčių (23) ir Ivicą Zubacą (32). Be to, Dario Šaričiui dar tik 22-eji ir jis jau persikėlė į NBA, o į 2017-ųjų biržą taikosi Nikas Slavica ir Marko Arapovičius.

Horizonte galima įžvelgti, kad komandai trūks gero įžaidėjo, tačiau komandos potencialas po lenta yra tiesiog žvėriškas. Jeigu Mario Hezonja ir toliau tobulės taip, kaip pastaraisiais metais, Kroatija turėtų tapti viena iš dominuojančių jėgų pasaulio krepšinyje ilgam laikui.

6. Australija

Nepaisant pasikeitimų atrankos zonoje (kartu su Naująja Zelandija australai bus prijungti prie FIBA Azijos zonos), Australijos krepšininkams neturėtų kilti problemų kvalifikuojantis į svarbiausius turnyrus. Rio de Žaneire australai liko greta prizininkų pakylos, tačiau dabartinė situacija leidžia prognozuoti, kad ateityje ši komanda ant jos galų gale užlips. Talentų trejeto, kurį sudaro Dante Exumas, Benas Simmonsas ir stebinantis Thonas Makeris, gali pavydėti daugelis pasaulio šalių.

O kai greta jų žaidžia tokie patyrę krepšininkai kaip Patty Millsas, Matthew Dellavedova ir Joe Inglesas, sustabdyti australus gali būti labai sunku ar net neįmamoma.

7. Turkija

2010-ųjų pasaulio vicečempionė Turkija tarptautinėje arenoje po Hedo Turkoglu pasitraukimo nepasiekė nieko. Tačiau ateitis žada nemažai. Jauni snaiperiai Cedi Osmanas ir Furkanas Korkmazas jau sudomino NBA klubus, o įžaidėjas Kenanas Sipahi, kuris būdamas vos 21-erių jau turi nemažai Eurolygos patirties, ateityje turėtų būti neginčytinas komandos atakų dirigentas.

Visgi daugiausiai vilčių dedama į puolėją Omerą Yurtseveną, kuris žais NCAA ateinantį sezoną ir viliasi būti pašauktas į NBA 2017-ųjų biržoje. Turkai turi tikrai neblogą ateitį.

8. Serbija

Olimpinių žaidynių finalininkė tęsia buvusios Jugoslavijos tradicijas ir turi beveik neribotus krepšininkų išteklius. Komados varikliais ateinančiais metais turėtų tapti Nikola Jokičius, Bogdanas Bogdanovičius ar Nikola Kaliničius, jiems talkins ir patyrę veteranai, tačiau yra vienas „bet“.

Serbų jaunimo rinktinės šią vasarą tarptautiniuose turnyruose nežibėjo, o tai nėra geras ženklas. Iš būsimų potencialių žvaigždžių verta išskirti 2000-ųjų gimimo krašto puolėją Marko Pečarskį,kuris ateityje turėtų praverti duris ir į rinktinę, ir galbūt, į NBA.

9 . Latvija

Rizikinga prognozė, tačiau Latvija to verta. Ateinančioje latvių kartoje netrūksta talentų, tarp kurių verta išskirti 2017-ųjų naujokų biržoje rimtas akcijas turintį aukštaūgį Anžejų Pasečniką ir, ypač, jaunutį pauolėją Rodioną Kurucą. Žinoma, didžiausia latvių viltis ir ryškiausias talentas – 21-erių Kristapas Porzingis, jau dominuojantis ir NBA lygoje ir apskritai tapęs viena iš ryškiausių Europos krepšinio žvaigždžių per pastarąjį dešimtmetį.

Didžiausia problema – K. Porzingis iki šiol nedebiutavo Latvijos vyrų rinktinėje, atsisakęs tai padaryti pastaruosius dvejus metus. Su šiuo faktu nepasiginčysi – su K. Porzingiu ir be jo Latvijos rinktinė – tai dvi skirtingos komandos.

10. Dominikos Respublika

Panaši kaip ir Latvijos situacija, tačiau priklausomybė nuo savo ryškiausios žvaigždės dar didesnė. Komandoje netrūksta įdomių žaidėjų (gynėjai Andresas Felizas, Yerri Floresas, puolėjas Jonathanas Araujo ir t.t.), tačiau didžiausias dėmesys čia sutelktas į vieną ir vienintelį žmogų. Tai – K. Anthony Townsas, kuris Dominikos rinktinėje jau spėjo debiutuoti būdamas 16-mečiu (2012-aisiais) ir apskritai yra bene pagrindinis kandidatas per pastaruosius keletą metų užkopti iki NBA sezono MVP titulo. Su šiuo krepšininku, netgi ir turėdama limituotą rezervą, Dominikos Respublikos rinktinė tarptautinėje arenoje taptų itin pavojinga jėga.

Lietuva ir kiti

Anot autoriaus, jeigu reitingą būtų galima išplėsti, jame greitai atsirastų tokios komandos kaip Graikija su neseniai pašauktu Georgiosu Papagianniu ir itin daug žadančiu Vassiliu Charlampopoulosu priešakyje, Denniso Schroderio ir Paulo Zipserio vedama bei daug žadantį Kostją Mushidi rezerve turinti Vokietija; amžinai gerais žaidėjais savo mokyklų maitinama Lietuva su potencialiu lyderiu Domantu Saboniu ir Slovėnija, kurioje pirmuoju smuiku ateityje turėtų griežti Madrido „Real“ jau įsitvirtinęs 17-metis Luka Dončičius.

Verta išskirti ir keletą kitų šalių, turinčių ryškių ateities talentų. Tai – Austrlija su NBA naujoku Jakobu Poeltlu, Suomija su Lauri Markkanenu ar Isslandija su Jonu Axeliu Gumonssonu.

A. de Roa nuomone, Azijos krepšinyje ir vėl pradės dominuoti Iraną iš lyderių pozicijų išstumsianti Kinija, Afrikoje madas toliau diktuos Nigerija, Senegalas ir perspektyvų puolėją Silvio de Sousą turinti Angola, o tarp Amerikos rinktinių geriausiai ateičiai pasiruošusios Argentina, Brazilija ir Puerto Rikas, nors ryškiausios šių šalių krepšinio žvaigždės artimiausiu metu baigs (arba jau baigė) tarptautines karjeras. Netikėtumu gali tapti Bahamų salų komanda – iš šios šalies kilęs puolėjas DeAndre Aytonas yra realus kandidatas būti pašauktas pirmuoju 2018-ųjų NBA naujokų biržoje.

Komentuoti
antasulc2016-09-20 09:41:31 Cituoti
Pagal atskirus talentus sprendžia viso valstybės krepšinio likimą. Keista, mažiausiai.
MrVycka2016-09-19 21:26:16 Cituoti
nu jo, turi tris talentus latviai - lietuviai nebe varžovai, išvis nieko verti, neparodo nieko nei jaunimo rinktinė, nei suaugusių metų metais...briedai kažkokie...
Puslapiai: 1
Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
Paaiškėjo, kokių varžovų grupių etape Paryžiuje išvengtų olimpinę atranką įveikusi Lietuva
Paaiškėjo, kokių varžovų grupių etape Paryžiuje išvengtų olimpinę atranką įveikusi Lietuva
FIBA suskirstė būsimo Paryžiaus olimpinių žaidynių krepšinio turnyro dalyvius į keturis burtų krepšelius, rašo Krepšinis.lt.Tapo aišku, kad jeigu Lietuva įveiks
Latvija pakilo į rekordines aukštumas, o niuksą gavusi Lietuva – ties FIBA reitingo dešimtuko riba
Latvija pakilo į rekordines aukštumas, o niuksą gavusi Lietuva – ties FIBA reitingo dešimtuko riba
Pasibaigus pirmam atrankos langui Afrikoje, Amerikoje, Azijoje ir Europoje FIBA paskelbė atnaujintą rinktinių reitingą, rašo Krepšinis.lt.Jame nepakito Lietuvos krepšininkų vieta.
Vieną kamuolį puolime atkovojusi rinktinė krito Estijoje
Vieną kamuolį puolime atkovojusi rinktinė krito Estijoje
Nuožmi kova Estijos sostinėje baigėsi pirmąja Lietuvos rinktinės (1-1) nesėkme atrankoje į 2025 m. Europos čempionatą.Sausakimšai užpildytoje Talino arenoje Kazio Maksvyčio vyrai 59:65
Kelias link Eurobasket 2025 pradėtas lenkų sutriuškinimu
Kelias link Eurobasket 2025 pradėtas lenkų sutriuškinimu
Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė (1-0) pergalingai pradėjo atranką į 2025-ųjų Europos čempionatą.Kazio Maksvyčio auklėtiniai sostinėje 83:64 (16:19, 19:11, 27:19, 21:15) užtikrintai
Lenkija paskelbė sudėtį rungtynėms su Lietuvos rinktine
Lenkija paskelbė sudėtį rungtynėms su Lietuvos rinktine
Lenkijos vyrų krepšinio rinktinė paskelbė sudėtį 2025 m. Europos čempionato atrankos mačui su Lietuva. Šioje – du Eurolygos krepšininkai.Rungtynės vyks ketvirtadienį,
Olimpiniame atrankos turnyre – Lietuvos rinktinės rungtynės naktimis
Olimpiniame atrankos turnyre – Lietuvos rinktinės rungtynės naktimis
Lietuvos rinktinė Puerto Rike vyksiančiame olimpinės atrankos turnyre žais tada, kai mūsų šalyje jau bus vidurnaktis, rašo Krepšinis.lt.FIBA paskelbus tvarkaraštį paaiškėjo,
Valančiūnas ir Petronytė – 2023-iųjų Lietuvos krepšininkai
Valančiūnas ir Petronytė – 2023-iųjų Lietuvos krepšininkai
Po vienerių metų pertraukos moterų ir vyrų rinktinių aukštaūgiai susigrąžino geriausių Lietuvos krepšininkų titulus. Visą mėnesį trukęs sirgalių balsavimas lėmė, kad geriausiais
Lenkai paskelbė sudėtį mačui su Lietuvos rinktine
Lenkai paskelbė sudėtį mačui su Lietuvos rinktine
Lenkijos krepšinio rinktinė paskelbė 14-os žaidėjų sąrašą, kuris artėjančio 2025 metų Europos čempionato atrankos lango metu mes iššūkį Lietuvos ir Šiaurės
Padalinta valstybės sporto piniginė: į pirmą vietą grįžo krepšinis
Padalinta valstybės sporto piniginė: į pirmą vietą grįžo krepšinis
Krepšinis vėl tapo gausiausiai iš valstybės biudžeto finansuojama sporto šaka Lietuvoje, kartu su lengvąja atletika ant trečio laiptelio nustūmęs praėjusių metų lyderį plaukimą.Nacionalinė
Lietuvos rinktinė sužinojo varžovus olimpiniame atrankos turnyre (žais Puerto Rike)
Lietuvos rinktinė sužinojo varžovus olimpiniame atrankos turnyre (žais Puerto Rike)
Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė pirmadienį sužinojo varžovus olimpiniame atrankos turnyre. Kazio Maksvyčio auklėtiniams teks keliauti į Puerto Riką, rašo Krepšinis.lt.Burtai
FIBA paskelbė olimpinės atrankos krepšelius: Lietuva – pirmajame
FIBA paskelbė olimpinės atrankos krepšelius: Lietuva – pirmajame
Jau kitą pirmadienį, lapkričio 27 dieną, Šveicarijoje bus ištraukti 2024-ųjų Paryžiaus žaidynių olimpinio krepšinio turnyro papildomos atrankos varžybų burtai, rašo
Iš daugkartinio NBA čempiono – liaupsės Lietuvai: ji galėtų būti pasaulio krepšinio sostinė
Iš daugkartinio NBA čempiono – liaupsės Lietuvai: ji galėtų būti pasaulio krepšinio sostinė
Neseniai karjerą baigęs keturiskart NBA čempionas Andre Iguodala skambiai pasisakė apie Lietuvos krepšinį, prisiminęs 2010 m. akistatą pasaulio čempionate ir kovą prieš Liną Kleizą,
Buzelis sklaido bet kokias abejones – per komandos pristatymą pozavo su Lietuvos vėliava
Buzelis sklaido bet kokias abejones – per komandos pristatymą pozavo su Lietuvos vėliava
Potencialus pirmasis kitų metų NBA naujokų biržos šaukimas Matas Arvidas Buzelis netrukus pradės G lygos sezoną, rašo Krepšinis.lt.Artėjant jo startui unikalių fizinių sugebėjimų
Legendinis treneris Garastas – apie netikėtą tapimą "Žalgirio" treneriu bei olimpines rinktines
Legendinis treneris Garastas – apie netikėtą tapimą "Žalgirio" treneriu bei olimpines rinktines
Jau šio mėnesio pabaigoje, spalio 20 d., kinuose galėsime išvysti legendines Kauno „Žalgirio“ ir Maskvos CSKA kovas – šįkart E. Jakilaičio dokumentinio filmo „Bilietas.
Krepšinio šalyje – medalių sausra: kur sisteminės Lietuvos krepšinio problemos?
Krepšinio šalyje – medalių sausra: kur sisteminės Lietuvos krepšinio problemos?
Net ir stiprų antausį nuo latvių gavusi Lietuvos rinktinė Maniloje finišavusiame pasaulio čempionate užfiksuos trečią geriausią savo rezultatą istorijoje, rašo Krepšinis.lt.Taikliausiai
FIBA reitinge – Lietuvos kritimas žemyn, aplenkė ir įspūdingą šuolį atlikusi Latvija
FIBA reitinge – Lietuvos kritimas žemyn, aplenkė ir įspūdingą šuolį atlikusi Latvija
FIBA paskelbė atnaujintą vyrų rinktinių reitingą, kuriame Lietuva prarado dvi pozicijas ir buvo aplenkta Latvijos, rašo Krepšinis.lt.Pasauliniame reitinge Lietuva dabar užima 10-ąją
Kunigėlis apie triumfą 2003-iais metais: Lietuva žaidė gražiausią krepšinį Europoje
Kunigėlis apie triumfą 2003-iais metais: Lietuva žaidė gražiausią krepšinį Europoje
Rugsėjo 14 diena Lietuvos krepšinio istorijoje paženklinta auksine spalva. Šią dieną 2003 metais Lietuvos rinktinė triumfavo Švedijoje vykusiame Europos čempionate. Minint šios
Artimiausios Lietuvos rinktinės kovos – kitų metų vasarį
Artimiausios Lietuvos rinktinės kovos – kitų metų vasarį
Pasaulio čempionate 6-ą vietą užėmusią Lietuvos krepšinio rinktinę sirgaliai dabar išvys tik beveik po pusmečio atrankoje į Senojo žemyno pirmenybes, rašo Krepšinis.lt.Lietuvos
Pasaulio čempionate lietuviai finišavo triuškinamu pralaimėjimu
Pasaulio čempionate lietuviai finišavo triuškinamu pralaimėjimu
Lietuvos rinktinei nepavyko pergalingai atsisveikinti su pasaulio čempionatu.Kazio Maksvyčio auklėtiniai Baltijos derbyje 63:98 (20:28, 18:21, 9:28, 16:21) nepasipriešino Latvijos rinktinei ir
Lietuviai neturėjo vargo su Dončičiumi ir slovėnais
Lietuviai neturėjo vargo su Dončičiumi ir slovėnais
Lietuvos rinktinė sugebėjo atsitiesti po skaudaus pralaimėjimo pasaulio čempionato ketvirtfinalyje.Kovą dėl 5-8 vietų pradėję Kazio Maksvyčio auklėtiniai 100:84 (33:21, 20:22, 22:20, 25:21)
Kelionė link medalių lietuviams baigėsi kertvirtfinalyje
Kelionė link medalių lietuviams baigėsi kertvirtfinalyje
Lietuvos vyrų krepšinio rinktinei nepavyko prasimušti tarp keturių geriausių planetos komandų.Kazio Maksvyčio auklėtiniai pasaulio čempionato ketvirtfinalyje 68:87 (25:24, 13:25, 17:24,
Olimpinio bilieto medžioklėje – 5 konkurentai, lemtinga gali būti pergalė prieš serbus
Olimpinio bilieto medžioklėje – 5 konkurentai, lemtinga gali būti pergalė prieš serbus
Pasaulio čempionatas svarbus ir tuo, kad šiame galima iškovoti tiesioginius kelialapius į kitų metų Paryžiaus olimpines žaidynes, rašo Krepšinis.lt.Europai numatytos dvi
Lietuva – nenugalima – patiesė ir JAV rinktinę
Lietuva – nenugalima – patiesė ir JAV rinktinę
Sekmadienio popietę Filipinų sostinės „Mall of Asia“ arenoje finišavo pasaulio čempionato antrojo etapo J grupės kovos. Be kluptelėjimų žygiuojantys Lietuvos (5-0) krepšininkai
Nesustabdomi lietuviai turės parą poilsio: ketvirtfinalis su serbais – antradienį
Nesustabdomi lietuviai turės parą poilsio: ketvirtfinalis su serbais – antradienį
Sekmadienį JAV įveikę lietuviai J grupėje užėmė pirmą vietą ir dėl vietos ketvertuke antradienį susitiks su I grupės antrą vietą užėmusiais serbais, rašo Krepšinis.lt.Serbijos
Išbandė ir gali palyginti: prieš amerikietišką egzaminą – lietuviams nepalankios išvados
Išbandė ir gali palyginti: prieš amerikietišką egzaminą – lietuviams nepalankios išvados
Sekmadienį Maniloje Lietuva ir JAV galynėsis dėl geresnės startinės pozicijos prieš pasaulio krepšinio pirmenybių atkrintamąsias varžybas. Ką apie šią akistatą galvoja Juodkalnijos
Aiški Lietuvos ketvirtfinalio rungtynių diena, galimi varžovai – net keturi
Aiški Lietuvos ketvirtfinalio rungtynių diena, galimi varžovai – net keturi
Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė yra viena iš keturių pasaulio čempionato dalyvių, kuri jau užsitikrino vietą ketvirtfinalyje. Šį mūsiškiai žais antradienį, rašo
Ir graikus sutriuškinę lietuviai – tarp aštuonių stipriausių pasaulio rinktinių!
Ir graikus sutriuškinę lietuviai – tarp aštuonių stipriausių pasaulio rinktinių!
Ir toliau nepralaiminti Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė (4/0) užsitikrino vietą pasaulio čempionato ketvirtfinalyje.Kazio Maksvyčio auklėtiniai pirmajame J grupės mače 92:67 (20:20, 19:23,
Penktadienį – antrojo etapo pradžia: kertinis lietuvių mūšis su graikais, latviams – čempionų testas
Penktadienį – antrojo etapo pradžia: kertinis lietuvių mūšis su graikais, latviams – čempionų testas
Rugsėjo 1-ąją, penktadienį, startuoja antrasis pasaulio krepšinio čempionato etapas, kuriame 16 stipriausių rinktinių tęsia kovą dėl vietos ketvirtfinalyje, rašo Krepšinis.lt.Rinktinės

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime