Naujienos kraunasi...

R.Kumpienė: jau pirmoji dvikova bus intriguojanti

Autorius: Paulius Matulevičius, "Vakarų ekspresas".
R.Kumpienė: jau pirmoji dvikova bus intriguojanti
Šiandien rungtynėmis išvykoje daugkartinės Lietuvos prizininkės Klaipėdos "Fortūnos" merginos pradeda naująjį Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) sezoną. Pirmoji jų varžovė - būrį nacionalinės rinktinės krepšininkių subūrusi "Utenos" ekipa.

Utenos komanda šiemet - itin galinga, joje apstu Lietuvos rinktinės žaidėjų, ekipą treniruoja puikiai pažįstamas krepšinio specialistas Alfredas Vainauskas.

Į "Uteną" rungtyniauti išvyko ir dvi praėjusios sezono "Fortūnos" žaidėjos - Eglė Šikšniūtė ir Gabrielė Gutkauskaitė. "Utenos" gretose gausus būrys žinomų žaidėjų: Kristina Alminaitė, Eglė Šulčiūtė, Sandra Linkevičienė, Greta Šniokaitė, Rima Valentienė, Monika Aleksaitė Greta Trapnauskaitė, tikimasi, kad jaunatviško entuziazmo įneš Martyna Petrėnaitė ir Austėja Serbentaitė.

"Jau pirmoji LMKL dvikova bus intriguojanti. Nepavadinčiau, kad tai principinės rungtynės, tiesiog įdomu, kaip atrodys naujai suburta "Utenos" ekipa. Juk jų gretose - daug garsių pavardžių. Įdomu, ar jos spėjo susižaisti ir perprasti viena kitą. Labai norėčiau, kad mano merginos stengtųsi, kovotų ir šios rungtynės būtų gražios", - kalbėjo "Fortūnos" klubo prezidentė ir vyr. trenerė Ramunė Kumpienė.

Priminsime, kad 2014-2015 metų LMKL čempionate dar varžysis Kauno "Aistės-LSU-Paradis", Kauno rajono "Hoptrans-Sirenos", Vilniaus "Jaunieji talentai", "Kibirkštis-VIČI", Šiaulių "Rūta-Universitetas" ir Marijampolės "Sūduva".

Išsirinko kapitonę

"Fortūnos" merginos, šiemet dalyvausiančios ne tik LMKL čempionate, bet ir po pertraukos grįžtančios į Europos taurės varžybas surengė smagų prieš sezoninį vakarėlį. Visas žaidėjas ir klubo kolektyvo narius į savo namus pasikvietė "Fortūnos" klubo prezidentė ir vyr. trenerė Ramunė Kumpienė.

Fortūnietės kepė dešreles bei vaišinosi savo gamintais firminiais patiekalais: vienos į vakarėlį atsinešė savo keptų skanių pyragų, keksiukų, kitos - egzotinių salotų ir vaisių.

"Visos žaidėjos prašė, kad Roberta Mizgerytė pagamintų ir atsineštų salotų su kriaušėmis, avokadais ir vištiena. Ji žaidėjas šiomis salotomis lepina ne pirmą kartą. Skonis išties neįprastas, visoms tos salotos patinka", - pabrėžė R. Kumpienė.

Vakarėlio pradžioje buvo nuspręsta išrinkti komandos kapitonę. Bendru sutarimu žaidėjos slaptai ant lapelių parašė tinkamiausios kandidatės pavardę ir lapelius įmetė į stiklinę urną.

Vakarėlio pabaigoje įvyko smagus akcentas - buvo suskaičiuoti balsai ir išsiaiškinta, kas tapo 2014-2015 metų "Fortūnos" komandos kapitone. Daugiausiai pasitikėjimo balsų sulaukė ir "Fortūnos" kapitone tapo Monika Grigalauskytė.

Ji komandos draugėms padėkojo už pasitikėjimą ir paragino visas sezono metu būti vieningomis, kalbėtis atvirai, kad ir kas nutiktų.

"Turime būti vieninga, darni it tvirtas kumštis komanda. Tik visos bendromis pastangomis galime pasiekti džiugių pergalių", - drąsino savo komandos nares kapitonė.

Europos taurės varžybos - lapkritį

"Fortūna" jau lapkričio mėnesį pradės kovas prestižiniame Senojo žemyno krepšinio turnyre - Europos taurės varžybose. Klaipėdietės grumsis C grupėje su Maskvos srities "Sparta&K" (Rusija), Mersino "Buyuksehir Belediye" bei "Orduspor" (Turkija) klubais.

Pirmoji klaipėdiečių Europos taurės turnyro akistata numatyta lapkričio 6 dieną (ketvirtadienį) 18 val. Klaipėdoje, "Neptūno" sporto salėje (Taikos pr. 61A). Varžovas - Maskvos srities "Sparta&K".

"Mus burtai suvedė su labai stipriomis komandomis, tačiau stengsimės nebūti patrankų mėsa. Žinome, kad varžovių klubų biudžetai - gerokai didesni. Mums, jaunai komandai, kautis su tokio lygio komandomis bus labai sunku, tačiau ir labai naudinga dėl patirties ir tobulėjimo", - teigė "Fortūnos" žaidėja Kristė Druskytė.

Komandos sudėtis

"Fortūna" ekiap šiemet pasistiprino slidžiomis žaidėjomis: į Klaipėdą iš Prancūzijos grįžo 23 metų krepšininkė Inesa Visgaudaitė, po ketverių metų klajonių po pajėgiausias Lietuvos ir užsienio šalių krepšinio ekipas sugrįžo ir kita Klaipėdos ekipos senbuvė 24-erių Marina Solopova.

Taip pat "Fortūna" pasirašė ilgalaikę sutartį su 18-mete Erika Kregždyte. Iš Biržų kilusi krepšininkė yra Lietuvos jaunių (iki 18 metų) rinktinės narė.

"Fortūnos" atstovės vasarą netinginiavo, o vilkėjo Lietuvos U-16, U-18, U-20 ir moterų rinktinių marškinėlius.

Šiemet Lietuvos moterų rinktinei atstovavo trys fortūnietės: M. Solopova, Monika Grigalauskytė ir Lina Aglinskaitė. Lietuvos jaunimo (U-20) gretose rungtyniavo Justina Matuzonytė, Simona Dobrovolskytė ir Roberta Mizgerytė.

U-18 rinktinei Europos A divizione Portugalijoje padėjo Agnė Černeckytė, Šarūnė Melinauskaitė, Milana Matiaš, Roberta Daraškevičiūtė ir E. Kregždytė. Dar su rinktine plušėjo ir tarp kandidačių buvo Giedrė Lileikytė. Aštuoniolikmečių rinktinės trenerių štabe dirbo R. Kumpienė.

U-16 rinktinei atstovavo Brigita Gudelionytė, kita fortūnietė Aistė Navickaitė buvo tarp rinktinės kandidačių.

Šiemet "Fortūnos" žaidėjai Kristei Druskytei į moterų rinktinės gretas patekti sutrukdė prieš metus patirta kryžminių kelio raiščių trauma. Kristė iki tol atstovavo visų amžiaus grupių rinktinėms.

"Šiųmetė "Fortūna" - patyrusių ir jaunų žaidėjų derinys. Mūsų tikslas, kad jaunos žaidėjos semtųsi patirties iš patyrusių krepšininkių ir dar labiau tobulėtų. Viena iš klubo užduočių - kuo geriau paruošti jaunas krepšininkes Lietuvos rinktinėms. Būtent dėl to mes į savo gretas nesikvietėme nė vienos legionierės, o auginamės savas žaidėjas. Žinoma, LMKL čempionate bandysime iškovoti medalius. Nesinorėtų nuleisti kartelės", - pabrėžė R. Kumpienė.

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
"Fortūna" specialiu projektu populiarina krepšinį uostamiesčio mokyklose
"Fortūna" specialiu projektu populiarina krepšinį uostamiesčio mokyklose
Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) Klaipėdos klubas „Fortūna“ toliau tęsia gražią tradiciją ir populiarina mergaičių krepšinį uostamiesčio mokyklose. Klaipėdiečių
E.Šniokaitė: vyrai gali palikti smegenis namuose ir laimėti rungtynes
E.Šniokaitė: vyrai gali palikti smegenis namuose ir laimėti rungtynes
Vilniaus „Kibirkšties“ komandos gynėja Eglė Šniokaitė sostinės klube žaidžia nuo pat jo atsikūrimo.28-erių metų krepšininkė „kibirkštiete“
"Sūduvos" kapitonei S.Baliutavičiūtei plyšo kryžminiai kelio raiščiai
"Sūduvos" kapitonei S.Baliutavičiūtei plyšo kryžminiai kelio raiščiai
Marijampolės „Sūduvos“ komandoje – slogios nuotaikos. Vos prasidėjusias Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) rungtynes tarp Marijampolės „Sūduvos“ ir Klaipėdos
LMKL rungtynėse L.Pikčiutė išbandys save naujame vaidmenyje
LMKL rungtynėse L.Pikčiutė išbandys save naujame vaidmenyje
Lietuvos moterų krepšinio lygoje (LMKL) penktadienį bus žaidžiamas intriguojantis susitikimas Klaipėdoje, kuriame jėgas išbandys „Fortūna“ ir Vilniaus „Kibirkštis“.Abi
200 mergaičių kartu su LMKL žvaigždėmis skandavo "Vilnius"
200 mergaičių kartu su LMKL žvaigždėmis skandavo "Vilnius"
Įsibėgėja Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) projektas „Tapk krepšinio žvaigžde“. Antradienį jis apsilankė sostinėje.Vilniaus Žemyno progimnazijoje ir Gabijos gimnazijoje
LMKL čempionės pratęsė sutartis su dviem komandos senbuvėmis
LMKL čempionės pratęsė sutartis su dviem komandos senbuvėmis
Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) čempionės Kauno rajono „Hoptrans-Sirenos“ toliau rikiuoja gretas artėjančiam sezonui. Kauno rajono klubas pratęsė sutartis su dviem ilgametėmis
LMKL čempionės pratęsė sutartį su gražiausia lygos žaidėja gintarė jasiunskaitė
LMKL čempionės pratęsė sutartį su gražiausia lygos žaidėja gintarė jasiunskaitė
Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) čempionės Kauno rajono „Hoptrans-Sirenos“ pradeda rikiuoti gretas naujajam sezonui. Kauno rajono klubas pratęsė kontraktą su 21 metų puolėja
LMKL čempionės atostogos - gidės darbo pamokos Turkijoje
LMKL čempionės atostogos - gidės darbo pamokos Turkijoje
Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) čempione su Kauno rajono „Hoptrans-Sirenomis“ tapusi Monika Petrauskaitė po sezono pasinėrė į netradicinę veiklą. Pasibaigus sezonui kauniečių
LMKL čempionės kitą sezoną varžysis Europos taurėje
LMKL čempionės kitą sezoną varžysis Europos taurėje
Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) čempione tapusi Kauno rajono „Hoptrans-Sirenų“ ekipa įgijo teisę kitą sezoną žaisti Europos taurės turnyre.Trečiadienį įvyko susitikimas,
Naudingiausia LMKL finalo žaidėja - S.Okockytė
Naudingiausia LMKL finalo žaidėja - S.Okockytė
Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) finalo serijos naudingiausia žaidėja tapo Kauno rajono „Hoptrans-Sirenų“ įžaidėja Santa Okockytė.Lemiamos serijos metu 24 metų 175 cm
"Hoptrans-Sirenos" pirmą kartą istorijoje tapo Lietuvos čempionėmis!
"Hoptrans-Sirenos" pirmą kartą istorijoje tapo Lietuvos čempionėmis!
Lietuvos moterų krepšinio lyga (LMKL) turi naujas čempiones – pirmą kartą istorijoje LMKL aukso medalius iškovojo Kauno rajono „Hoptrans-Sirenos“. Lino Šalkaus
L.Šalkus: tegul niekas nepyksta, bet mes šiais metais geriausi (VIDEO)
L.Šalkus: tegul niekas nepyksta, bet mes šiais metais geriausi (VIDEO)
Šį vakarą paaiškėjo naujosios Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) čempionės, kuriomis tapo Kauno rajono „Hoptrans-Sirenos“, finalo serijoje 3:1 įveikusios Marijampolės
Triumfuojanti R.Žemantauskaitė-Matlašaitienė: Jėga! Neapsakomas dalykas! (VIDEO)
Triumfuojanti R.Žemantauskaitė-Matlašaitienė: Jėga! Neapsakomas dalykas! (VIDEO)
Kauno rajono „Hoptrans-Sirenos“ pirma kartą istorijoje tapo Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) čempionėmis. Ketvirtajame finalo serijos mače Lino Šalkaus auklėtinės
Lemiamas finalo mūšis: ar "Hoptrans-Sirenos" pergalės šampaną iššaus Marijampolėje?
Lemiamas finalo mūšis: ar "Hoptrans-Sirenos" pergalės šampaną iššaus Marijampolėje?
Šį vakarą Lietuvos moterų krepšinio lygoje (LMKL) gali paaiškėti naujosios čempionės. Finalo serijoje prieš Marijampolės „Sūduvą“ 2:0 pirmaujančios „Hoptrans-Sirenos“
Antrajame LMKL finalo mače - sezono lankomumo rekordas ir prakirstas antakis
Antrajame LMKL finalo mače - sezono lankomumo rekordas ir prakirstas antakis
Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) antrajame finalo serijos mače Garliavoje užfiksuotas šio sezono lankomumo rekordas. „Hoptrans-Sirenų“ ir Marijampolės „Sūduvos“
"Utenos" šturmą atlaikiusi "Kibirkštis" - per žingsnį nuo LMKL bronzos
"Utenos" šturmą atlaikiusi "Kibirkštis" - per žingsnį nuo LMKL bronzos
ntrąją pergalę Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) mažajame finale pasiekė namuose žaidusi Vilniaus „Kibirkšties“ komanda, kuri 63:58 (14:15, 20:13, 14:8, 15:22) palaužė
A.Vainauskas: esame emocinėje duobėje (komentarai, video)
A.Vainauskas: esame emocinėje duobėje (komentarai, video)
Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) mažojo finalo serija startavo gana netikėtu rezultatu. Išvykoje Vilniaus „Kibirkštis“ 69:68 palaužė „Uteną“ ir
Netikėtas siurprizas: "Hoptrans-Sirenos" eliminavo čempiones ir žengė į LMKL finalą
Netikėtas siurprizas: "Hoptrans-Sirenos" eliminavo čempiones ir žengė į LMKL finalą
Lietuvos moterų krepšinio lygoje (LMKL) – didžiausia ir netikėta staigmena. Lemiamame pusfinalio mūšyje Kauno rajono „Hoptrans-Sirenos“ svečiuose 62:59 (20:15, 16:16,
Dar viena staigmena: "Hoptrans-Sirenos" nepaliko šansų "Utenai" ir pratęsė seriją
Dar viena staigmena: "Hoptrans-Sirenos" nepaliko šansų "Utenai" ir pratęsė seriją
Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) pusfinalyje dar viena staigmena – Kauno rajono „Hoptrans-Sirenos“ pusfinalio serijos mače pademonstravo įspūdingą gynybą ir 51:42 (11:21,
"Atsukus laikrodį": J.Kaušaitės sugrįžimas ir geriausias rezultatas per dvidešimtmetį
"Atsukus laikrodį": J.Kaušaitės sugrįžimas ir geriausias rezultatas per dvidešimtmetį
Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) oficialioje svetainėje tęsiasi nauja rubrika „Atsukus laikrodį“, kurioje jums pasiūlysime prisiminti įvykius iš istorijos metraščių.Šį
LMKL atkrintamosios varžybos - malonumas ir salėje susirinkusiems žiūrovams
LMKL atkrintamosios varžybos - malonumas ir salėje susirinkusiems žiūrovams
 Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) pasistengė, kad atkrintamųjų varžybų metu tiek sirgaliai, tiek krepšininkės jaustųsi puikiai.Pertraukoje tarp trečiojo ir ketvirtojo
Čempionės uteniškės tik po atkaklios kovos laimėjo Šiauliuose
Čempionės uteniškės tik po atkaklios kovos laimėjo Šiauliuose
Sunkią pergalę Lietuvos moterų krepšinio lygoje (LMKL) įsirašė titulą ginančios „Utenos“ (21/2) krepšininkės, išvykoje 95:78 (34:25, 23:21, 16:25,
V.Alekna: moterų krepšinis turi šviesią ateitį
V.Alekna: moterų krepšinis turi šviesią ateitį
Sekmadienį sausakimšame Utenos daugiafunkciniame sporto komplekse vyko Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) „Visų žvaigždžių“ diena.Joje trečią kartą dalyvavo ir olimpinis
G.Mažionytė: kitoms valstybėms yra daug ko pasimokyti iš amerikiečių (video interviu)
G.Mažionytė: kitoms valstybėms yra daug ko pasimokyti iš amerikiečių (video interviu)
Po penkerių metų pertraukos šį sezoną rungtyniauti į Lietuvą sugrįžo Gintarė Mažionytė, kuri užsivilko „Utenos“ aprangą.Palangiškė 2010 metais nusprendė palikti
Į "Sūduvos" gretas grįžo gynėja iš JAV Sh.Butler (naujokės komentarai)
Į "Sūduvos" gretas grįžo gynėja iš JAV Sh.Butler (naujokės komentarai)
Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) vicečempionės Marijampolės „Sūduvos“ komandoje rungtyniaus 26 metų gynėja iš JAV Shanika Chantel Butler, kuri jau pluša kartu
LMKL starte - trys triuškinančios pergalės
LMKL starte - trys triuškinančios pergalės
Užtikrinta pergale Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) sezoną pradėjo Vilniaus „Kibirkšties“ krepšininkės, kurios svečiuose 82:49 (17:9, 23:12, 20:22, 22:6) pranoko
Vilniaus "Kibirkštis" turės dublerių komandą
Vilniaus "Kibirkštis" turės dublerių komandą
Vilniaus „Kibirkšties“ moterų krepšinio komanda toliau siekia auginti geriausias šalies jaunąsias krepšininkes ir nuo šio sezono turės jaunimo komandą,
Lietuvos čempionės pirmajame kontroliniame mače sumindė švedes
Lietuvos čempionės pirmajame kontroliniame mače sumindė švedes
Lengva pergale draugiškų rungtynių ciklą pradėjo Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) čempionė „Utenos“ komanda, kuri net 85:37 sutriuškino Ostersundo KFUM krepšininkes

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime