Naujienos kraunasi...

S.Babrauskas: "Galbūt manęs daug kas nemėgsta, bet nelabai kreipiu dėmesį"

S.Babrauskas: "Galbūt manęs daug kas nemėgsta, bet nelabai kreipiu dėmesį"
Banguotai šį sezoną rungtyniaujančios Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ komandos kapitonas Steponas Babrauskas emocingai išgyvena ekipos pralaimėjimus.

31-erių metų 197 cm ūgio krepšininkas pripažįsta, jog po nesėkmių jam sunkiai sekasi užmigti, o peržiūrėjęs epizodų pakartojimus plaka save dėl padarytų klaidų.

„Po pralaimėjimo miegu 3-4 valandas, nes negaliu užmigti. Dabar iš karto atsiranda vaizdo įrašai, įsijungi pakartojimą. Kuomet žiūri, dar pagalvoji apie tą ar tą. Gerai, jog tos rungtynės yra vienos po kitų.

Kai laimi, viskas atrodo gerai, bet kada pralaimi mažu skirtumu, tada pažiūri, ko nepadarei, kur suklydau. Geriau pralaimėti 20-30 taškų skirtumu ir žinoti, jog grybas buvai. Kai laimi, tai mažiau būna tos kritikos“, – oficialiai komandos svetainei „bcpienozvaigzdes.lt“ sakė krepšinio maniaku save įvardijantis S.Babrauskas.

Sezoną be komandos pradėjęs ir kiek vėliau prie „Pieno žvaigždžių“ prisijungęs krepšininkas šiuo metu demonstruoja puikius statistinius rodiklius.

S.Babrauskas „Tete-a-Tete Casino-LKL“ čempionate per pastarąsias septynerias iš aštuonerių rungtynių pelnė dviženklį taškų skaičių, o paskutiniame FIBA Europos taurės turnyro ture apskritai sužaidė geriausią sezono mačą pelnydamas 25 taškus ir surinkdamas 28 naudingumo balus.

Apie tai, laiką Vilniaus „Lietuvos ryte“, emocijas ir dar daugiau žaidėjas kalbėjo su oficialia komandos svetaine „bcpienozvaigzdes.lt“.

– Stepai, daug metų buvote „Lietuvos ryto“ kapitonas, todėl pačiam lyderio vaidmuo nėra naujiena, ar ne? – „bcpienozvaigzdes.lt“ paklausė S.Babrauskas.

– Nieko naujo man. Tik man galbūt sunkiau, kai partneriai yra kitokie nei aš. Reikia atrasti naujų dalykų. Anksčiau žaisdavau su geresniais krepšininkais ir tada aš būdavau vidutinio lygio. Kartais aš supykstu ant komandos žaidėjų, bet po to pagalvoji, jog tai patirties stoka. Tačiau einame į priekį bei tarpusavio supratimas gerėja.

– Ar pačiam keista būti vyriausiu komandos žaidėju?

– Iš dalies taip, nes, pavyzdžiui, praėjusį sezoną Turkijoje buvo daug vyresnių žaidėjų – 35-erių ar 36-erių metų amžiaus. Šiais metais tokių žmonių čia nėra, man dar tik 31-eri, aš nesu toks senas ir esu vyriausiais. Kartais pagalvoji, jog kažkam tik 23-eji ir mus daug skiria. Bet viskas yra gerai, gerai sutariame. Galbūt mūsų pomėgiai skiriasi, tačiau aš jau turiu vaikus ir galiu papasakoti kitokių dalykų, apie kuriuos jie dar tik galvoja.

– Su kuriuos žaidėju daugiausiai bendraujate už aikštelės ribų?

– Nežinau, su visais. Kiti mane vadina atsiskyrusiu, kadangi gyvenu toliausiai nuo visų, miesto gale, prie miško. Neišskirčiau nei vieno komandos draugo, su kuriuo praleidžiu daugiau laiko nei su kitais. Valgau tai su vienu, tai su kitu. Virtuvės namie neturiu, tad man reikia vis kažkur pavalgyti (juokiasi) ar kažką susirasti kartu. Aišku, aš pats moku darytis valgyti, bet šiemet ilsiuosi nuo to. Mano šeima liko gyventi Vilniuje, aišku, atvažiuoja kartais. Per atostogas pasiimu sūnų, pasibūname dviese kartu, jam patinka, viskas atrodo kitaip.

– Jūsų buvę komandos draugai, Artūras Jomantas, Martynas Gecevičius, Donatas Zavackas, su kuriais „Lietuvos ryte“ iškovojote skambiausias pergales, dabar išsibarstę po visur. Ar palaikote ryšį?

– Taip, pasikalbame. Jie – geri vyrukai, visada atsimeni tuos pergalingus laikus. Tikrai gerai sueidavome, su visais pasiskambiname ar susitinkame. Gaila, jog paskutiniais metais „Lietuvos ryte“ mums nepasisekė, nors turėjome tikrą gerą komandą, bet teko žaisti dėl trečiosios vietos LKL. Susirašinėjam tiek su Omaru Cooku, tiek su Juanu Palaciosu.

– Kai kurie iš jų pasižymėdavo ypatingu kovingumu. Kiek yra svarbus toks charakteris?

– Kuomet komandoje buvo D.Zavackas, A.Jomantas, mes treniruodavomės beveik iki muštynių, kartais net tekdavo mus stabdyti. Azarto būdavo tiek daug, jog nė vienas nenusileisdavome. Žinote, kur Donatas yra nemėgstamas, tačiau su juo yra maloniausia žaisti, kadangi jis niekada nenusileisdavo ir kovodavo iki pabaigos.

– Sakoma, jog yra tokių žaidėjų, prieš kuriuos nemėgsti žaisti, bet mėgsti juos, kai jie yra tavo komandoje.

– Tiek su D.Zavacku, tiek su A.Jomantu buvo malonu žaisti. Mūsų nemėgdavo Kaune, tačiau mes esame laimėję ir pasiekę savo tikslus. Nelabai būdavo įdomu, kas ką šneka.

– Ar pats galėtumėte priskirti save prie tokių žaidėjų, kuriuos smagiau turėti savo komandoje, o ne priešininkų?

– Nežinau, galbūt manęs daug kas nemėgsta, bet aš nelabai kreipiu dėmesį. Man svarbu mano komanda, mano draugai. Savoje komandoje su visais sutariu, o su varžovais tai nepradėsi bučiuotis. Kiekvienas uždirba ir žaidžia už savo komandą. Tų nešvariausių žaidėjų yra pilna, tik kai kurie yra labiau akcentuojami ir išskiriami. Komandos viduje niekada neturiu problemų.

– Ar pačiam dabar sunku žaisti aikštėje prieš A.Jomantą ar D.Zavacką?

– Donatas yra ne mano pozicijos žaidėjas, o su Artūru tenka pasistumdyti. Nėra lengva su juo, jis – fiziškai stiprus ir turi tokių savo kozirių. Mes vienas kitą pažįstame, todėl galbūt sunkiau vienas kitą nustebinti. Septyneri metai praleisti kartu, dar žaidžiant vienas prieš kitą treniruotėse. Sunku nustebinti kažkuo, bet bandome vis dar kiekvieną kartą.

– Į Pasvalį įsibėgėjus sezonui atvyko ir Dovydas Redikas. Kaip jis įsiliejo į komandą?

– Dovydas turi susikoncentruoti vienam dalykui. Nei aš jam tėvas, nei aš turiu jį vedžioti. Jam yra pakankamai daug metų, pas jį daug kas įvyko bei pats turi susigalvoti, ką daryti. Čia – jo gyvenimas, D.Redikas turi paskutinį šansą. Manau, kad nereikia būti tėvu ir jam sakyti tai. Šansą gavo, jeigu pats supras, tai supras, jei nesupras, tai nesupras. Jo kaip šuniukio gi nevedžiosi. Suaugęs vyras ir kiekvienas padaro klaidų, kokių jau jis padarė, tai jau padarė. Turi visus šansus ir viskas yra jo rankose.

– Ar treneriai prašo, jog jaunesniems pasakytum kokį žodį?

– Gal ramina, nes aš nemėgstu pralaimėti. Kai įsiplieskiu, kai pradedu rėkti ant jų ir ten dar ką nors, tai galbūt kartais jau per daug pasikarščiuoju, bet galvoju, jog taip reikia ir kad mums to trūksta. Paskui atsiprašau visų (juokiasi). Nemėgstu pralaimėti, tad galbūt tai ir įvyksta. Truputį pasikarščiuoju, tačiau, manau, jie mane supranta. Užteks mums pralaiminėti. Turime rėmėjus, miestą, valdžią ir turime atidirbti tuos pinigus, kokius mes juos ir begautume.

– Pačiam šis sezonas – sunkiausias karjeroje?

– Taip. Aš jį pradėjau vėliau, kadangi turėjau problemų. Man pradžia buvo sunkesnė, tačiau dabar jau kokus du mėnesius esu geroje fizinėje formoje. Pradžioje gal trūko mano indėlio, o dabar nežinau, reikia eiti ir klausti vadovų, ar jie patenkinti. Jei nemetu daug taškų, patariu kitiems. Su treneriu randame bendrą kalbą, viskas gerai.

– Ar metams bėgant išmokstate valdyti savo emocijas?

– Galbūt kažkiek vis ramiau, bet nemanau. Neišeina, aš turiu išsikrauti. Nemėgstu pralaimėti, teisėjų švilpukai gali būti man visi neteisūs, galiu ginčytis. Dabar gal ramiau.

– Ar grįžęs namuose ilgai galvojate apie rungtynes, ypatingai, jei pralaimėjote?

– Taip, po pralaimėjimo miegu 3-4 valandas, nes negaliu užmigti. Dabar iš karto atsiranda vaizdo įrašai, įsijungi pakartojimą. Kuomet žiūri, dar pagalvoji apie tą ar tą. Gerai, jog tos rungtynės yra vienos po kitų. Kai laimi, viskas atrodo gerai, bet kada pralaimi mažu skirtumu, tada pažiūri, ko nepadarei, kur suklydau. Geriau pralaimėti 20-30 taškų skirtumu ir žinoti, jog grybas buvai. Kai laimi, tai mažiau būna tos kritikos.

– Gal ir šeimai ramiau, kai nemato jūsų pikto?

– Po rungtynių grįžti, tai vaikai jau miega. Tada vienas atsisėdi, apgalvoji, bet tuomet vėlai nueini miegoti, vaikai pažadina, negali išsimiegoti, nes pasiilgę. Namuose aš ramus, galbūt kaip tik vaikai nuramina, jie dar to nesupranta. Aišku, sūnus tai supranta, juokiasi „ką ir vėl pralaimėjai?“, „Pieno žvaigždės“ silpnos“.

– Ar save pavadintumėte krepšinio maniaku?

– Taip, Pasvalyje turiu palydovinę televiziją ir be krepšinio daugiau nieko nežiūriu. VTB Vieningoji lyga, Eurolyga, Europos taurė ir viską iš eilės. NBA reikia žiūrėti nuo atkrintamųjų varžybų, kada jie rimčiau pradeda žaisti. Dabar jie žaidžia tik kaip gausis. Jeigu nespėji kažko pažiūrėti, būna kartojimai. Vien krepšinį težiūriu, žmona pyksta nuolat. Aš gyvenu juo. Po rungtynių pasiskambinu su vienu ar kitu draugu, pasijuokiu.

– Tokie žaidėjai, kaip jūs – savotiška krepšinio enciklopedija, kadangi ne visi tiek daug domisi. 

– Na taip, aš galiu pasakyti, kas žaidė, kur ir kaip. Labai daug nepasakysiu, bet pagrindinius dalykus jo. Galbūt FIBA Europos taurės turnyre pažįstamų ne per daugiausiai, bet žaidėme su Zagrebo „Cibona“ susitikau žinomus.

– Vienas tokių maniakų ir jūsų bičiulis, Šarūnas Jasikevičius, tapo treneriu. Veikiausiai paties tai nenustebino nei kiek.

– Ne, manau, reikia palinkėti jam sėkmės ir su tuo susitvarkys. Turi daug patirties, žaidęs pas geriausius trenerius, pats turi, ką pasakyti ir parodyti dar. Viskas bus gerai. Manau, jog pasiruošęs jis tam. Pasveikinau Šarūną su tuo paprastai.

– Ar pats įsivaizduojate save treneriu?

– Dar negalvoju apie tai kažkaip. Nežinau, gal. Dar anksti apie tai galvoti.

Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
Vėl siautęs "Gargždų" naujokas pražudė mažeikiškius
Vėl siautęs "Gargždų" naujokas pražudė mažeikiškius
Citadele Karaliaus Mindaugo (Citadele KMT) taurės A grupėje pirmą laimėjimą įsirašė „Gargždai“ (1-1), kurie su įspūdingu naujoku Nicolasu Wardu priešakyje 95:93 (28:24,
KMT – "Neptūnui" pergalę prieš "Juventus" padovanojęs Sargiūno metimas
KMT – "Neptūnui" pergalę prieš "Juventus" padovanojęs Sargiūno metimas
Citadele Karaliaus Mindaugo taurės (Citadele KMT) pirmajame etape Igno Sargiūno metimas paskutinę sekundę atnešė antrąją pergalę Klaipėdos „Neptūnui“ (2/0).Mindaugo
Į krepšinį sugrįžęs Babrauskas – apie naują vaidmenį, šansą jauniems lietuviams ir pozityvų startą
Į krepšinį sugrįžęs Babrauskas – apie naują vaidmenį, šansą jauniems lietuviams ir pozityvų startą
Prabėgus kelioms savaitėms „Betsafe-LKL“ čempionate, vienintele ekipa, kuri dar neprisistatė savo žiūrovams, liko Pasvalio „Pieno žvaigždės“.Naujai suburta komanda, treniruojama
Naujasis jonaviečių kapitonas: turėjome sunkų pasiruošimą, tačiau komanda po truputį lipdosi
Naujasis jonaviečių kapitonas: turėjome sunkų pasiruošimą, tačiau komanda po truputį lipdosi
Jau šiandien Jonavos sporto arenoje pradėsime naująjį „Betsafe-LKL” sezoną dvikovoje su Kėdainių „Nevėžio-Optibet“ krepšininkais. Apie laukiančią akistatą,
Babrauskas grįžo į "Pieno žvaigždes"
Babrauskas grįžo į "Pieno žvaigždes"
Tris sezonus Pasvalio „Pieno žvaigždėse“ rungtyniavęs Steponas Babrauskas grįžta į komandą ir užims vyriausiojo trenerio Aurimo Jasilionio asistento pareigas.S. Babrauskas Pasvalyje
Didžiausią pažangą padariusiu žaidėju pripažintas Jogėla keliasi į Ispaniją
Didžiausią pažangą padariusiu žaidėju pripažintas Jogėla keliasi į Ispaniją
Proveržio sezoną turėjęs ir Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) didžiausią pažangą padariusiu žaidėju pripažintas Matas Jogėla pradės legionieriaus karjerą.24-erių metų 201 cm ūgio
Gailius lieka ištikimas "Neptūnui"
Gailius lieka ištikimas "Neptūnui"
Klaipėdos „Neptūnas“ oficialiai pratęsė sutartį su komandos simboliu jau tapusiu ir kapitono pareigas užimančiu Deividu Gailiumi. Klaipėdietis 2022/2023 m. „Betsafe-LKL“
Įspūdžiai iš "Žalgirio" arenos: ką finale palaiko Kulboka bei kokią gumą kramto Songaila
Įspūdžiai iš "Žalgirio" arenos: ką finale palaiko Kulboka bei kokią gumą kramto Songaila
Kauno „Žalgirio“ krepšininkai ketvirtadienio vakarą pažymėjo laimėdami pirmąsias „Betsafe-LKL“ finalo serijos rungtynes prieš Vilniaus „Rytą“ (108:93).
Rubštavičius prieš seriją su "Cbet": prieš juos labai sunku žaisti
Rubštavičius prieš seriją su "Cbet": prieš juos labai sunku žaisti
Panevėžio „7bet-Lietkabelio“ krepšininkai pradeda kovas dėl Betsafe-LKL pirmenybių bronzos medalių – jau rytoj, gegužės 31 d. (trečiadienį) panevėžiečiai namuose priims
Šeškaus kariauna atkrintamosiose startavo Alytuje nukaudama Kemzūros "vilkus"
Šeškaus kariauna atkrintamosiose startavo Alytuje nukaudama Kemzūros "vilkus"
Jonavos „CBet“ komanda pateikė savotišką staigmeną Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) ketvirtfinalio serijos starte.Virginijaus Šeškaus auklėtiniai
Dešimtmetį LKL prezidento poste apžvelgęs Milašius: dabar dirbdamas jaučiu malonumą
Dešimtmetį LKL prezidento poste apžvelgęs Milašius: dabar dirbdamas jaučiu malonumą
Balandžio 22 diena yra ypatinga data Lietuvos krepšinio bendruomenei, nes būtent šią dieną prieš lygiai 30 metų buvo įkurta Lietuvos krepšinio lyga, šalies klubinio
"Ryto" puolimo banga nuplovė "Šiaulius" (komentarai)
"Ryto" puolimo banga nuplovė "Šiaulius" (komentarai)
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) užtikrinta pergale savo gerbėjus nudžiugino Vilniaus „Rytas“ (22-6). Sostinės ekipa savo arenoje nugalėjo „Šiaulius“
Karjeros sezoną žaidžiantis Jogėla: norėčiau save išbandyti aukštesniame lygyje
Karjeros sezoną žaidžiantis Jogėla: norėčiau save išbandyti aukštesniame lygyje
Matas Jogėla skaičiuoja ketvirtą savo sezoną Klaipėdos „Neptūne“ ir jau gali būti vadinamas klubo senbuviu, nors jam tik 24-eri.Vis tik savo potencialą pilnai M.Jogėla ėmė rodyti
"Lietkabelis" išgyveno dramą Utenoje
"Lietkabelis" išgyveno dramą Utenoje
Dramatiškoje „Betsafe-LKL“ turnyrinės lentelės kaimynų akistatoje svarbią pergalę pasiekė Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ (18-10).Nenado Čanako auklėtiniai išvykoje
"Wolves" užtikrintai įveikė Prienų klubą
"Wolves" užtikrintai įveikė Prienų klubą
Nesunkią pergalę Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) įsirašė Alytaus „Wolves“ (20-8) komanda, kuri namie 94:58 (21:22, 27:16, 23:14, 23:6) sutriuškino
Lyderio neturėjęs "Neptūnas" išvargo pergalę prieš kėdainiečius
Lyderio neturėjęs "Neptūnas" išvargo pergalę prieš kėdainiečius
Svarbią pergalę Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) įsirašė Klaipėdos „Neptūnas“ (13-15), kuris namie 97:91 (15:27, 27:24, 34:18, 21:22) palaužė Kėdainių
Matulio rekordą sugadinę "Gargždai" parklupdė uteniškius
Matulio rekordą sugadinę "Gargždai" parklupdė uteniškius
Dar vieną staigmeną prieš Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) sėkmingiau žygiuojančią komandą pateikė „Gargždai“ (6-21). Gargždiškiai
"Lietkabelis" jonaviečiams įrašė ketvirtąjį pralaimėjimą paeiliui
"Lietkabelis" jonaviečiams įrašė ketvirtąjį pralaimėjimą paeiliui
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) susitiko du aukštus tikslus keliantys, bet ne pačias geriausias serijas fiksavę klubai. Panevėžio „7bet-Lietkabelis“
Šiauliuose - Jogėlos tritaškis su sirena išplėšęs pergalę "Neptūnui"
Šiauliuose - Jogėlos tritaškis su sirena išplėšęs pergalę "Neptūnui"
Svarbią pergalę kovoje dėl „Betsafe-LKL“ atkrintamųjų šeštadienio vakarą Klaipėdos „Neptūnui“ (12-15) išplėšė Matas Jogėla.Didelę
"Wolves" Kėdainiuose iškovojo ketvirtąją pergalę iš eilės (trenerių komentarai)
"Wolves" Kėdainiuose iškovojo ketvirtąją pergalę iš eilės (trenerių komentarai)
Ketvirtąją pergalę iš eilės „Betsafe-LKL“ čempionate šeštadienį iškovojo Alytaus „Wolves“ (19-8) krepšininkai.Kęstučio Kemzūros
Echodo sezonas baigtas, jį keičia kolumbietis
Echodo sezonas baigtas, jį keičia kolumbietis
Dėl patirtos traumos Vilniaus „Rytui“ šį sezoną padėti nebegalėsiantį Martyną Echodą sostinės klubo gretose keičia 25-erių puolėjas Jaime Echenique.M. Echodas susižeidė
Tėvas ir sūnus Šeškai bei "CBet" kapitonas susipažino su piktais komentarais apie save
Tėvas ir sūnus Šeškai bei "CBet" kapitonas susipažino su piktais komentarais apie save
Betsafe-LKL TV blogų komentarų rubrikoje šįkart internetinių portalų komentarų skiltyje surastas žinutes apie save skaitė Jonavos „CBet“ trijulė – Virginijus ir Edvinas
Lemiamu metu pranašumą įrodęs "Žalgiris" laimėjo Utenoje (komentarai)
Lemiamu metu pranašumą įrodęs "Žalgiris" laimėjo Utenoje (komentarai)
Kauno „Žalgiris“ (17-3) sulaukė dar vieno rimto iššūkio Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“), tačiau paskutiniame kėlinyje įrodė pranašumą
"Neptūną" išgelbėjo pergalingas Gailiaus metimas
"Neptūną" išgelbėjo pergalingas Gailiaus metimas
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) fantastiškos serijos nepratęsė Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ (13-6) ekipa. Aukštaičiai retą nesėkmę
"Žalgiris" be gailesčio sudorojo "Šiaulius"
"Žalgiris" be gailesčio sudorojo "Šiaulius"
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) užfiksuotas kol kas didžiausias sezono sutriuškinimas.Kauno „Žalgiris“ (3-0) pirmajame namų mače 96:60 (28:14,
Iš gilios duobės išlipęs "Rytas" tik paskutinėmis sekundėmis laimėjo Utenoje
Iš gilios duobės išlipęs "Rytas" tik paskutinėmis sekundėmis laimėjo Utenoje
Prasidėjusiame Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) sezone atėjo laikas ir čempionų startui.Vilniaus „Rytas“ (1-0) titulo gynybą pradėjo išvykos maču prieš
Guščikas jungiasi prie LKL debiutantų
Guščikas jungiasi prie LKL debiutantų
Lietuvos krepšinio lygos (LKL) debiutantai Gargždų "Gargždai" pristatė dar vieną komandą papildžiusį naujoką.NKL čempionų gretas papildė 30-metis 206 cm ūgio puolėjas Karolis
Suformuotas "Juventus" trenerių štabas
Suformuotas "Juventus" trenerių štabas
Komplektacijos darbus tęsianti Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ komanda suformavo trenerių štabą.Artėjantį sezoną komandos vyr. treneriui Donaldui Kairiui talkins Gintaras

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime