Naujienos kraunasi...

V.Čeponis. "Žalgirį" smukdo komplektavimo klaidos?

Autorius: Vaidas Čeponis, Krepšinis.lt.
V.Čeponis. "Žalgirį" smukdo komplektavimo klaidos?
R.Achmedovo nuotr., DELFI
Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius prieš sezoną ir dar jo pradžioje kartojo, kad „turime labai gerą komandą“, tačiau vakar po pralaimėtų Eurolygos rungtynių Stambulo „Daruššafaka“ klubui strategas svaidėsi žaibais ir pliekė savo žaidėjus.

Pasak trenerio, daugelis žalgiriečių neturi kiaušinių, jie rungtyniauja be užsivedimo, daro viską atvirkščiai, nei jis liepia, 80 proc. žaidėjų reikia susiimti. Taigi kas nutiko per trumpą laiką, kad Š. Jasikevičiaus nuomonė apie jo auklėtinius pasikeitė radikaliai?

Aš nemanau, kad „Žalgirio“ krepšininkai nesistengia ir neatiduoda visų jėgų aikštėje. Mano galva, akis pradeda badyti komandos komplektavimo klaidos. Tai turbūt pradeda suprasti ir Š. Jasikevičius. Beje, ir jis kartu su klubo vadovais rinkosi naujus pirkinius prieš šį sezoną.

Kauno ekipa kažkodėl pasirinko tris vidurio puolėjus, kurie visi yra gynybinio stiliaus ir net nežiūri į varžovų krepšį. Tik retkarčiais tai daro nebent Antanas Kavaliauskas. Tiesa, jis, manau, nėra tinkamai išnaudojamas. Pavyzdžiui, nekuriamos situacijos, kad A.Kavaliauskas mestų iš vidutinių nuotolių, nors pataikyti gali.

Užkulisiuose nuolat kalbama, kad R. Javtokas, kuris anksčiau daug padėjo „Žalgiriui“, komandoje liko tik dėl to, kad klubas jam skolingas krūvą pinigų. Skolos susidarė nuo „iškrypėlių siaubo“ Vladimiro Romanovo laikų. Taigi su veteranu atsiskaitoma tokiu būdu.

Apibūdinti Augusto Limos žaidimą apskritai trūksta žodžių. Prieš sezoną kai kurie specialistai kalbėjo, kad jis greitas, gali pristabdyti varžovų gynėjus. Tačiau realybė visiškai kitokia. Šiam „centrui“ itin stinga ir sportinio pykčio. Apskritai sezono pradžioje atrodo, kad brazilas su aukšto lygio krepšiniu turi nedaug ką bendro.

Didžiulė skylė žiojėja lengvojo puolėjo pozicijoje. Edgarui Ulanovui reikia arti beveik po 30 minučių, o jį deramai pakeisti nėra kuo – Artūras Milaknis ir Renaldas Seibutis vadinamuoju trečiuoju gali žaisti tik iš bėdos.

„Žalgiriui“ velniškai stinga staigaus, greito, prasiveržimais sugebančio draskyti varžovų gynybą gynėjo. Tokį tikrai galima rasti už įkandamą kainą. Pavyzdžių galima rasti daug. Pateiksiu vieną. Bo McCalebbas, kuris jau yra įžengęs į ketvirtą dešimtį, kurio kaina jau gerokai kritusi, dabar solidžiai rungtyniauja „Gran Canaria“ klube. Jis nėra geras metikas, bet jis iki šiol sugeba vienas prieš vieną nuolat griauti varžovų gynybą ar prie savęs pritraukti du oponentus ir numesti kamuolį laisvam komandos draugui. Tokio stiliaus krepšininko „Žalgiryje“ kažkodėl dabar nėra.

Š. Jasikevičiaus, kaip žaidėjo, krepšinio IQ buvo paties aukščiausio lygio. Tikriausiai dėl to Šaras rinkosi intelektualius, taktiškai išprususius krepšininkus, tokius kaip Kevinas Pangosas ir ypač Leo Westermannas. Taip, šis prancūzas dabar rungtyniauja neblogai, bet jis labiau kūrėjas, o ne taškų gamintojas. O „Žalgiris“ pagal rezultatyvumą Eurolygoje viena blogiausių ekipų.

Aikštėje IQ labai reikšmingas dalykas, tačiau šiuolaikiniame krepšinyje paprastai laimi tie, kurie atletiškesni, kurie greičiau bėga, aukščiau šoka, geriau žaidžia vienas prieš vieną.

Kita kompletavimo spraga – „Žalgiryje“ du įžaidėjai iš trijų yra labai žemi – Lukas Lekavičius (180 cm) ir K. Pangosas (188 cm). Jiems kyla bėdų ginantis prieš aukštesnius, fiziškai tvirtesnius oponentus.

 

Prieš sezoną džiaugėmės, kad pagaliau turėsime puikių metikų – A. Milaknį ir K. Pangosą. Tačiau abu jie, ypač kanadietis, sezono pradžioje dažniausiai šaudo dievui į langus. Panašu, kad K. Pangosas psichologiškai nėra stiprus žaidėjas. Tai buvo galima išsiaiškinti prieš jį perkant. A. Milaknis nepataiko galbūt dėl to, kad išeikvoja daug jėgų prie savojo krepšio, tačiau ir jo gynyba, švelniai tariant, neblizga.

Sunku suvokti, kas nutiko Renaldui Seibučiui. Jam dar tik 31-eri, bet žaidžia kaip 40-metis veteranas. Tai patyręs, užgrūdintas, kovingas krepšininkas. Susidaro įspūdis, kad galbūt kažkas negerai su sveikata, gal kamuoja nugaros problemos. Šį sezoną buvo keletas epizodų, kai R. Seibutis labai sunkiai lenkėsi prie kamuolio. Be to, dauguma jo mestų kamuolių atsimuša į priekinę lanko dalį. Norisi tikėti, kad dėl galimų nugaros bėdų aš klystu.

Nepaisant visų išvardytų minusų, toli gražu ne viskas juoda. Maloni staigmena – rezultatyvus Brocko Motumo ir L. Westermanno žaidimas. Po dvejas rungtynes Eurolygoje puikiai sužaidė Paulius Jankūnas ir L. Lekavičius.

„Žalgiris“ tik vieną mačą (su Tel Avivo „Maccabi“) pralaimėjo su skambučiais. Daugelyje kitų dvikovų su itin galingais varžovais kovėsi apylygiai. Daugiausia Š. Jasikevičiaus dėka kauniečiai demonstruoja akiai patrauklų krepšinį su geru kamuolio ir žaidėjų judėjimu. Dar tik sezono pradžia, kauniečiai neverti, kad būtų maišomi su žemėmis. Apsišarvuokime kantrybe.

Komentuoti
MrVycka2016-11-05 22:43:05 Cituoti
>> agurks:
na aš vis dar tikiuosi sf...kai paskolino lipkę, atrodė, kad viskas kaip ir aišku, nes negali komandos su vienu tikru sf palikti, kol kas nėra, bet nereiškia, kad ir nebus...
agurks2016-11-05 22:35:18 Cituoti
viskas OK su Milu, jo lygio metikai yra labai paklausus ir turi kaina, manau pats norejes grizti padare nemaza nuolaida. Ispanijoj/Italijoj galejo gerokai geriau atsiriekti. Vat, kad Pangosas svarbiose situacijose prastai zaidzia, ta tai galejo paskautint, Gonzaga ir krisdavo svarbiausiose varzybose, nes Pangosas pasimesdavo pries spaudima. Bet siaip jegos gerokai pridejo nuo studiju laiku, todel buvo galima tiketis, kad problema tokia apsitvarke, bet ko neapsitvarke tai kontakto ir astrinimo bijojimo, praktiskai 99 procentai, kad po pikenrolo jis nesivers iki galo, todel labai supaprastina gynyba. Del Seibucio gaila, visada buvo toks energijos pilnas aktyvus/astrus zaidejas, dabar liko tik slapia vieta. O kad Ulanovui nera lygiaverio dublerio tai jau pries sezona buvo sakoma. 4 izaidejai (Vestermanas, Pangosas/Lekavicius/Valinskas, 3 SG (Milas/Seibutis/Varnas) ir tik 1 SF, tai graudoka aisku. ir vel, atsakingas uz komplektacija kas? Saras ar Rutkauskas? Jeigu Saras, tai ka klube tas kitas veikia?
MrVycka2016-11-05 20:01:57 Cituoti
>> antasulc:
aš suprantu, kad lkl vidutiniokas yra tas, kuris vidutiniškai žaistų bet kurioje komandoje, išskyrus žalgirį, o milaknis bet kurioje kitoje komandoje būtų arba lyderis, arba prie lyderių...
antasulc2016-11-05 19:31:00 Cituoti
Kaip, bl., suprasti kai su LKL vidutinioku Milakniu sudaroma sutartis 2 metams?
MrVycka2016-11-05 18:20:23 Cituoti
dėl daugybės minčių galima ginčytis arba sutikti, tai vienintelė, su kuria absoliučiai sutinku - seibučiui tik 31, o kas darosi? atrodo kaip savo paties šešėlis...
Puslapiai: 1
Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
Maldūnas: apie laukiančias akistatas namuose su "Rytu" ir "Žalgiriu"
Maldūnas: apie laukiančias akistatas namuose su "Rytu" ir "Žalgiriu"
Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ pasitinka du rimtus išbandymus: jau kovo 28 d. (ketvirtadienį) Panevėžyje stoja į kovą su Vilniaus „Rytu”, o balandžio 1 d. (pirmadienį)
"Žalgiris" – pagrindinis kandidatas prisivilioti Jokubaitį?
"Žalgiris" – pagrindinis kandidatas prisivilioti Jokubaitį?
Kauno "Žalgiris" kitą sezoną gali susigrąžinti karjerą gimtojo miesto komandoje pradėjusį Roką Jokubaitį.Krepšinio apžvalgininkas Alessandro Luigi Magi skelbia, kad Lietuvos
Išparduotas paskutinysis Eurolygos reguliariojo sezono mačas "Žalgirio" arenoje
Išparduotas paskutinysis Eurolygos reguliariojo sezono mačas "Žalgirio" arenoje
Eurolygos reguliariajame sezone bilietų į rungtynes „Žalgirio“ arenoje nebeliko. Sirgaliai pasirūpino, kad ir šios savaitės Kauno „Žalgirio“ krepšininkų susitikimą
Luktelk, Eurolygos įkrintamųjų traukiny: kokie "Žalgirio" šansai pratęsti sezoną?
Luktelk, Eurolygos įkrintamųjų traukiny: kokie "Žalgirio" šansai pratęsti sezoną?
„Luktelk, luktelk, Evansai, dar sezoną luktelk“. Tokį plakatą į viršų kėlė Kauno „Žalgirio“ sirgaliai, tačiau šių metų Lietuvos atstovo Eurovizijoje Silvesterio
Kurtinaitis ir Čeponis: apie "Žalgirio" viltį, "Ryto" sudorotus "Vilkus" ir Eurolygos lietuvius
Kurtinaitis ir Čeponis: apie "Žalgirio" viltį, "Ryto" sudorotus "Vilkus" ir Eurolygos lietuvius
„Delfi TV“ laidoje „Krepšinio zona“ treneris Rimas Kurtinaitis ir komentatorius Vaidas Čeponis dalinasi mintimis apie naujausias aktualijas bei aptariamas temas.Šį
"Žalgiris" pardavė visus bilietus į mačą su Eurolygos čempionais, dar yra vietų šios savaitės rungtynėse
"Žalgiris" pardavė visus bilietus į mačą su Eurolygos čempionais, dar yra vietų šios savaitės rungtynėse
Eurolygos reguliariojo sezono paskutiniąsias rungtynes stebės sausakimša „Žalgirio“ arena – į sustikimą tarp Kauno „Žalgirio“ ir Madrido „Real“ komandų
Tragiškai iš toli atakavę žalgiriečiai po pratęsimo krito finale
Tragiškai iš toli atakavę žalgiriečiai po pratęsimo krito finale
Kauno „Žalgirio“ jaunuoliams nepavyko laimėti Dubajuje vykusio Eurolygos jaunimo atrankos turnyro. Sekmadienį finale Vytauto Pliaugos auklėtiniai rezultatu 84:89 (19:11, 19:22, 18:23, 21:21,
Paskutiniame kėlinyje atitrūkęs "Žalgiris" iš Šiaulių išsivežė triuškinančią pergalę
Paskutiniame kėlinyje atitrūkęs "Žalgiris" iš Šiaulių išsivežė triuškinančią pergalę
Kauno „Žalgiris“ (20-2) turėjo pavargti, tačiau Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) trečiąkart nugalėjo „Šiaulių“ (5-17) ekipą.Andrea Trinchieri
Žalgiriečiai Eurolygos turnyre Dubajuje sumindė "Virtus" bendraamžius
Žalgiriečiai Eurolygos turnyre Dubajuje sumindė "Virtus" bendraamžius
Labai galingai pergale Eurolygos jaunimo (U 18) turnyre Dubajuje startavo Kauno "Žalgirio" (1-0) krepšininkai.Vytauto Pliaugos auklėtiniai net 77:47 (16:7, 18:6, 23:18, 20:16) sutriuškino
"Žalgiris" ir antrą kartą užtikrintai nukovė baskus
"Žalgiris" ir antrą kartą užtikrintai nukovė baskus
 Kauno „Žalgirio“ (13-18) krepšininkai dvigubą Eurolygos savaitę užbaigė iškovodami ir antrą pergalę. Andrea Trinchieri auklėtiniai pilnutėlėje „Žalgirio“
Žalgirio fanai nenusisuka: baskus pasitiks pilna arena, tirpsta bilietai ir į dvikovą su "Rytu"
Žalgirio fanai nenusisuka: baskus pasitiks pilna arena, tirpsta bilietai ir į dvikovą su "Rytu"
Dvigubą Eurolygos savaitę pergalingai pradėję Kauno „Žalgirio“ krepšininkai ketvirtadienį vėl sulauks gausaus sirgalių palaikymo – „Žalgirio“ arenoje vyksiantį
"Žalgiris" triumfo Eurolygoje 25-etį atšventė patiesdamas "Virtus"
"Žalgiris" triumfo Eurolygoje 25-etį atšventė patiesdamas "Virtus"
Kauno „Žalgiris“ (12-18) nutraukė pralaiėjimų seriją Eurolygoje. Kauniečiai „Žalgirio“ arenoje rezultatu 96:81 (22:22, 21:27, 25:14, 28:18) įveikė Bolonijos „Virtus“
Mače prieš "Virtus" nutrūks įspūdinga „Žalgirio“ išparduotų bilietų serija
Mače prieš "Virtus" nutrūks įspūdinga „Žalgirio“ išparduotų bilietų serija
Antradienį Kauno „Žalgiris“ (11-18) pradės dvigubą Eurolygos savaitę namų rungtynėmis su Bolonijos „Virtus“ (17-12). Šiame susitikime nutrūks įspūdinga Kauno klubo
"Žalgirio" varžovai į Kauną vyksta be trijų krepšininkų
"Žalgirio" varžovai į Kauną vyksta be trijų krepšininkų
Šiandien Kauno „Žalgiris“ (11-18) pasitinka dvigubą Eurolygos savaitę Kaune. Pirmasis Andrea Trinchieri auklėtinių varžovas – Bolonijos „Virtus“, kuris susiduria
"Žalgirio" viltis – vis dar gyva: iki dešimtuko – tik dvi pergalės
"Žalgirio" viltis – vis dar gyva: iki dešimtuko – tik dvi pergalės
Po rinktinių lango ir šalių taurių pertraukos Eurolygoje tik pralaimėjimus renkantis Kauno „Žalgiris“ vis dar nėra eliminuotas iš kovos dėl įkrintamųjų varžybų, rašo
Sumnerio vedamas ir dublerius pasitelkęs "Žalgiris" neturėjo vargo
Sumnerio vedamas ir dublerius pasitelkęs "Žalgiris" neturėjo vargo
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) staigmenos pateikti nepavyko Pasvalio „Pieno žvaigždėms“ (4/17). Aurimo Jasilionio auklėtiniai išvykoje 77:97 (14:25,
Tik paskutiniame kėlinyje pabudęs "Žalgiris" nespėjo pavyti bavarų
Tik paskutiniame kėlinyje pabudęs "Žalgiris" nespėjo pavyti bavarų
Kauno „Žalgirio“ (11-18) krepšininkai patyrė pralaimėjimą Eurolygos 29-ojo turo rungtynėse. Andrea Trinchieri komanda Miunchene rezultatu 58:64 (10:18, 11:15, 16:17, 21:14) nusileido
"Žalgiris" pasirašė naują kontraktą su Maneku
"Žalgiris" pasirašė naują kontraktą su Maneku
Kovas šiame sezone tęsiantis Kauno „Žalgiris“ jau galvoja ir apie artėjančius metus. Lietuvos čempionų gretose ir toliau rungtyniaus Brady Manekas, su kuriuo sutartis pagal formulę
"Žalgiriui" ir "Rytui" – sankcijos už įžeidžiančias bei necenzūrines skanduotes
"Žalgiriui" ir "Rytui" – sankcijos už įžeidžiančias bei necenzūrines skanduotes
Po savaitgalį vykusių „Betsafe-LKL“ rungtynių tarp Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Ryto“, Lietuvos krepšinio lyga atkreipia dėmesį ir neigiamai vertina tribūnose
"Žalgiris" laimėjo tikrą trilerį prieš "Rytą"
"Žalgiris" laimėjo tikrą trilerį prieš "Rytą"
Kauno „Žalgirio“ krepšininkai tapo vienvaldžiais „Betsafe-LKL“ lyderiais. Andrea Trinchieri auklėtiniai pilnutėlėje „Žalgirio“ arenoje rezultatu 97:94 (28:26,
Krapikas: – apie Trinchieri prašymą, Fosterio įtaką ir "Ryto" stabdymą
Krapikas: – apie Trinchieri prašymą, Fosterio įtaką ir "Ryto" stabdymą
Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) žiūrovai po netrumpos pertraukos galės išvysti grandų akistatą.Šį vakarą Kaune susikaus vietos „Žalgiris“ ir
LKL lyderių dvikova – pilnoje arenoje, sparčiai tirpsta bilietai į mūšius su "Virtus" ir "Baskonia"
LKL lyderių dvikova – pilnoje arenoje, sparčiai tirpsta bilietai į mūšius su "Virtus" ir "Baskonia"
Jau šį vakarą Kaune įvyksianti „Betsafe-LKL“ lyderių dvikova sulaukė nemenko ažiotažo – išparduoti visi bilietai į „Žalgirio“ arenoje vyksiančią „Žalgirio“
Sostinės klubo legenda: tikiu, kad LKL čempionate "Rytas" mes rimtą iššūkį "Žalgiriui"
Sostinės klubo legenda: tikiu, kad LKL čempionate "Rytas" mes rimtą iššūkį "Žalgiriui"
Andrius Šležas išgyvena dėl Vilniaus „Ryto“ nesėkmių šį sezoną. Ilgametis ir legendinis šio klubo krepšininkas tikisi, kad sostinės komanda reabilituosis
(Ne)įmanoma misija: ar "Žalgiris" gali įbristi į tą pačią upę antrą kartą?
(Ne)įmanoma misija: ar "Žalgiris" gali įbristi į tą pačią upę antrą kartą?
„Mažiau ar daugiau, bet skauda. Mes jaučiame skausmą. Bet taip pat turime tendenciją pamiršti, iš kur atėjome. Kai atvykau čia prieš du mėnesius, buvome mirę“,
"Žalgiris" Belgrade tik paskutinę minutę dramatiškai nusileido "Maccabi"
"Žalgiris" Belgrade tik paskutinę minutę dramatiškai nusileido "Maccabi"
Kauno „Žalgirio“ (11-17) krepšininkai patyrė pralaimėjimą Eurolygos rungtynėse Belgrade. Andrea Trinchieri auklėtiniai rezultatu 76:83 (21:21, 19:21, 22:14, 14:27) nusileido Tel
Mače su "Virtus" žalgiriečiai vilkės išskirtines čempioniškas aprangas
Mače su "Virtus" žalgiriečiai vilkės išskirtines čempioniškas aprangas
Kovo 19 dieną į „Žalgirio“ areną susirinksiančių žiūrovų laukia ypatingas vakaras. Kaune bus žaidžiamos ne tik Eurolygos rungtynės su Bolonijos „Virtus“ komanda,
Po pertraukos sugriuvęs "Žalgiris" gavo antausį nuo "Olympiacos"
Po pertraukos sugriuvęs "Žalgiris" gavo antausį nuo "Olympiacos"
Po pertraukos sugrįžusios Eurolygos kovos Kauno „Žalgirio“ (11-16) krepšininkus pasitiko pralaimėjimu. Andrea Trinchieri auklėtiniai „Žalgirio“ arenoje rezultatu 76:95
"Žalgirio" sirgaliai pagerbė Ukrainoje žuvusį savanorį Tadą Tumą
"Žalgirio" sirgaliai pagerbė Ukrainoje žuvusį savanorį Tadą Tumą
Kauno „Žalgirio“ sirgaliai Eurolygos dvikovos su „Olympiakos“ metu pagerbė Ukrainoje prieš savaitę žuvusį savanorį iš Lietuvos Tadą Tumą, rašo Krepšinis.lt.„Green

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime