Naujienos kraunasi...

V.Pauliukėnas: istorinė ištikimybė, šimtai tritaškių ir nokautas nuo D.Zavacko



Krepšinio pasaulyje šiais laikais ištikimybė vienam klubui yra itin retas reiškinys. Šiaulių „Šiaulių“ gerbėjų puslapis geltonajuoda.lt kviečia artimiau susipažinti su ilgamečiu klubo žaidėju, trenerio asistentu, vadovu, o dabar ir vyriausiuoju treneriu Vaidu Pauliukėnu.

1999 metais prie „Šiaulių“ prisijungęs gynėjas iškart tapo svarbia komandos dalimi ir svariai prisidėjo prie pirmųjų klubo istorijoje iškovotų Lietuvos krepšinio lygos (LKL) bronzos medalių, o ateinantį sezoną pergalių sieks pradėdamas vyriausiojo trenerio karjerą.

Šiaurės Lietuvos ekipa šią vasarą pirmoji iš visų LKL komandų pasirašė sutartis su komandos naujokais. V. Pauliukėno ir Roberto Giedraičio vadovaujamoje komandoje ateinantį sezoną žais Donatas Sabeckis, Devinas Pattersonas, Aseno Ampimas, komandoje liko Arūnas Sajavičius ir Tadas Pažėra, o kontraktas su Tre Bowmanu įsigalios po amerikiečio peržiūros.

Penktadienį naujasis ekipos treneris sužinojo ir klubo varžovus FIBA Europos taurės turnyre. Pirmajame etape J grupėje šiauliečiai susitiks su Nikosijos APOEL (Kipras), Pardubicės JIP (Čekija) klubais. Dar vienas oponentas paaiškės po FIBA Čempionų lygos atrankos etapo. Juo gali tapti Naharijos „Ironi“ (Izraelis), „Rilski“ (Bulgarija) arba Minsko „Cmoki“ (Baltarusija) ekipa.

Pradžia – Biržų „Naftotiekyje“

Jau nuo penkerių V. Pauliukėną sportuoti skatino tėvai, kurie taip pat pat buvo krepšininkai. Oranžinis kamuolys nesvetimas buvo ir vyresniajam jo broliui. Biržietis karjerą pradėjo 1996 m. gimtojo miesto „Naftotiekio“ komandoje. 1998-1999 m. Lietuvos krepšinio A lygoje (LKAL) gynėjas per rungtynes vidutiniškai rinkdavo 18 taškų ir atkovodavo 6 kamuolius. Po šio sėkmingo sezono dvidešimtmečiui krepšininkui šansą suteikė tuometinis „Šiaulių“ vadybininkas ir viceprezidentas Adomas Klimavičius, kuris ir pakvietė V. Pauliukėną žaisti, studijuoti ir gyventi Saulės mieste.

„Tiek ilgai pasilikti neplanavau, bet man patiko komanda, treneris, fanai buvo nerealūs, toje mažoje mokyklos sporto salėje aučiau stiprų žiūrovų palaikymą. Jaučiau didelį malonumą žaisdamas krepšinį ir man buvo visiškai nusispjauti į kitus geresnius kontraktus, nes tuo metu tiesiog mėgavausi kovodamas aikštėje. Šiai komandai atidaviau visą save nė kiek negailėdamas savo kūno ir dėl to esu laimingas man – tai buvo patys smagiausi metai. Trenerių svajodavau būti dar vaikystėje, tad džiaugiuosi, kad šią svajonę išpildė „Šiaulių“ klubas“, - dar 2009 m. tapęs Antano Sireikos asistentu sakė jaunas specialistas.

Rezultatyviausi pasirodymai – prieš Prancūzijos ir Ukrainos klubus

Jau pirmajame savo LKL sezone V. Pauliukėnas pelnydavo po 10 taškų ir sugriebdavo po 3 atšokusius kamuolius. Greitai vyrų krepšinyje kojas apšilęs gynėjas 2003-2004 m. LKL pirmenybėse žaidėjas jau rinkdavo po 14 taškų, atkovodavo 4 kamuolius ir atlikdavo po 2 rezultatyvius perdavimus. Tuo metu „FIBA Europe“ taurės turnyre vienas iš „Šiaulių“ simbolių demonstravo dar solidesnius vidurkius ir per mačą rinkdavo po 16 taškų.

Su vienerių metų pertrauka žaidėjas „Šiaulių" komandos garbę gynė 11 sezonų, jam teko eiti ir kapitono pareigas. Tiesa, V. Pauliukėnas yra bandęs laimę svetur – 2008-20009 m. sezone jis rungtyniavo Ukrainos Dneprospetrovsko „Dnepr-Azot“ ekipoje.

Pačiam žaidėjui labiausiai įsiminė 2005 m. lapkritį vykęs „FIBA Europe“ mačas su Prancūzijos „Nancy“ klubu. Tuomet Vaidas išvykos rungtynėse pelnė 27 taškus, atkovojo 4 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir pataikė 10 metimų iš 14, o „Šiauliai“ varžovus įveikė 100:84. Vis tik rezultatyviausią karjeros mačą jis sužaidė 2004 m. gruodį, kai „FIBA Europe“ akistatoje su Ukrainos „Nikolaev“ klubu pelnė 33 taškus.

Žaidėjo karjerą stabdė sudėtingos traumos. Ne vienam „Šiaulių" gerbėjui tikriausiai yra įstrigęs susidūrimas su Donatu Zavacku, po kuriuos V. Pauliukėnas negalėjo rungtyniauti ne vieną mėnesį. Atletas karjerą simboliškai baigė ten, kur ir pradėjo – 2011-2012 m. jis atstovavo Biržų „Rinkuškių alaus“ ekipai, kuri žaidė Regionų krepšinio lygoje (RKL).

Prioritetas – sunkaus darbo nebijantiems krepšininkams

Dar 2009 m. V. Pauliukėną dirbti žaidžiančiuoju treneriu pasikvietė Europos čempionas Antanas Sireika. Vėliau jis asistavo ir Gediminui Petrauskui, 2015 m. vasarą buvo Lietuvos studentų rinktinės trenerio Dainiaus Adomaičio asistentu pasaulio studentų universiadoje Pietų Korėjoje. Dirbdamas kartu su G. Petrausku 2016 m. atvedė gabiausius šalies šešiolikmečius iki Europos čempionato sidabro, 2016 m. su šia karta džiaugėsi ir pasaulio čempionato bronza bei tris kartus iš eilės triumfavo Baltijos krepšinio lygoje (BBL). 2015-2016 m. sezono išvakarėse V. Pauliukėnas tapo „Šiaulių" direktoriumi, o šių metų liepą klubo valdyba jį paskyrė ir vyriausiuoju treneriu.

„Vaidas daug metų dirba klube, žinome jo darbštumą, imlumą naujovėms. Todėl nusprendėme pirmiausia galimybę suteikti jam“, - sakė klubo prezidentas A. Klimavičius.

„Man priimtinesni mažiau talentingi, bet kovoti trokštantys ir darbštūs, o ne pinigų pasiimti iš komandos į komandą važinėjantys krepšininkai. Tikiuosi, kad iš tokių kovotojų ir sulipdysime komandą", - pasitikdamas naują karjeros iššūkį sako vienas pagrindinių „Šiaulių“ organizacijos simbolių.

Įdomūs faktai apie V. Pauliukėną

Krepšinio analitiko Erildo Budraičio sudarytame visų laikų ištikimiausių žaidėjų dešimtuke, kurie žaidė tik viename LKL klube, V. Pauliukėnas šiuo metu užima 4 vietą (296 rungtynės LKL čempionate), nusileisdamas tik savo dabartiniam asistentui Robertui Giedraičiui, Pauliui Jankūnui ir Martynui Mažeikai.

„Šiauliuose“ rungtyniavo 12-uoju numeriu pažymėtais marškinėliais.

Daugiausiai taškų klubo istorijoje pelnęs žaidėjas (4237, vid. po 10).

Antras klubo istorijoje pagal įmestus baudų metimus (974).

Trečias klubo istorijoje pagal sužaistas rungtynes (434).

Trečias klubo istorijoje pagal įmestus tritaškius (488).

Rezultatyviausios karjeros rungtynės – 33 taškai į „Nikolaev" (Ukraina) krepšį (2004-2005 m.) sezone).

Jau pirmąjį 1999-2000 m. sezoną svariai prisidėjo prie pirmųjų klubo istorijoje iškovotų bronzos medalių. Iš viso šį apdovanojimą su „Šiauliais“ V. Pauliukėnas iškovojo 8 kartus.

2004 m. V. Pauliukėnas interviu metu užsiminė, kad, jeigu nebūtų krepšininkas, tuomet „Biržuose alų darytų“. 2006 m. rungtynių metu dvikovoje su Donatu Zavacku smilkinį susitrenkęs V. Pauliukėnas sąmonę atgavo tik ligoninėje.

Su žmona Jurgita susipažino būdamas 17-ikos metų Biržuose. „Norėjau įmesti į ežerą, bet labai gražiai paprašė, todėl pasigailėjau. Taip ir likome kartu. Užsiauginau ir atsivežiau į Šiaulius“, - yra pasakęs V. Pauliukėnas.

Komentuoti
MrVycka2016-07-23 20:30:39 Cituoti
nežinau, kas apie šį žaidėją galėtų blogą žodį pasakyti, o šiauliuose tai tikra legenda...
Puslapiai: 1
Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
"Panathinaikos" sudrebino rinką: į Atėnus atvyksta NBA ilgai žaidęs turkas
"Panathinaikos" sudrebino rinką: į Atėnus atvyksta NBA ilgai žaidęs turkas
Mariaus Grigonio atstovaujama Atėnų „Panathinaikos“ drebina rinką – klubo savininkas Dimitris Giannokopoulas socialiniame tinkle paskelbė, kad Eurolygos ir Graikijos čempionai sudarė
"Šiauliai" užtikrintai žengė į Mikšio taurės finalą
"Šiauliai" užtikrintai žengė į Mikšio taurės finalą
Penktadienį Šiauliuose startavo Algimanto Mikšio taurės turnyras, kurio šeimininkai „Šiaulių“ krepšininkai pusfinalyje pasiekė pergalę. Su Tartu „Ulikool“
Garasto žodžius nesąmone pavadinęs Sireika įvardijo netikėtą rinktinės trenerio kandidatūrą
Garasto žodžius nesąmone pavadinęs Sireika įvardijo netikėtą rinktinės trenerio kandidatūrą
2003 metais Lietuvai Europos krepšinio čempionato auksą iškovojęs treneris Antanas Sireika viešėjo laidoje „Krepšinio zona“, kur įvertino kandidatus į Lietuvos
Balčiūnas į LKF priviliojo daugkartinį pasaulio čempionų trenerį amerikietį
Balčiūnas į LKF priviliojo daugkartinį pasaulio čempionų trenerį amerikietį
Antradienį oficialiai pristatęs Lietuvos krepšinio pokyčių įgyvendinimo komandą, LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas taip pat informavo apie pasiektą susitarimą su JAV krepšinio
Trinchieri pagyrė ritmą, energiją, tačiau patiko ne viskas
Trinchieri pagyrė ritmą, energiją, tačiau patiko ne viskas
Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Andrea Trinchieri pasidalijo mintimis po to, kai „Žalgiris“ pirmajame ikisezoniniame mače įveikė Utenos „Uniclub Casino –
"Wolves" tiesiog sumindė Estijos klubą
"Wolves" tiesiog sumindė Estijos klubą
Pasiruošimą artėjančiam sezonui tęsianti Vilniaus „Wolves Twinsbet“ iškovojo antrąją pergalę pasirengimo cikle. Sostinės krepšininkai namuose įveikė Pernu „Parnu
Daugkartinis Eurolygos čempionas baigia karjerą: padėkojo Trinchieri
Daugkartinis Eurolygos čempionas baigia karjerą: padėkojo Trinchieri
Trečiadienį krepšinio pasaulį sudrebino Eurolygos legendos Kyle’o Hineso sprendimas. 38-erių veteranas savo „Instagram“ paskyroje paskelbė, jog baigia profesionalo karjerą,
Į "Žalgirį" – tik po vestuvių: serbas Kaune rinks vertingas gyvenimo ir krepšinio pamokas
Į "Žalgirį" – tik po vestuvių: serbas Kaune rinks vertingas gyvenimo ir krepšinio pamokas
Rolandas Šmitas galėjo palikti savo meškeres sumerktas Nemuno vagoje, kadangi jį Kauno „Žalgiryje“ pakeitė kitas užkietėjęs žvejys. Alenas Smailagičius panašiai
Trinchieri naujoje "Žalgirio" rikiuotėje trūksta vidurio puolėjų
Trinchieri naujoje "Žalgirio" rikiuotėje trūksta vidurio puolėjų
Kauno „Žalgiris“ dabar ir be dublerių komandos pirmūnų pagrindinėje sudėtyje turi 14 žaidėjų, bet treneris Andrea Trinchieri mano, kad norint sėkmingai varžytis Eurolygoje tai –
"Wolves" naujokas – apie iš garsaus NBA mažylio gautą patarimą bei karštą charakterį
"Wolves" naujokas – apie iš garsaus NBA mažylio gautą patarimą bei karštą charakterį
Savaite vėliau prie Vilniaus „Wolves Twinsbet“ prisijungęs legionierius iš JAV Andrew Andrewsas jau pluša komandos treniruotėse ir stengiasi rasti bendrą kalbą tiek su naujaisiais
Balčiūnas pristatė savo komandą, svarbiausios pareigos – buvusiam krepšininkui
Balčiūnas pristatė savo komandą, svarbiausios pareigos – buvusiam krepšininkui
Antradienį Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas oficialiai pristatė savo komandą, su kuria sieks pokyčių Lietuvos krepšinyje pergalės LKF
"Real" ketina sudrebinti rinką į Europą sugrąžindamas Turkijos krepšinio žvaigždę
"Real" ketina sudrebinti rinką į Europą sugrąžindamas Turkijos krepšinio žvaigždę
Guerschono Yabuseles netekusi Madrido „Real“ ketina sudrebinti rinką ir į Europą sugrąžinti turką Cedį Osmaną, ilgus metus praleidusį NBA, rašo Krepšinis.lt.„Eurohoops“
Po 12 metų NBA į Europą rungtyniauti grįžta Prancūzijos žvaigždė
Po 12 metų NBA į Europą rungtyniauti grįžta Prancūzijos žvaigždė
Prancūzijos rinktinės gynėjas Evanas Fournier po 12 metų už Atlanto grįžta į Europą: kitame sezone „Les Bleus“ atakų dirigentas vilkės Pirėjo „Olympiakos“ marškinėlius,
"Šiauliai" pasirengimo etapą pradėjo triuškinančia pergale
"Šiauliai" pasirengimo etapą pradėjo triuškinančia pergale
„Šiaulių“ krepšininkai pasirengimo etapą pradėjo draugiškomis rungtynėmis prieš Latvijos universiteto komandą. Šiauliečiai mačą kontroliavo nuo pat
"Žalgirio" naujokas Wallace'as: esu universalus gynėjas, pagerinau ir metimą
"Žalgirio" naujokas Wallace'as: esu universalus gynėjas, pagerinau ir metimą
Prie Kauno „Žalgirio“ komandos šią vasarą prisijungęs amerikietis Tyrone‘as Wallace‘as ruošiasi naujam karjeros etapui. Žaliai baltus marškinėlius apsivilksiantis
"Rytą" palikęs Echodas keliasi rungtyniauti į Turkiją
"Rytą" palikęs Echodas keliasi rungtyniauti į Turkiją
Vilniaus „Rytą“ palikęs vidurio puolėjas Martynas Echodas karjerą tęs Turkijoje, rašo Krepšinis.lt.27-erių lietuvis sudarė sutartį su Manisos „Buyukšehir
"Bayern" sukirto rankomis su Napieru
"Bayern" sukirto rankomis su Napieru
Vokietijos čempionė Miuncheno „Bayern“ ekipa sukirto rankomis su 33-ejų gynėjų Shabazzu Napieru, rašo Krepšinis.lt.Amerikietis vasarą tapo laisvuoju agentu ir derėjosi
Griežtas Pačėsas – apie katastrofišką dešimtmetį, nealkanus žaidėjus ir maklinėtojus prie LKF durų
Griežtas Pačėsas – apie katastrofišką dešimtmetį, nealkanus žaidėjus ir maklinėtojus prie LKF durų
Rudens pradžia Lietuvos krepšiniui bus itin svabi, nes bus išrinktas ne tik naujasis mūsų šalies krepšinio federacijos (LKF) prezidentas, bet ir nacionalinės komandos vyriausiasis
"Šiauliai" komplektavimą baigė pasikviesdami patyrusį amerikietį
"Šiauliai" komplektavimą baigė pasikviesdami patyrusį amerikietį
„Šiaulių“ krepšinio klubas skelbia paskutinį savo vasaros pirkinį. Komandos gretas papildė 30-metis gynėjas Gerry Blakesas. Su 193 cm ūgio krepšininku rankomis sukirsta
Raumenis pučiantys Eurolygos čempionai prisiviliojo NBA bokštą
Raumenis pučiantys Eurolygos čempionai prisiviliojo NBA bokštą
Praėjusį sezoną Eurolygoje triumfavęs Atėnų „Panathinaikos“ klubas, kurio garbę gina ir Marius Grigonis, šią vasarą neatsipalaidavo ir dar labiau sustiprino savo gretas, rašo
Olimpinį auksą nukalęs Curry snaiperio karjerą ir toliau tęs "Warriors"
Olimpinį auksą nukalęs Curry snaiperio karjerą ir toliau tęs "Warriors"
Net 17 tritaškių per Paryžiaus olimpinių žaidynių pusfinalį ir finalą sušveitęs bei JAV rinktinę ant savo kupros ištempęs Stephenas Curry nusprendė pratęsti dabartinę
Gecevičius nekabina sportbačių ant vinies
Gecevičius nekabina sportbačių ant vinies
„Telšiai“ oficialiai pranešė apie skambų naujoką. Žemaitijos sostinės klubas pasirašė sutartį su 36-erių Martynu Gecevičiumi.193 cm ūgio snaiperis praėjusį
Jankūnas, Smailagičius, Birutis liko sužavėti "Žalgirio" turnyru Raseiniuose
Jankūnas, Smailagičius, Birutis liko sužavėti "Žalgirio" turnyru Raseiniuose
Praėjusį savaitgalį Kauno „Žalgirio“ 3×3 turnyras apsilankė Raseiniuose ir Druskininkuose, kur šimtai krepšinio gerbėjų žaidė arba stebėjo gatvės krepšinio
Kas tas 12-metis "Barcos" talentas, prisijungęs prie pagrindinės vyrų komandos?
Kas tas 12-metis "Barcos" talentas, prisijungęs prie pagrindinės vyrų komandos?
Vos prieš keletą metų krepšinio pasaulis išvydo iki šiol neregėto tipo žaidėją, kai Eurolygoje profesionalo karjerą pradėjo Victoras Wembanyama, rašo Krepšinis.lt.Per
Brazdeikis: be jokios abejonės esu pajėgus nulemti rungtynių eigą
Brazdeikis: be jokios abejonės esu pajėgus nulemti rungtynių eigą
Šį tarpsezonį Kauno „Žalgiris“ sulaukė į komandos sudėtį po sezono pertraukos sugrįžusio Igno Brazdeikio. Eurolygoje būtent su „Žalgiriu“ debiutavęs žaidėjas,
Maskvoje prisistatęs Avramovičius: labai norėjau čia atvykti
Maskvoje prisistatęs Avramovičius: labai norėjau čia atvykti
Kruvinus Maskvos CSKA milijonus, o ne žaidimą Eurolygoje pasirinkęs olimpinio bronzos medalio laimėtojas Aleksa Avramovičius jau atvyko į Rusijos sostinę ir prisijungė prie naujojo savo klubo treniruočių,
Ilgametė NBA žvaigždė mėgins laimę 3x3 krepšinyje
Ilgametė NBA žvaigždė mėgins laimę 3x3 krepšinyje
3x3 krepšinyje – naujas, tačiau gerai žinomas veidas. Išbandyti save sparčiai populiarėjančioje sporto šakoje nusprendė buvusi NBA žvaigždė DeMarcsuas Cousinsas, rašo
"Rytas" čempiono žiedu apdovanojo ir sezono su komanda nebaigusį Hornsby: jie neprivalėjo
"Rytas" čempiono žiedu apdovanojo ir sezono su komanda nebaigusį Hornsby: jie neprivalėjo
LKL čempionu tapęs Vilniaus „Ryto“ klubas nepamiršo net tų 2023-2024 m. sezono komandos narių, kurie iki finalinės serijos neišliko rikiuotėje, rašo Krepšinis.lt.Tai

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (228) 05.16 00:00
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime