Naujienos kraunasi...

W.Cherry: niekada taip prastai nežaidžiau puolime, dar yra laiko, viskas bus gerai



Galingai startavęs, bet vėliau Eurolygoje strigti pradėjęs Kauno „Žalgirio“ klubas pirmojoje sezono pusėje kaip išganytojo laukė naujojo įžaidėjo. Į Lietuvą atvyko LeBronui Jamesui Klivlando „Cavaliers“ gretose kamuolius skirstęs amerikietis Willas Cherry, bet 23 metų 185 cm ūgio amerikiečio adaptacija „Žalgiryje“ kiek užtruko.

Eurolygoje W.Cherry dvitaškius meta vidutiniškai vos 18,2 proc., tritaškius – 30 procentų taiklumu ir per 15 minučių pelno 3,8 taško bei atlieka 1,8 rezultatyvaus perdavimo. BEKO-LKL čempionate gynėjo statistika kiek geresnė – vidutiniškai 5,9 taško (42,9 proc. dvit., 40,9 proc. trit.) ir 2,4 rezultatyvaus perdavimo per susitikimą. Tačiau krepšininkas pats kritiškai vertina savo žaidimą.

„Nepataikau tokių metimų, kokius paprastai įmetu. Per savo karjerą dar nesu taip prastai žaidęs puolime“, – LKL.lt atviravo W.Cherry.

Pergalingose rungtynėse pirmadienį su „Mažeikiais“ jis sužaidė geriausią savo mačą „Žalgiryje“ – per 26 minutes pelnė 8 taškus ir atliko net 10 rezultatyvių perdavimų. Galbūt šios rungtynės jam tamps tramplinu į stabilesnį ir solidesnį žaidimą?

Linksmasis „Žalgirio“ naujokas nepraranda optimizmo ir viliasi, kad artimiausi mėnesiai Lietuvoje jam bus sėkmingesni. O mūsų šalyje jam kol kas labai patinka.

– Lietuvoje žaidi jau mėnesį. Kokį įspūdį paliko mūsų šalis? – LKL.lt paklausė W.Cherry.

– Lietuva – puiki valstybė. Kaunas – mažas miestas, bet žmonės čia labai šaunūs. Ypač – sirgaliai. Taip pat dievinu savo komandos draugus. Tai vienas šauniausių kolektyvų, kokiame man teko būti. Su Jamesu Andersonu radome daug naujų vietų, kuriose galima skaniai pavalgyti. Bandžiau ir lietuviško maisto. Nebuvo blogai, bet jūsų maisto skonis kitoks. Tikiuosi, kad artimiausiu metu apie jūsų šalį sužinosiu daugiau naujų dalykų.

Kur Kaune buvo skaniausia? 

– „Talutti“ – geriausia vieta! (Šypsosi.). Jie turi daug įvairaus maisto – nuo azijietiško, iki amerikietiško ar indiško maisto. Be to, jų padavėjai labai šaunūs.

– Ko tikėjaisi atvykdamas į Lietuvą ir kas tave nustebino labiausiai?

– Keliaudamas į kitą šalį baiminausi, kad čia nebus daug amerikietiško maisto. Bet likau nustebintas. Čia labai didelis maisto pasirinkimas!

O gal pasitaikė tau neįprastų keistenybių?

–  (Akimirką pagalvoja) Viskas daugmaž normalu. Nors skalbimo mašina su džiovinimo sistema čia kitokia. Ir oro kondicionierius mano bute neįprastas (Šypsosi.).

Ką Kaune veiki laisvalaikiu?

– Žiūriu televiziją, filmus. Didžiąją laiko dalį ilsiuosi. Profesionalas neturi daug laisvų dienų, todėl bandau laisvas akimirkas išnaudoti poilsiui. Taip pat bandau pasisemti naudingų žinių. Pavyzdžiui, skaityti knygas.

Kokią knygą dabar vakarais laikai savo rankose?

– „The Business of the 21st Century“. Neseniai baigiau skaityti Johno Maxwello „Difference Maker“. Stengiuosi įgyti vertingos pozityvios informacijos. Kasdien paskaitau po keletą puslapių, pasiklausau garso įrašų.

Nenuostabu, kad dažniausias tavo kompanionas „Žalgiryje“ – Jamesas Andersonas. O su kuriais kitais žaidėjais palaikai ryšį daugiausia?

– Visi jie – mulkiai (Juokiasi žvelgdamas į besiklausančius komandos draugus). Ne, jie – mano vyrukai. Rūbinėje mes daug juokaujame. Čia būna labai daug veiksmo. Va, Siimas (Siim-Sander Vene. – Red.) nuolat pokštauja. Bet didžiausias komandos juokdarys – Robertas (Robertas Javtokas. – Red.). Jis juokauja nuolatos. Tikrai šaunus vyrukas. Turime puikų kolektyvą ir visi šauniai sutariame. „Žalgiryje“ nėra jokių ego. Čia tvyro tokia atmosfera, kad negalėčiau drįsti prašyti ko nors daugiau.

Ar Kauno gatvėse sulauki daug miestiečių dėmesio?

– Aš prie to pripratęs. Žaidžiau mažame koledže, kur mane visi pažinojo. Buvau vienas geriausių. Net NBA žino, kas tu toks. Todėl nejaučiu skirtumo. Kauniečiai yra dideli krepšinio sirgaliai. Jie dažnai mus su Jamesu užtinka valgančius. Tada prašo nusifotografuoti, trumpai šnekteli. Bendraujame tikrai nesispyriodami. Puikus jausmas, kai žinai, kad žmonės vertina tavo pastangas ir taip palaiko.

O ką manai apie savo žaidimą?

– Jaučiuosi gerai. Bet manau, kad šį mėnesį „Žalgiryje“ aš stringu. Nepataikau tokių metimų, kokius paprastai įmetu. Dar nesu taip prastai žaidęs puolime per savo karjerą. Bet šiandien žengiau žingsnį į priekį (W.Cherry kalbinome po rungtynių su „Mažeikiais“. – Red.). Nepasiekiau tokio žaidimo lygio, kokiame turėčiau žaisti, bet aš ten būsiu. Turiu toliau dirbti ir išnaudoti savo minutes. Viskas ateis savaime. Dar liko laiko ir manau, kad viskas bus gerai.

– BEKO-LKL žaidi vidutiniškai po 16,5, Eurolygoje – po 15 minučių. Atvykdamas į „Žalgirį“ tikėjaisi daugiau žaidimo laiko?

– Dėl to nesijaudinu. Žinau savo užduotis – kontroliuoti žaidimą ir įnešti pozityvų indėlį. Visi nori žaisti 40 minučių. Koks krepšinį mylintis krepšininkas to nenorėtų? Bet tai neįmanoma. Mano minutės – trenerio valioje. O man tik belieka atiduoti visas savo jėgas ir mėgautis krepšiniu. Manau, kad man dar anksti žaisti kur kas ilgiau. Tikiuosi, kad minučių skaičius augs, bet tikrai nekeliu jokių klausimų dėl trenerio sprendimų.

– Prie kokių europietiško krepšinio niuansų prisitaikyti buvo sunkiausia?

– Pirmasis prisilietimas debiutinėse mano rungtynėse BEKO-LKL čempionate baigėsi pažeista žingsnių taisykle. Keleta pirmųjų rungtynių buvo sunku. Skiriasi žingsnių, trijų sekundžių taisyklės. Dėl to čia krepšininkai gali labiau susispausti po krepšiu ir palikti mažiau erdvės. Be to, teisėjai Europoje leidžia žaisti kontaktinį krepšinį. Tačiau reikia prisitaikyti, žaisti tvirčiau ir kiečiau.

Ar tokio krepšinio čia ir tikėjaisi?

– Europos krepšinio lygis tikrai yra aukštas. Ir geresnis, nei tikėjausi. Ypač – Eurolygoje. Čia žaidžia geriausi Europos krepšininkai. Jie puikiai supranta žaidimą. Galiu patikinti, kad Europos krepšinis yra labai aukštame lygyje. Tikrai neturiu kuo skųstis.

Apsivilkęs „Žalgirio“ aprangą pasakojai, kad labai mėgsti žaidimą gynyboje. Kol puolimas stringa, ar savo gynybą vertini geriau?

– Viskas tvarkoje. Darau sau įprastus dalykus – spaudžiu kamuolį turintį varžovą, nepalieku jam erdvės, bandau priversti priimti nepatogų sprendimą. Gynyba visada buvo mano stiprioji pusė. Tačiau yra dalykų, kuriuos dar turėčiau patobulinti. Visada galima tobulėti.

Ar treniruotėse dažnai klausi patarimo Europos krepšinio legendos Šarūno Jasikevičiaus?

– Žinote, bendrauju su juo per mažai. Turėčiau labiau pasinaudoti galimybe dirbti su tokiu treneriu. Neabejoju, kad jis mielai man padėtų. Esu gavęs iš jo nurodymų, bet norėdamas tobulėti turėčiau jį kamantinėti dažniau. Tai – mano kaltė.

Sezono pradžioje žaidei Klivlande. Ar seki, kaip sekasi „Cavaliers“?

– „Cavaliers“ labai strigo, bet dabar laimėjo septynerias rungtynes iš eilės. Kai LeBronas sugrįžo po traumos, viskas klostosi gerai. Bus įdomu stebėti, kaip „Cavaliers“ seksis atkrintamosiose. Klivlandas turi gerą komandą. Smagu, kad žaidimas pagaliau susiklijuoja.

JAV buvo nuolat kalbama, kad treneris Davidas Blattas greičiausiai nesuvaldo LeBrono Jameso ir kitų NBA žvaigždžių, jiems nėra autoritetas. Ar tai tiesa?

– Tikrai ne. D.Blattas viską kontroliuoja. Trenerio žodis Klivlande – galutinis. Krepšininkai tikrai jį gerbia. Tačiau D.Blattas – NBA naujokas, todėl ir žaidėjai turi padėti strategui. Bet čia nieko blogo. Kai kuriems galbūt atrodo keista, kad D.Blattas prašo krepšininkų patarimų, bet jis yra puikus ir komunikabilus treneris. Manau, kad žiniasklaida išpūtė per didelį burbulą. Klivlandas – LeBrono komanda? Na, kai turi geriausią žaidėją visoje NBA, jo nuomonės klausytis reikia.

Nusileidęs Vilniaus oro uoste minėjai, kad ketini paskambinti Jonui Valančiūnui, su kuriuo trumpai žaidei „Toronto Raptors“. Jau susiskambinote?

– Dar ne. Manau, kad vasarą su juo teks susitikti. O dabar pabandysiu gauti jo telefono numerį ir parašysiu, kaip sekasi. Gal jis žinos kokių gerų vietų, kurias čia būtų galima aplankyti. Bet dabar sezonas „Žalgiryje“ man svarbesnis.

Komentuoti
minlt2015-01-29 17:49:20 Cituoti
Pakalbėti tai moka jis :))
2015-01-29 15:34:21 Cituoti
as vis tik manau, kad jis isizais ir irodys, jog yra geirausias izaidejas, siuo metu losiantis Lietuvoje :) :)
MrVycka2015-01-29 15:17:30 Cituoti
dabar jau nenuspėsi, kaip būtų, jei jis būtų nuo pradžių, gal jau būtų įsižaidęs ir dabar gerai varytų, gal jau būtų seniai išvarytas...viena aišku, jis būtų ar kitas įžaidėjas, aukštesnės vietos grupėje nepaimtumėm, o toliau top16 nenužygiuotumėm...tai bent jau jaunimą apšaudė, va jei būtumėm nepsiekę top 16, tai kita klaba, o dabar pirmas tikslas jau įvykdytas, belieka nepasišiušlinti savame kieme ir tiek...
imp2015-01-29 14:50:18 Cituoti
Sitas geras. Reikia delno ispaudo McDonalde!
Puslapiai: 1
Naujienos ir pranešimai iš krepšinio pasaulio
    
Nesenstantis LeBronas surinko trigubą dublį, Greenas – vėl išvarytas
Nesenstantis LeBronas surinko trigubą dublį, Greenas – vėl išvarytas
Penkta pergale iš eilės NBA čempionate džiaugėsi atkrintamųjų traukinį besivejantys Los Andželo „Lakers“ (41-32) vyrai. Jie svečiuose 136:124 (37:36, 32:25, 33:31 34:32) nugalėjo
Trinchieri gyrė geriausią versiją demonstruojančius dizaineriius bei užsiminė apie Šmito situaciją
Trinchieri gyrė geriausią versiją demonstruojančius dizaineriius bei užsiminė apie Šmito situaciją
Ketvirtadienį Eurolygos 32 ture Kauno „Žalgiris“ (13-18) namuose priims turnyro lentelės kaimynę Milano „Olimpia“ (14-17), kurią žalgiriečiai įveikė pirmame rate, rašo
Maldūnas: apie laukiančias akistatas namuose su "Rytu" ir "Žalgiriu"
Maldūnas: apie laukiančias akistatas namuose su "Rytu" ir "Žalgiriu"
Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ pasitinka du rimtus išbandymus: jau kovo 28 d. (ketvirtadienį) Panevėžyje stoja į kovą su Vilniaus „Rytu”, o balandžio 1 d. (pirmadienį)
"Žalgiris" – pagrindinis kandidatas prisivilioti Jokubaitį?
"Žalgiris" – pagrindinis kandidatas prisivilioti Jokubaitį?
Kauno "Žalgiris" kitą sezoną gali susigrąžinti karjerą gimtojo miesto komandoje pradėjusį Roką Jokubaitį.Krepšinio apžvalgininkas Alessandro Luigi Magi skelbia, kad Lietuvos
Išparduotas paskutinysis Eurolygos reguliariojo sezono mačas "Žalgirio" arenoje
Išparduotas paskutinysis Eurolygos reguliariojo sezono mačas "Žalgirio" arenoje
Eurolygos reguliariajame sezone bilietų į rungtynes „Žalgirio“ arenoje nebeliko. Sirgaliai pasirūpino, kad ir šios savaitės Kauno „Žalgirio“ krepšininkų susitikimą
Luktelk, Eurolygos įkrintamųjų traukiny: kokie "Žalgirio" šansai pratęsti sezoną?
Luktelk, Eurolygos įkrintamųjų traukiny: kokie "Žalgirio" šansai pratęsti sezoną?
„Luktelk, luktelk, Evansai, dar sezoną luktelk“. Tokį plakatą į viršų kėlė Kauno „Žalgirio“ sirgaliai, tačiau šių metų Lietuvos atstovo Eurovizijoje Silvesterio
Solidus Sabonio pasirodymas neišgelbėjo nuo pralaimėjimo "Mavs", Valančiūnas gavo kuklias minutes
Solidus Sabonio pasirodymas neišgelbėjo nuo pralaimėjimo "Mavs", Valančiūnas gavo kuklias minutes
NBA čempionate antradienį naktį Sakramento „Kings“ (42-30) namuose net 96:132 (28:31, 25:27, 23:38, 20:36) neprilygo Dalaso „Mavericks“ ekipai (43-29), rašo Krepšinis.lt.Domantas
Evansas – apie nustebinusią Trichieri mintį ir didžiausią pamoką "Žalgiryje"
Evansas – apie nustebinusią Trichieri mintį ir didžiausią pamoką "Žalgiryje"
Kauno „Žalgirio“ lyderis Keenanas Evansas jau antrą sezoną Eurolygoje žiba vilkėdamas žaliai baltus marškinėlius.Amerikietis prieš dar vieną išbandymą Eurolygoje
NBA slenkstį minančio Buzelio pažadas Lietuvai: kai aš ateisiu, mes laimėsime viską
NBA slenkstį minančio Buzelio pažadas Lietuvai: kai aš ateisiu, mes laimėsime viską
Pirmą profesionalo karjeros sezoną NBA plėtojimosi lygoje baigiantis Matas Buzelis jau po kelių mėnesių išgirs savo pavardę NBA naujokų biržoje, o jo galvoje – mintys ne tik apie
Kol "Olympiakos" neigia, graikai jau aptarinėja milžinišką Evanso atlyginimą Pirėjuje
Kol "Olympiakos" neigia, graikai jau aptarinėja milžinišką Evanso atlyginimą Pirėjuje
Antradienį ryte Graikijos žiniasklaida paskelbė apie Pirėjo „Olympiakos“ ir Kauno „Žalgirio“ lyderio Keenano Evanso susitarimą. Nors klubas suskubo neigti pasirodžiusią
LKL Drausmės komisija nepatenkino Viliaus apeliacijos
LKL Drausmės komisija nepatenkino Viliaus apeliacijos
Kovo 16 d. vykusiose Vilniaus „Ryto“ – Klaipėdos „Neptūno“ rungtynėse dirbę teisėjai ketvirto kėlinio pabaigoje suklydo, neužfiksuodami „Ryto“ komandos
Net penkios išeivijos lietuvės yra ant merginų rinktinės slenksčio
Net penkios išeivijos lietuvės yra ant merginų rinktinės slenksčio
Savaitės trukmės treniruočių stovyklai į Lietuvą atvykusios penkios išeivijos lietuvaitės padarė gerą įspūdį Lietuvos rinktinės treneriams ir turi realių šansų kovoti dėl
"Wolves" laukia medikų uždegtos žalios šviesos Žagaro sugrįžimui
"Wolves" laukia medikų uždegtos žalios šviesos Žagaro sugrįžimui
Reabilitaciją po sunkios traumos tęsiantis Vilniaus „Wolves“ legionierius iš Latvijos Artūras Žagaras nekantrauja prisijungti prie komandos treniruočių. Vis tik, kovo mėnesio
Daugybės sveikinimų sulaukęs Sabonis atviras: nuostabu, bet džiaugiuosi, kad tai baigėsi
Daugybės sveikinimų sulaukęs Sabonis atviras: nuostabu, bet džiaugiuosi, kad tai baigėsi
NBA rekordą pagerinęs Domantas Sabonis sulaukė daugybės sveikinimų ir pagyrų, bet pats sako besidžiaugiantis, kad pagaliau ši tema bus baigta, rašo Krepšinis.lt.Praėjusią
Istorinis pasiekimas: Sabonis pagerino NBA rekordą ir įsirašė į išskirtinę kompaniją
Istorinis pasiekimas: Sabonis pagerino NBA rekordą ir įsirašė į išskirtinę kompaniją
Domantas Sabonis pagerino visų laikų NBA rekordą, o Sakramento „Kings“ (42-29) nutraukė prakeiksmą ir iškovojo ilgai lauktą pergalę, rašo Krepšinis.lt.Lietuvio ekipa
Graikijos žiniasklaida skelbia, kad Evansas jau turi susitarimą su OLY, klubas tai neigia
Graikijos žiniasklaida skelbia, kad Evansas jau turi susitarimą su OLY, klubas tai neigia
Graikijos žiniasklaida skelbia, kad Kauno „Žalgirio“ lyderis Keenanas Evansas pasiekė susitarimą su Pirėjo „Olympiakos“ ekipa kitam sezonui, rašo Krepšinis.lt.Ši
Buzelis itin netaikliai šaudė iš toli, bet vis tiek buvo tarp rezultatyviausių
Buzelis itin netaikliai šaudė iš toli, bet vis tiek buvo tarp rezultatyviausių
Pro šalį iš toli šaudęs, tačiau rezultatyviai žaidęs Matas Buzelis NBA G lygos mače nepadėjo savo atstovaujamai komandai pasidžiaugti reta pergale."G League Ignite"
"Mavericks" toliau nepaleidžia Sabonio ir "Kings", bet kitoje aikštėje – palankus rezultatas
"Mavericks" toliau nepaleidžia Sabonio ir "Kings", bet kitoje aikštėje – palankus rezultatas
Luka Dončičius surinko trigubą dublį, o slovėno Dalaso „Mavericks“ (42-29) toliau kaunasi dėl tiesioginės vietos NBA atkrintamosiose varžybose, rašo Krepšinis.lt.Dalaso
"Celtics" krito iššvaistę 30 taškų persvarą, "Knicks" gynėjas pagerino tritaškių rekordą
"Celtics" krito iššvaistę 30 taškų persvarą, "Knicks" gynėjas pagerino tritaškių rekordą
Atlantos „Hawks“ (32-39) panaikino 30 taškų deficitą ir patiesė geriausią NBA reguliaraus sezono komandą, o Niujorko „Knicks“ (43-28) gynėjas pasiekė klubo tritaškių
Tobulą kovo mėnesį "Neptūnas" užbaigė nutrauktu Utenos prakeiksmu
Tobulą kovo mėnesį "Neptūnas" užbaigė nutrauktu Utenos prakeiksmu
Klaipėdos „Neptūnas“ (10-12) tobulai užbaigė kovo mėnesį „Betsafe-LKL“ čempionate.Georgios Vovoro auklėtiniai išvykoje 96:83 (22:16, 29:21, 18:30, 27:16)
Kurtinaitis ir Čeponis: apie "Žalgirio" viltį, "Ryto" sudorotus "Vilkus" ir Eurolygos lietuvius
Kurtinaitis ir Čeponis: apie "Žalgirio" viltį, "Ryto" sudorotus "Vilkus" ir Eurolygos lietuvius
„Delfi TV“ laidoje „Krepšinio zona“ treneris Rimas Kurtinaitis ir komentatorius Vaidas Čeponis dalinasi mintimis apie naujausias aktualijas bei aptariamas temas.Šį
"Žalgiris" pardavė visus bilietus į mačą su Eurolygos čempionais, dar yra vietų šios savaitės rungtynėse
"Žalgiris" pardavė visus bilietus į mačą su Eurolygos čempionais, dar yra vietų šios savaitės rungtynėse
Eurolygos reguliariojo sezono paskutiniąsias rungtynes stebės sausakimša „Žalgirio“ arena – į sustikimą tarp Kauno „Žalgirio“ ir Madrido „Real“ komandų
"Betsafe Mic'd Up": Vovoro emocijos ir pergalė prieš "Rytą"
"Betsafe Mic'd Up": Vovoro emocijos ir pergalė prieš "Rytą"
Praėjusį savaitgalį Vilniaus „Rytas“ po dramatiškos kovos namie 83:84 krito prieš Klaipėdos „Neptūną“.„Neptūnui“ tai buvo trečioji pergalė paeiliui,
Žaidėjas, nuo kurio prasidėjo "Olimpas", papasakojo apie legendinę Panemunės aikštelę
Žaidėjas, nuo kurio prasidėjo "Olimpas", papasakojo apie legendinę Panemunės aikštelę
11-oji „Tikslo link. Olimpas“ serija skirta komandos kapitonui Pauliui Danisevičiui. Žaidėjui, kuris pirmasis patikėjo Jono Vainausko projektu ir nuo kurio prasidėjo Palangos „Olimpo“
Fanams nusilenkęs Žibėnas pagarsino svarbiausią sezono tikslą ir iškėlė retorinį klausimą
Fanams nusilenkęs Žibėnas pagarsino svarbiausią sezono tikslą ir iškėlė retorinį klausimą
LKL vicečempionai Vilniaus „Ryto“ (17-4) krepšininkai atsikvošėjo po dviejų nesėkmių iš eilės prieš Kauno „Žalgirį“ ir Klaipėdos „Neptūną“
Pakeliui į pergalę Valančiūnas žaidė efektyviai, o Williamsonas – nesustabdomai
Pakeliui į pergalę Valančiūnas žaidė efektyviai, o Williamsonas – nesustabdomai
Dar vieną pergalę į savo sąskaitą įsirašė penktoje NBA Vakarų konferencijos vietoje skriejantys Naujojo Orleano „Pelicans“ (44-27) krepšininkai, rašo Krepšinis.lt.Luizianos
Tragiškai iš toli atakavę žalgiriečiai po pratęsimo krito finale
Tragiškai iš toli atakavę žalgiriečiai po pratęsimo krito finale
Kauno „Žalgirio“ jaunuoliams nepavyko laimėti Dubajuje vykusio Eurolygos jaunimo atrankos turnyro. Sekmadienį finale Vytauto Pliaugos auklėtiniai rezultatu 84:89 (19:11, 19:22, 18:23, 21:21,
"Lietkabelis" pranoko Šeškaus karius
"Lietkabelis" pranoko Šeškaus karius
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) susidūrė dvi savo pozicijas pagerinti nusiteikusios ekipos. Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ (13-8) namie 90:80 (15:14, 22:21,

Vartotojo meniu
Diskusijos
Krepšinio torentai (220) 10.22 16:33
Ką šiuo metu klausotės? (2364) 12.19 00:07
NBA 2014-2015 (1022) 01.08 18:51
EuroBasket 2015 (56) 01.09 07:15
Nauja Eurobasket.lt versija (755) 11.17 15:45
Apie
Draugaukime